Jen Wang: The Prince and the Dressmaker

Jen Wangin YA-sarjakuvaromaani The Prince and the Dressmaker (First Second, 2018) oli hupaisa ja viihdyttävä lukuelämys. Kirja on erikoinen sekoitus sadunomaisuutta ja YA-ikäisten identiteettikriiseilyä, ja minuun vetosi myös sarjakuvan näyttäviä yksityiskohtia pursuileva piirrostyyli.


Olin lapsena innokas Tuhkimo-fani (sen Disney-version!), ja The Prince and the Dressmaker toi heti ensi sivuilla mielleyhtymiä Tuhkimoon. Kirja alkaa kutsulla tanssiaisiin, jotka järjestetään Belgian kruununprinssi Sebastianin 16-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Prinssi ei vain tällä kertaa löydä tanssiaisista puolisoa vaan puvuntekijän, taitavan ompelijan Francesin. Ja mihin prinssi tarvitsee ompelijaa? Hänellä on suuri salaisuus: Sebastian rakastaa pukeutua naisten vaatteisiin ja Francesin avulla hän voi loihtia esiin Pariisin seurapiirien uuden tähden, Lady  Crystallian.


Sukupuoli-identeetin pohdinta ja korkeassa asemassa olevan prinssin kaapista ulostulon kanssa kriiseily on Wangin sarjakuvan keskiössä. En ole tämän aihepiirin kirjoja juurikaan lukenut, mutta sarjakuvaromaanin muoto ja tämmöinen viihteellisempi lähestystapa sopi mielestäni aiheeseen aivan hyvin. Loppuratkaisun uskottavuus ei kenties ollut suurin mahdollinen (tai sitten olen vain liian kyyninen lukija), mutta hei, saduissahan kaikki on mahdollista.

Romantiikan pääkaupunki Pariisi antaa näyttävät kulissit Sebastianin ja Francesin tarinalle, ja minusta sen palatseihin ja kulttuuririentoihin sijoittuvat kohtaukset oli todella upeasti ja värikkäästi piirretty - ruudut tarjosivat runsain mitoin silmäkarkkia:


Goodreadsiin The Prince and the Dressmaker saa minulta kolme tähteä.

***
Osallistun sarjakuvalla YA-haasteeseen, ja bingoruudukossa Wangin sarjakuvaromaani menee kohtaan "Kirja sijoittuu paikkaan, jossa haluaisit käydä". Pariisi on reissusuunnitelmissa, kunhan tilanne Ranskassa hieman rauhoittuu. Osallistun kirjalla myös Pariisi-Dakar-kirjaralliin, jossa saan jo kolmannen Pariisi-pisteen.


Goodreads: 3 tähteä
Mistä sarjakuva minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Sarjakuvaa on luettu mm. blogeissa Hyllyy, Lukemattomat maailmat, Cats, books & me
Sarjakuvan tietoja:
Jen Wang: The Prince and the Dressmaker
First Second, 2018
277 pages

Kommentit