Marraskuun lukupäiväkirja, osa 3

Marraskuun 30 sivua päivässä -lukuhaasteen tiimoilta taas moi! Lukupäiväkirjaan tuli kuluneella viikolla paikoin suht lyhyitä merkintöjä, mutta eipä tämä viikko ollut lukemisenkaan suhteen suurta juhlaa.

Maanantai 11.11.2019

Max Brallierin Maailman viimeiset tyypit viihdyttivät minua tänään autoillessa, ja kuuntelin kirjan loppuun. Aivan mainiota ja hulvatonta menoa, en ihmettele kirjan suosiota isossa maailmassa. 

Päivä oli taas sen verran tiivis, että "oikeat" lukemiset meinasivat jäädä kokonaan väliin. Mietin klo 23.05, luenko jotain vai olisiko jo nukkumaan menon aika. Minullahan on tällä hetkellä kesken vain Mona Cholletin Noitia vai naisia, mutta sen anti ei tuohon aikaan napannut.  Päädyin hetken tuumailtuani aloittamaan uuden dekkarin, Simone Buchholzin Revolverisydämen. Kirja on Chastity Riley -sarjan avausosa, ja vaikuttaa vähintään yhtä laadukkaalta kuin aiemmin syksyllä lukemani Krokotiiliyö. Olen taas kerran lukemassa sarjaa väärässä järjestyksessä, mutta mitäpä tuosta. Kivaa, kun henkilöt ovat jo vähäsen tuttuja ja saan kenties tietää, miten Chastity päätyi yhteen epämääräisen oloisen Klatschen kanssa.

Photo by Ray Hennessy on Unsplash

Tiistai 12.11.2019

Mitä tapahtui tiistaina? En tiedä, viikon toinen päivä katosi sumuun... päivän opetus: jos on tarkoitus kirjoittaa lukupäiväkirjaa, kannattaa kirjoittaa päivän jutut viimeistään seuraavana aamuna. Nyt muistiin jäi vain ytimekkäät merkinnät:

Noitia vai naisia? - 20 sivua
Revolverisydän - 30 sivua

Cholletin kirjasta jäi sentään sen verran mieleen, että kirjan loppupuolella teksti kääntyi astetta henkilökohtaisemmalle tasolle, mistä tykkäsin kovasti. Jokohan Chollet tulisi luettua loppuun viikonlopun aikana?

Keskiviikko 13.11.2019:

Keskiviikkona naputtelin blogijutun superihanasta Nelson Tiikeritassusta, ja se lohkaisi vapaa-ajasta sen verran aikaa, ettei intoa lukemiseen riittänyt kuin 30 sivun verran. Kirjaksi valikoitui Revolverisydän. Siis aivan mahtava sarja, nyt voisi äkkiä kääntää ne loputkin osat, kun on saatu pari huippua maistiaista!

Torstai 14.11.2019

Kävin kirjastossa. Varaushyllyyn oli tullut F-ehdokkaana oleva lastenkirja Kettujuttuja. Mietin ensin, että viitsinkö ja kehtaanko varata ja lukea tämmöisen pikkulapsille tarkoitetun kirjan, kun omia lapsia ei ole (eikä tule 😉). No, huoli oli turha, kirjastontädit eivät katselleet pitkään ja kirjakin tarjosi mukavan, lyhyen lukutuokion. Aika yllättävä kirja itse asiassa, jännän syvällisiä juttuja näillä ketuilla.

Revolverisydäntäkin luin 10 sivua. Sen jälkeen päätin alkaa nukkumishommiin, ja kaivon unilääkkeeksi Elisa Kirjan hyllystäni aiemmin kesken jääneen Edit Blytonin Seikkailujen sirkus -kirjan. Kirja jäi minulla kesken joskus kesällä, sillä tympäännyin sen alkuosaan, jossa suuressa roolissa oli ärsyttävän oloinen Gus-poika, jonka todellinen olemus paljastui aikuiskuuntelijalle nopeasti mutta kirjan lapsipäähenkilöille hitaasti. No, Gusin ympärillä pyörittiin ja hyörittiin ja minä laiton tuskastuneena kirjan epämääräiselle tauolle. Nyt kirja lähti uudelleen kuunteluun, kun innostuin kaivelemaan jotain kuunneltavaa vaihteeksi omista kirjoista. Elisa Kirjan sovellus onneksi muistaa, mihin kohtaan kirja jäi, joten kelasin vähän taaksepäin ja hyppäsin jälleen verkkaan liikkeelle lähteneen seikkailutarinan pariin. Ehdin kuunnella noin puolisen tuntia, ennen kuin uni saapui.

