K: Like Plastic - Muovautuva mieli

Perjantai-illan kirjaksi sopii erikoinen tapaus, jonka löysin  50 kategorian haasteeseen kohtaan A book with bad reviews. Tämä tuntui aluksi vaikealta kohdalta, mutta onneksi törmäsin sattumalta Goodreadissa kirjaan Like Plastic - muovautuva mieli (Arktinen Banaani, 2014), jonka on kirjoittanut K. Kirjan keskimääräinen tähtimäärä on 2,17 ja lukijat ovat kommentoineet kirjaa mm. näin: 

"Juoni niin ohut, että läpi näkyy, henkilöt huvittavan onnettomia mutta ei tämä kirja kyllä naurattanut missään vaiheessa."
"Kevyt ja köykäinen tarina"
"Kohtuullisen tyhjänpäiväisen sairas ja hauskakin lauantaityöpäivän piristys"
"Nojaa, olihan siinä hetkensä. Harmi vain, että tekstiosuus oli niin köykäinen."

Kevyt ja köykäinen ei lupaillut suuria, joten päätin kokeilla ovatko Goodreadsin arvioijat oikeassa vai väärässä. Valitettavan oikeassa olivat. Like Plastic oli sellainen viritys, etten voi parhaalla tahdollakaan antaa sille enempää kuin yhden Goodreads-tähden. Kuvituksesta vastaa JP Ahonen, ja Villimpi Pohjola -sarjasta tuttu piirrostyyli oli lyhyen kirjasen ainoita hyviä puolia.


Like Plastic muistuttaa huonoa b-leffaa. Jos tykkää niistä, saattaa tämä kirjakin kolahtaa. Juonikuvio lyhyesti: japanilaiselta tytöltä varastetaan lontoolaisessa klubissa häpykarvat (niinpä, tähän tiivistyy olennainen tästä kirjallisesta tuotoksesta...). Tytön serkku kimpaantuu ja päättää hankkia varastetun omaisuuden ja kunnian takaisin. Seuraa operaatio, jossa otetaan vaikutteita superkiltistä sarjakuvasankarista Brett Plasticista.


Mielestäni Like Plastic oli kohellus, joka vaati aivosolujen virittelyä aivan tietynlaiselle taajuudelle. Kirja oli nopealukuinen, ja varmaan tälle on oma yleisönsä, mutta minuun kirja ei kolahtanut. Ei edes oikein naurattanut. Lähinnä kohottelin epäuskoisena kulmiani. Mutta hei, haastepiste on minun.

Goodreads: 1 tähti
Mistä kirja minulle? Kirjaston kirja
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu blogissa Kirjakko ruispellossa.
Kirjan tietoja:
K: Like Plastic (2014)
Suomennos Mika Tiirinen
Arktinen Banaani, 2014
120 sivua

Kommentit

  1. Tämä on niin kökön kuuloinen ja sopivan lyhyt, että jos yritän saada tuon pisteen haasteeseen, saatan hyvinkin tarttua juuri tähän. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjan luki illassa, joten ei tähän kauaa aikaa tuhlaannu. :) Ja tosiaan kyseiseen haastekohtaan loistava kirja. Muutoin en taatusti olisi tullut lukeneeksi. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.