Elokuun lukumaraton 2 - päivittyvä postaus! Päättynyt la klo 21.05

Yöpöydän kirjat -blogin Niina emännöi tänä viikonloppuna lukumaratonia, jonka varsinainen maratonpäivä siis on huomenna lauantaina 29.8.2020. Aloittelen oman maratonini tänään, ja päivittelen edistymistäni tähän postaukseen. Mitään sen kummempaa lukutavoitetta minulla ei tällä kertaa ole, sillä tiedän etten pysty aivan täysillä keskittymään lukemiseen, kun on muutakin ohjelmaa tiedossa. Onneksi maratonille pystyy osallistumaan hieman rennommallakin otteella!

Hahmottelin jo aiemmin viikolla lukupinoa maratonia varten, ja se koostuu parhaillaan kesken olevista kirjoista ja kirjastolainoista:

Tästä pinosta tosin olen kuvan ottamisen jälkeen jo ehtinyt lukea loppuun Carmen Molan hyytävän Verimorsian-trillerin, joten lukumaratonin dekkaritarjonnasta vastaa Eva Frantzin cozy crimea edustava Tästä pelistä pois. Todennäköisesti aloittelen oman luku-urakkani juuri tällä kirjalla, sillä haluan tietää, miten Anna Gladin Börje-tutkimuksissa käy 😆. Pinon alla luuraa pari Nemi-sarjakuvaa, jotka olen lainannut lukuhaasteiden vaikeita kohtia silmällä pitäen 😊.

Lukumaraton alkaa pe 28.8. klo 21.05: Aloitan lukupuuhat Eva Frantzin dekkarilla Tästä pelistä pois, jota olen jo ehtinyt lukea ennen maratonia hieman vajaat pari sataa sivua. Kirja on tosi vetävä, joten tämä nyt ainakin pitäisi ehtiä lukemaan loppuun asti maratonilla.

Perjantai klo 22.20: Eva Frantzin kirja on edennyt 117 sivua (aloitin kesken olevasta kohdasta eli siis sivulta 188). Loppuhuipennus on vielä jäljellä, mutta ennen sitä taidan kokeilla Nemi-sarjakuvia. En ole Nemiä aiemmin juuri lukenut, mitä nyt jonkun satunnaisen stripin jostain sanomalehdestä. Mielenkiinnolla odotan, miten goottineitosen seikkailut minuun kolahtavat.

Perjantain klo 23.15: Nemipä tuli nopsaan luettua (48 sivua). Ihan jees! Nasevia strippejä, ei mitään maailmoja mullistavia oivalluksia mutta perimmäisten totuuksien äärellä oltiin:

Onneksi minulla on vielä toinenkin Nemi-albumin odottamassa lukupinossa. Nyt voisi vielä ottaa lukuun jonkin aivan uuden kirjan illan päätteeksi. 😊 Luettuja sivuja yhteensä 165.

Perjantai klo 23.55: Lukupinon toinenkin Nemi on nyt luettu! Vastavirtaan ei ollut niin hyvä kuin ensiksi lukemani Tuulten viemää, mutta ihan ok silti. Tuulten viemässä pohdittiin paljon raskausjuttuja (niitä on muuten Frantzin dekkarissakin 😁), Vastavirtaan taas pyörii pitkälti joulun ympärillä. Nemiä voisi kyllä lukea lisääkin. Luettuja sivuja kasassa 213.

Lauantai klo 15.25: Lukupuuhiin tuli aamupäivällä taukoa, sillä minun piti käydä hoitamassa asioita kaupungilla. Olen kuitenkin saanut luettua Frantzin dekkarin loppuun asti (on kyllä ehdottomasti paras Anna Glad -sarjan osa tähän mennessä, vaikkeivät ne aiemmatkaan huonoja ole olleet). Lisäksi otin kaupunkireissun automatkoille kuunteluun äänikirjan. Minulla on ollut Becky Albertallin Sydänsurujen kääntöpuoli kesken (no, 55 minuuttia olin ehtinyt kuunnella ennen maratonin alkua), ja ehdin kuunnella kirjaa lisää noin tunnin verran. Etätyöskentelyn myötä omat autoiluni ovat vähentyneet huomattavasti, ja oli pitkästä aikaa tosi kivaa kuunnella kirjaa autossa. Tuli aivan nostalgisia työmatkafiiliksiä... 😉

