Ystävänpäivän lukumaraton - päivittyvä postaus (päättynyt 15.2. klo 16.00)

Mukavaa ystävänpäivää kaikille! Minä juhlistan ystävänpäivää tänä(kin) vuonna lukumaratonin merkeissä. Ystävänpäivän maratonia emännöi Kirjan jos toisenkin -blogin Jane, ja mukaan ehtii vielä ilmoittautua, jos maratoonaus kiinnostaa. Päivittelen omaa edistymistäni tähän postaukseen.

Kuva: Yöpöydän kirjat -blogin Niina

Minulla ei ole maratonille mitään erityisiä tavoitteita - luen sen mitä ehdin, toivottavasti hyvällä lukufiiliksellä. 😊 Postailin alkuviikosta lukupinostani, ja tarkoitukseni on ainakin aloittaa maratoonaus sen kirjoilla. Ja näin lukumaraton etenee:

Perjantai 14.2.2020 klo 16.00: Lukumaraton alkaa. Ystävänpäivän kunniaksi valitsin pinostani päivän väriteemaan sopivan kirjan ja teemukiksi löytyi se kaikkein hempein muumuki. ♥

14.2.2020 klo 18.00: Tyttö ja teeseremonia -kirja tuli luettua lähes yhdeltä istumalta. Ihana kirja, joka tosin taitaa vaatia sopivan mielentilan ja lukuhetken. Minulla ne osuivat kohdilleen, nautin kirjan tunnelmasta tosi paljon. Pussitee tosin tuntuu nyt kovin brutaalilta kaverilta tälle kirjalle... Pitää hieman miettiä, mikä sopisi seuraavaksi kirjaksi. Mieli viipyilee vielä teeperinteiden äärellä.

Luetut sivut:

198 s.


14.2.2020 klo 21.20: Ilta jatkui ranskalaisella nobelistilla eli lukuun päätyi Patrick Modianon Uinuvia muistoja. Utuiset pariisilaistunnelmat olivat oivaa jatkoa japanilaiselle teetunnelmoinnille, ja yllätyin hieman, miten paljon pidin Modianon kirjasta. Luin häneltä yhden kirjan juuri Nobel-palkintouutisen jälkeen, eikä se ollut laisinkaan minun kirjani. Uinuvat muistot sen sijaan osui paljon paremmin lukuhermooni. Suosittelen!

Iltasella on mennyt aikaa muuhunkin kuin lukemiseen, sillä piipahdin kaupassa mieheni kanssa ja saunomassakin on käyty. Nyt on kuitenkin ihan kiva lukuolo, mutta seuraava kirja voisi olla hitusen räväkämpää kuin nuo pari luettua.

Luettuja sivuja: 315

Lauantai 15.2.2020 klo 10.10: Eilisillan päätteeksi luin muutaman novellin Jyrki Vainosen novellikokoelmasta Yön ja päivän tarinoita. Oli todella vaikeaa löytää mitään kirjaa, joka olisi innostanut lukemaan! Varaamassani kirjapinossa on kyllä hyviä kirjoja, mutta ne taitavat päätyä lukuun vasta lukumaratonin jälkeen. Eiliselle luettuja sivuja kertyi joka tapauksessa mukavat 395 kappaletta.

Tänään olen ollut hereillä noin tunnin verran ja mies puuhaa parhaillaan meille aamiaista. Sitä odotellessa luin muutaman novellin lisää Vainosen kokoelmasta ja kirja on nyt puolivälissä. Palaan varmaankin vielä sen pariin, mutten ota paineita kirjan loppuun asti lukemisesta tämän maratonin aikana.

Luetut sivut: 417 

15.2.2020 klo 13.10: 500 sivun rajapyykki ylitetty! Vainosen novellikokoelmassa olisi vielä neljä novellia lukematta, mutta luulenpa, että ko. kirja on tämän lukumaratonin osalta tapulteltu. Käytin taas tovin ja toisenkin sen miettimiseen, mitä seuraavaksi lukisin ja päätin viimein kokeilla lähikirjaston vaihtohyllystä löytynyttä Keltaisen kirjaston pokkaria Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Kirja oli ilmestyessään aika suosittu blogeissa, mutta minä en siitä jostain syystä innostunut. Ensimmäisen 70 sivun perusteella kirjallinen rikostarina vaikuttaa kuitenkin vetävältä luettavalta, ja maratonin viimeiset tunnit kulunevat vanhaa murhajuttua penkomalla.

Luetut sivut: 515Lauantai 15.2.2020 klo 16.00: Lukumaraton päättyi lukemiin 678 luettua sivua. Kirjoitan tätä noin reilua tuntia myöhemmin, sillä nukahdin iltapäivätorkuille lukumaratonin päätteeksi! Iltapäiväni vierähti mukavasti Harry Quebertin tapauksen seurassa, ja ehdin lukea sitä peräti 234 sivua. Todella nopealukuinen pokkari ja vetävä kirja, jota voin suositella jo nyt vaikka muhkeaa kirjaa on vielä noin 600 sivua jäljellä. Jos joku kaipaa hieman kevyempää Keltaista kirjaa lukupinoonsa, tässä on hyvä valinta.