Photo by Tim Gouw on Unsplash

Perjantai 15.11.2019

Luettuja sivuja nolla. Katselin Huuhkajien peliä, vaikken ole mikään erityinen jalkapallofani. Mutta hei, jos tyrkyllä on EM-kisapaikka, niin pitäähän sitä kannatuksen vuoksi olla mukana kotikisakatsomossa.

Lauantai 16.11.2019

Kaivoin Mona Cholletin Noitia vai naisia? taas esille, ja lueskelin kirjaa päivän sivukiintiön verran. Kotihommissa korvissa pyöri Blytonin Seikkailujen sirkus, jossa viimeinkin alkoi tapahtua. Päästiin sirkukseen ja itse asiassa reissun päällekin. Blyton pääsi yllättämään minut juonenkehittelyllään, sillä alkuun perin tylsältä vaikuttanut Sirkus-tarinahan on melkoisen jännä ja vauhdikas tapaus, kun vaan jaksaa sinnitellä kirjan alkupuolen.

Sunnuntai 17.11.2019

Minulla on ollut koko syksyn ajan Mona Cholletin kirja kesken, ja tänään sain sen viimein luettua loppuun. Sivuja oli jäänyt luettavaksi tälle päivälle 12, ja viimeisellä sivulla oli vähän tyhjä olo. Kirja herättää paljon ajatuksia, ja on tosi tiivis ja antoisa paketti. Suosittelen kirjaa lämpimästi jo nyt! Blogijutun hiominen saattaa hieman kestää.

Myös Seikkailujen sirkus tuli kuunneltua loppuun. Hups, se kävi nopeasti, kun vauhtiin päästiin! Mm. silityshommat sujuivat jouhevasti, kun samalla saattoi jännätä, miten erään linnan salakäytävissä ja torneissa seikkailtiin ja pelastettiin ihmisiä pulasta. Taattua Blyton-meininkiä, mutta sanonpa silti, että kirjan loppupuolen miljöönvalinta on erityisen onnistunut.

Sain tänään kaksi kirjaa loppuun, mutta haasteen sivumäärä ei täyttynyt enkä taida jaksaa enää pinnistellä sen kanssa illan viimeisinä tunteina. Tälle viikolla osui siten kaksi päivää, jolloin haastetavoite näyttää punaista, mutta eihän tämä niin vakavaa hommaa ole. Ensi viikolla taas uudella innolla kirjojen kimppuun.

Ensi viikon lukemiset pääsen aloittamaan yksi kirja kesken -tilanteesta (eikä siis kuuntelussakaan ole mitään). Kesken-pinossani odottelee Revolverisydän-dekkari, ja sen kaveriksi tekisi mieli aloitella heti alkuviikosta jotain. Kävin tosiaan torstaina kirjastossa, ja sieltä lähti mukaan mm. Elina Rouhiaisen Väki-trilogian avausosa Muistojenlukija. Lisäksi minulla on lainassa Heleva Wariksen Vedenkehrääjä, joka on Konetrilogian toinen osa. Hyvät kotimaiset spefi-kirjat kiinnostelevat! Saas nähdä mitä ensi viikolla lähtee lukuun.

Marraskuun luetut, kuunnellut ja kesken olevat:

Luetut:

Lena Frölander-Ulf: Nelson Tiikeritassu (Teos & Förlaget)
Kim Thúy: Vi (Gummerus)
Hanna-Reetta Schreck, Iida Turpeinen, Annukka Mäkijärvi: Ellen T. (Teos)
Mona Chollet: Naisia vai noitia? (Gummerus)
Kaija Pannula: Kettujuttuja (WSOY)

Kuunnellut: 

Siri Kolu: Villitalo (Otava)
Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit (WSOY)
Enid Blyton: Seikkailujen sirkus (WSOY)

Kesken juuri nyt:

Simone Buchholz: Revolverisydän

Kommentit