Kirjabloggaajien kesälukumaraton 1.8. - päivittyvä postaus! (päättynyt!)

On taas aika kirjabloggaajien kesälukumaratonin! Päivittelen omaa edistymistäni tähän juttuun. Lukupinostani bloggailin jo aiemmin tällä viikolla, ja pino löytyypi täältä. Voi olla, että lueskelen maratonilla jotain muutakin ja kenties vihdoin ja viimein kokeilen äänikirjoja! Lukutavoitteena minulla on sama kuin monesti aiemminkin eli 500 sivun raja olisi kiva saavuttaa. Mutta stressiä en aio tästä ottaa, rennosti mennään eteenpäin!

Tsemppiä kaikille maratonissa mukana oleville! Olen tällä kertaa aloittamassa niin viime metreillä omaa maratoniani (ex tempore -viikonloppureissu sotki suunnitelmia, mutta onneksi vielä ehtii vallan mainiosti mukaan), että osa osallistujista on jo ehtinyt lopetella oman urakkansa. Aionkin käydä oman lukemisen lomassa fiilistelemässä muiden etenemistä ja kurkkimassa, mitä on luettu. Mutta... nyt lukupuuhiin!


Lauantai 1.8.2020 klo 22.00: Lukumaraton alkaa. Kirjana on Hilja Valtosen yhteisnide, jossa ovat mukana Vaimoke ja Hätävara. Ah ja oi Suomi-romantiikkaa 😍. 


La 1.8.2020 klo 24.00: Lauantain puolella ehdin lukea 70 sivua Vaimoketta. Kirsti on juuri saatu ankaran vänkäyksen jälkeen agronomi-Eskon kanssa kihloihin, ja on sitten kapioiden vuoro. On ihana kirja 😊. Koetan sinnitellä hereillä vielä hetken ja tukea Kirstiä häähumum keskellä.

Su 2.8.2020 klo 13.25: Kotiuiduin viikonloppureissulta aamupäivällä. Muutama lukutunti meni siis "hukkaan", mutta olen nyt kuitenkin saanut Vaimokkeen luettua loppuun. Hauska kirja! Seuraavaksi voisi olla sarjakuvan aika eli siirryn aivan toisenlaisiin tunnelmiin Corto Maltesen seikkailujen myötä.

Luetut sivut: 164

Su 2.8.2020 klo 21.30: Minulla olisi lukuaikaa jäljellä vielä puolisen tuntia, mutta lopettelen lukumaratonini tähän. Itse asiassa lopetin lukupuuhat jo noin puoli seitsemän maissa, jolloin sain luettua loppuun Hugo Prattin ensimmäisen Corto Maltese -sarjakuvan Suolaisen meren balladi (oli muuten todella erinomaisen hyvä sarjakuva!). Prattin sarjakuvan jälkeen en kuitenkaan enää löytänyt lukuintoa minkään uuden kirjan tai sarjakuvan aloittamiseen, ja iltani kului aivan muissa hommissa.

Luettuja sivuja kertyi lopulta 359, mutta kokonaisuutena lukumaratoni ei tällä kertaa ollut erityisen onnistunut. Viikonloppureissu + lukumaraton ei selvästikään ole toimiva yhdistelmä minun kohdallani. Liian paljon ohjelmaa yhteen viikonloppuun, ja kun vielä sunnuntai-iltana iski lounaan jälkeen väsymys eli oli pakko ottaa kunnon päiväunet, minkäänlaista lukuflow'ta ei oikein päässyt syntymään. Mutta olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että molemmat lukemani kirjat olivat tosi hyviä eli kirjavalinnat sentään onnistuivat hienosti.

Luetut kirjat ja sivut:

Hilja Valtonen: Vaimoke - 164 sivua
Hugo Pratt: Suolaisen meren balladi - 195 sivua
yhteensä 359 sivua

Kommentit

 1. Valtosen kirjoihin perustuvia vanhoja Suomi-filmejä katsottiin lapsena, muistan ainakin suosikkini Lea Joutsenon jossakin niistä. Pitäisikin lukea myös ihan alkuperäisversiona! /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin nähnyt Valtosen kirjoista tehtyjä elokuva, ja nytkin Vaimoketta lukiessani Ansa Ikonen ja Tauno Palo seikkailivat ansiokkaasti kirjan sivuilla. :) Ainakin tätä Vaimoketta uskallan suositella, on kyllä omalla tavallaan oikein viihdyttävä ja hupaisa kirja.

   Poista
 2. Minäkin olen pikkuteininä lukenut jotain Valtosia äidin kirjavalikoimasta, mutten muista mitä... sekin hämää kun ovat elokuvina tuttuja ja muistikuvat vievät just niihin. Mutta yhden Valtosen näytelmän luin jokunen vuosi sitten ja saman tyyppisen Soita minulle Helena, mikä oli siitä hauska kokemus, että ennen sitä olin aina luullut Helenan soittavan puhelimella ;D

  Tsemppiä lukumaratonille, omani päättyi jo iltapäivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, Valtosella on näytelmiäkin. Niitä voisikin olla kiinnostaa lukea (näytelmien luku tosin ei ole aivan mukavuusalueellani...).

   Poista
 3. Hyvää vaihtelua sulla kirjavalinnoissa :) Onko sulla joku suosikki Corto Malteseista? Mä oon joskus niin kauan sitten lukenut niitä, etten edes muista, missä seikkailtiin...
  Mukavaa loppumaratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt tuli kyllä luettua pari keskenään tosi erilaista kirjaa. :D Olen lukenut Corto Maltese -seikkailuja tosi vähän, tämä nyt lukemani saattoi olla ehkä vasta toinen... olen siis tosi myöhäisherännäinen Prattin sankarin suhteen. Mutta tätä Suolaisen meren balladia voin suositella lämpimästi, oli erittäin hyvä!

   Poista
 4. Vaimoke on kyllä mainio.
  Minulla oli vähän samanlaisia haasteita eli viikonlopun reissaaminen vähän myöhästytti alkua ja sitten ei oikein täysillä jaksanut eikä oikein ehtinytkään kotihommien vuoksi. Onneksi on äänikirjat - niitä voi kuunnella samalla, kun tekee jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei nyt tällä kertaa ollut oikein kuuntelufiilistäkään, mutta ehdottomasti aion kokeilla äänikirjoja jollain tulevalla maratonilla. Vaimoke oli todellinen maratonin yllättäjä, tykkäsin siitä tosi paljon ja elokuvankin voisin katsoa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.