Lukumaratonini meni luettujen sivujen määrän perusteella mukavasti, sillä tuo on minulle mututuntumani mukaan kohtuullisen tavanomainen määrä. Noin muuten maratonini oli hieman kaksijakoinen: perjantaina Modianon Uinuvia muistoja ja Morishitan Tyttö ja teeseremonia olivat nappivalintoja, mutta niiden jälkeen minulla oli hankaluuksia löytää kirjaa, jonka parissa olisin viihtynyt yhtä hyvin. Harvoin olen lukumaratonilla pyöritellyt käsissäni yhtä monia kirjoja kuin nyt! Vainosen novellit olivat kuitenkin ihan ok valinta maratonille, ja luen kirjan loppuun viimeistään ensi viikolla. Onneksi keksin kokeilla Dickerin kirjaa, se todella pelasti maratonini lauantain osalta.

Nämä kirjat luin maratonilla:

Noriko Morishita: Tyttö ja teeseremonia (luettu loppuun, 199 sivua)
Patrick Modiano: Uinuvia muistoja (luettu loppuun, 117 sivua)
Jyrki Vainonen: Yön ja päivän tarinoita (luettu osa, 128 sivua)
Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta (luettu osa, 234 sivua)
Yhteensä 678 sivua

Kiitos Janelle lukumaratonin emännöinnistä!Kommentit

 1. Minäkin starttasin jo, sillä birgittalaissarjakuvalla. Tuo Tyttö ja teeseremonia vaikuttaa kyllä kiinnostavalta ja siinä on herkän kaunis kansi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, mitä tykkäät tuosta sarjakuvasta. Se on saatavilla minun lähikirjastossanikin. Jollei ole tosi huono niin saatan itsekin lainata sen. :) Teekirjaa suosittelen lämpimästi, jos vaan yhtään kiinnostaa. Aivan ihana kirja!

   Poista
 2. Huomenta! Maraton jatkuu :) Iloa lukemiseen.

  VastaaPoista
 3. Tuo Modianon Uinuvia muistoja alkoi kiinnostaa. Olen lukenut hänen pienoisromaaninsa Kehäbulevardit, joka ei auennut kovin helposti, vaikka sisälsi kiinnostavia teemoja, enkä sitten ole tarttunut hänen muihin kirjoihinsa. Ja teeseremoniakirja vaikuttaa ihastuttavalta.

  Tsemppiä loppumaratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen noita molempia kirjoja lämpimästi! Ne tarjosivat tämän maratonin parhaimmat lukuelämykset, olivat aivan täydellistä luettavaa eilisiltana.

   Poista
 4. Tsemppiä loppumetreille! Sulle on hyvin kertynyt sivuja :) Mulla mennyt aika lailla äänikirjan puolelle nyt viime aikoina ja nukuin pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, ihan kivasti meni. Äänikirjat jäi tosin kokeilematta tälläkin kertaa, en osaa asettua niiden äärelle maratonin aikana.

   Poista
 5. Sinähän olet ollut tosi ahkera!
  Mulla sattui vähän huono ajakohta maratoonin suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maraton sujui mukavan rennosti, vaikka olikin välilä vähän hankalaa päättää mitä lukisi. Onneksi näitä lukumaratoneja tulee aina lisää, ehtii osallistumaan sitten kun aika sen sallii. :)

   Poista
 6. Moikka! Olipas kivaa lukea lukumaratonista ja lukemistasi kirjoista. Paljon olet ehtinyt lukea. Minä en ole ehtinyt tälle vuotta lukea vasta, kuin yhden kirjan. Taitaa tulla viime vuotta heikompi lukuvuosi. Harmitellen muistellut hyviä lukuvuosia ja luettujen kirjojen määrää. Mukavia lukuhetkiä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos kommenista! Vielähän tämä lukuvuosi ehtii kääntyä paremmaksi, ei lukemisesta kannata paineita ottaa. Lukuvuodet eivät ole samanlaisia, ja itse kyllä luotan siihen, että jos lukeminen ei joskus oikein maistukaan tai ei ehdi, niin on sitten sitäkin kivempaa, kun on taas lukemiselle otollisemmat ajat. Mukavaa kevään odotusta sinulle!

   Poista
 7. Moikka! Oi, kun mahtava sivusaalis. Onnea maratonin suorittamisesta :).

  Itselläni on maraton noin kaksi ja puoli tuntia jäljellä ja luettuja sivuja on kasassa vajaa 200. Olen itsekin tyytyväinen saaliiseen, mutta katsotaan jaksanko aloittaa vielä jonkin kirjan illan ratoksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavastihan sinäkin olet ehtinyt lukemaan ja sinulla oli tosi hyvä kirjakin, kävin blogistasi kurkkaamassa. :)

   Poista
 8. Sinähän tartuit aika haastavaan kirjaan maratonvalinnaksi, kun aloitit Keltaista kirjastoakin. Nappaan tästä koontisi talteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ko. kirja on kyllä ihan lukuromaanitasoa eli ei todellakaan ole mikään raskaslukuinen kirja, vaikka sivuja onkin reilusti. On ollut ihan viihdyttävää luettavaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.