Uutena kirjana aloitin nyt iltapäivällä norjalaisen toimittaja Sigri Sandbergin tietokirjan Pimeys - Tähtiä, pelkoa ja viisi yötä yksin tunturissa (Nemo, 2020). Minulla loppuu kirjan lainausaika ensi viikon torstaina, eli juuri ehdin lukea ja kirjoittaa blogijutun! Todella mielenkiintoinen kirja ensimmäisen 54 sivun perusteella. Sandberg kirjoittaa reissukuvauksen ohella ihmisen suhteesta valoon ja pimeyteen, ja aihe on yllättävän monipuolinen ja kiinnostava.

Luetut sivut: 343 sivua + 1 tunti äänikirjaa

Lukumaraton päättynyt la klo 21.05. Hieman jälkijättöisesti ilmoitan lukumaratonin päättyneeksi 😃 (tätä kirjoittaessa ollaan jo sunnuntai-iltapäivässä). Pimeys-kirjan luettueni lukuintoni katosi jonnekin, vaikka koetin kyllä etsiä uutta luettavaa lukupinon ulkopuoleltakin. Muutama kiinnostava sarjakuva olisi ollutkin omassa hyllyssä, mutta heh, niissäpä ei ollut sivunumeroita! Todella hankalaa lukumaratonin kannalta, sillä jos sarjakuva jää kesken, luettujen sivujen laskeminen käsin on jotain sellaista, johon en aio ryhtyä. Niinpä lukupuuhat loppuivat minun osaltani noin puoli kuuden maissa ja loppuilta kului muissa hommissa - ja tämän jutun päivittäminen unohtui 😏.

Luettuja sivuja kertyi minulle yhteensä 447 ja olen tyytyväinen siihen, että lukemani kirjat ja sarjakuvat olivat hyvää maratonluettavaa ja hyvää luettavaa ihan yleisemmälläkin tasolla. Erityisesti Pimeys-kirja oli erikoinen tuttavuus, josta laina-ajan päättymisen vuoksi kertoilen piakkoin blogissa lisää.

Luetut/kuunnellut kirjat ja sivut:

Eva Frantz: Tästä pelistä pois - 193 sivua (luettu osittain)

Nemi - Vastavirtaan - 48 sivua

Nemi - Tuulten viemää - 48 sivua 

Sigri Sandberg: Pimeys - Tähtiä, pelkoa ja viisi yötä yksin tunturissa - 158 sivua

Becky Albertalli: Sydänsurujen kääntöpuoli - kuunneltu 1 h

Yhteensä 447 sivua + 1 h


Kiitos Niinalle lukumaratonin emännöinnistä!

Kommentit

 1. Monipuolisesti luettavaa pinossa. Lukuiloa maratonillesi! Tinasotamiehet on huikea, annoin sille 5/5, mutta blogiin en ole ehtinyt vielä kirjoittamaan siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tinasotamiehet on minulla jo hyvässä vauhdissa, ja kirja vaikuttaa oikein hyvältä. Varmaan ehdin senkin pariin jossain vaiheessa maratonia. :)

   Poista
 2. Olen lukenut Frantzilta yhden dekkarin ja pidin paljon mutta ehdin jo unohtaa hänet tässä välillä, joten kiitos muistutuksesta! /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frantzin Anna Glad -sarja on ollut minusta kivaa luettavaa, ja parantanut otettaan osa osalta. Tämä uusin oli oikein hyvä, suosittelen jos cozy crime -tyylistä luettavaa olet vailla. :)

   Poista
 3. Hyvinhän se meni! Oli ihana olla mukana, vaikka vähän spontaanisti Twitter-päivityksesi perusteella innostuin lähtemään mukaan. Kuuntelin äänikirjaa osan aikaa, joten sivuja kertyi vähän, mutta joka tapauksessa kaksi keskeneräistä tuli lopetetttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kivaa oli taas olla mukana vaikkei lauantai-iltana enää lukeminen niin maistunutkaan. Oli tosiaan mukavaa saada kesken olleita kirjoja päätökseen, ja tämä maraton oli siinäkin mielessä erikoinen, ettei uusia keskeneräisiä tullut lisää. 😊

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.