Lukumaratonin lukupino alkaa hahmottua

Ensi viikonloppuna on kirjabloggaajilla lukumaraton (johon voipi ilmoittautua mukaan täällä), ja olen jo hieman hahmotellut omaa lukupinoani. Kirjastolainojeni pinosta seuraavat sopivat oivallisesti maratonlukemistoon - erityisesti Sarah Crossanin säeromaani houkuttelee minua (on houkutellut jo koko kesän... olen ollut harvinaisen saamaton tämän kirjan suhteen, sillä Kuunnnousu on ollut minulla lainassa ainakin pari kuukautta):


Hilja Valtosen Vaimoke ja Hätävara ovat supernostalgisia kirjoja, sillä olen lukenut ne romantiikannälkääni joskus teinivuosina. Nyt ajattelin ihan vaan fiilistellä menneiden vuosikymmenten tunnelmaa.

Angie Thomasin Viha jonka kylvät sopisi hienosti YA-lukuhaasteeseen, ja on mielestäni jopa yleissivistykseen kuuluva kirja. Tärkeä kirja!

Anne Leinosen Kirjanoita on kiinnostanut minua ilmestymisestään asti, ja tarkoitukseni on viimein tutustua tähän kirjalliseen fantasiasarjaan.

Mari Friskin Neliöjuuri on herätelaina pikalainahyllystä. Kirja vaikutti kivan kepeältä nykyromaanilta, jollaisia olen viime aikoina tykännyt lukea.


Jotta valinnanvaraa on varmasti riittävästi, oman hyllyn kirjoista lukupinoon päätyivät Anni Polvan Tiina ja Juha -kokoelmateos, jonka bongasin hiljattain kirjaston vaihtohyllystä. Sarjakuvapuolelta Corto Maltesen seikkailusarjakuva Suolaisen meren balladi kiinnostaa, sillä siitä saisin hyvän pisteen Kirjoja ulapalta -haasteeseen.

Paljon kaikkea kiintoisaa on siis taas tyrkyllä lukumaratonille, mutta tykkään siitä, että on mistä valita. Juuri nyt tuntuu siltä, että aloittelen maratonia romanttishenkisissä tunnelmissa Valtosella ja Polvalla, mutta senpä näkee sitten aikanaan miten käy.

Olen vielä hieman epävarmalla kannalla, aloittaako maraton perjantaina vai lauantaina, mutta jompana kumpana iltana lukuhommat pärähtävät käyntiin, se on varmaa!

Tervetuloa mukaan maratonille, jos lukupippalot innostavat 😊.


Kommentit

  1. Kiva kun järjestät jälleen lukumarotonia. Ne ovat mukavia kokemuksia. Itselläni ei ole nyt mahdollisuutta osallistua. Hyviä kirjoja sinulla on lukupinossa. Pidin paljon tuosta Angie Thomasin kirjasta. Se oli meillä lukupiirikirjana (aikuisten!). Eli sopii hyvin myös aikuisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei kaikkeen ehdi, mutta lukumaratoneja tulee varmasti taas syksyn mittaan lisää. :) Thomasin kirjaa on kehuttu niin paljon, että odotukseni ovat tosi korkealla.

      Poista
  2. Kivalta näyttää! Saapa nähdä mitä nyt ehtii kuunnella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löydät hyvää kuunneltavaa. 😊

      Poista
  3. Tuo säeromaani kiinnostaa, kun en oikein tiedä mitä odottaa :)
    Neliöjuuri minullakin on lukupinossa, kunhan vaan kerkiän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Crossanin kirjat ovat tosi hyviä, kannattaa kokeilla! Ja ne ovat lisäksi tosi nopsalukuisia eli sopivat hyvin maratonille. 😊

      Poista
  4. Voisi kai sitä yrittää osallistua

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.