Ainolan puisto vuosi: Lokakuu 2015 eli vuosi kuvina 3/12

Vuosi kuvina -sarja jatkuu lokakuun kuvalla (syyskuun kuva löytyy täältä). Kävin ottamassa kuvan eilen. Päivä oli harmaa ja pilvinen, eikä maastossa näy dramaattista muutosta verrattuna syyskuun kuvaan tai jopa elokuun kuvaan. Tämä muuttumattomuus on alkanut tympiä kuvausprojektin edetessä. Äkkiseltään sitä luulisi, että kolmessa kuukaudessa tapahtuisi jotain muutakin kuin että puissa on jokunen lehti vähemmän. Ehkä marraskuun kuvassa näkyy jo ensilumi? Enpä olisi uskonut, että alan odottamaan sitä. Ruska hulahti ohi melko vaatimattomasti tänä vuonna, eikä sen kauneus päässyt pujahtamaan valitsemaani kuvauspaikkaan. Mutta lumi muuttaa maisemaa taatusti.

Marmatusten jälkeen kuukauden kuva:Olen raahannut kuvausreissuille mieheni mukaan, ja tällä kertaa retken vetonaulana toimi Pohjois-Pohjanmaan museolla vastikään avattu Lepakkonäyttely. Jyhkeän näköinen museorakennus on valmistunut vuonna 1931, ja rakennuksen arkkitehtinä on ollut Oiva Kallio. Sisäänkäynnin mahtipontisuudessa on jotain juhlallista, ja museokäyntiin tulee heti miellyttävän vanhahtava ja arvokas tunnelma:Lepakkonäyttely oli kiinnostava, ja huomasin oman lepakkotietämykseni entuudestaan kovin pieneksi. Näyttelyyn oli koottu asiatietoa lepakoista, ja myös lepakoihin - ja erityisesti vampyyreihin! - liittyviä uskomuksia, jotka olivat kiehtovia. Vampyyriaiheiset leffajulisteet olivat lähes koomista katsottavaa. Lepakkonäyttely oli yllättävän mielenkiintoinen, joten kannattaa poiketa tutustumaan jos liikut Ainolan puistossa. Näyttely on museolla 10.1.2016 asti.


Kommentit

  1. Hmm, saiskohan tuolla käytyä...? Lepakkonäyttely vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tainnu viimeksi lapsena käydä tuolla museossa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten on jo ehkä aika tehdä uusi visiitti. :) Museolla on kiva tunnelma, vähän kuin tekisi aikamatkaa taaksepäin. Lepakkonäyttely on tietysti vähän modernimpi (löytyy pohjakerroksesta).

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.