Marraskuun lukupäiväkirja, 5. osa

Tänään on marraskuun viimeinen päivä, ja sehän tarkoittaa sitä, että "lue vähintään 30 sivua päivässä" -haaste päättyy ja on viimeisen lukupäiväkirjan aika. Kuvan alla on ensin lyhyet merkinnät viikon lukemisista, ja sen jälkeen pieni yhteenveto marraskuun lukuhaasteesta.



Maanantai 25.11.2019

Luin Helena Wariksen Vedenkehrääjää haasteen vaatimat 30 sivua. Lukeminen ei oikein maistunut kiireisen päivän jälkeen. Aika tyypillinen tunnelma maanantaisin.

Tiistai 26.11.2019

Luin Vedenkehrääjän loppuun, ja sivuja kertyi hieman yli 100. Olipa todella vaisu kirja! Mutta tästä lisää blogijutussa, kenties jo ensi viikolla.

Keskiviikko 27.11.2019

Aloitin uuden fantasiajärkeleen, Katinka Saranojan Korpinlaulun. Luin sitä 44 sivua. Pienen tauon jälkeen kaivoin esille myös Brett Andersenin Hiilenmustat aamut ja huomasin, että kirjahan on muuttunut astetta mielenkiintoisemmaksi Kirja eteni n. 50 sivua.

Torstai 28.11.2019

Luin Hiilenmustat aamut loppuun (n. 100 sivua). Jäin yks kaks ihan koukkuun tähän kirjaan!

Uutena kirjan lukuun pääsi oman hyllyn asukki, Sadie Jonesin kehuttu Kotiinpaluu. Luin kirjaa n. 20 sivua. Silmäilin myös Korpinlaulua, mutta alan kallistua sille kannalle, etten ehkä ole aivan niin kiinnostunut valtataisteluista, että jaksaisin niiden parissa yli 500 sivua. Kirja jää tällä erää kesken, mutta kenties palaan sen pariin myöhemmin.

Perjantai 29.11.2019

Iltasella lueskelin Sadie Jonesin Kotiinpaluuta 30 sivua ja totesin, että taidanpa pitää tästä kirjasta tosi paljon. 

Uutena kirjana aloitin YA-säeromaanin, joka sopii POPSUGAR 2019 -haasteeseen eli siis Elizabeth Acevedon Runoilija X:n. Säeromaanit ovat nopsalukuisia, mutten tänä iltana jaksanut lukea kuin vähän vaan alusta eli 36 s. Kirja ei ainakaan näin alun perusteella ole aivan niin säväyttävä kuin ennakkoon odotin, mutta luen tämän kyllä loppuun.

Lauantai 30.11.2019

Puuhastelin huomenna alkavan kirjabloggaajien joulukalenterin parissa, ja sain kuin sainkin oman luukkuni valmiiksi ja ajastettua. Tänä vuonna kalenteri starttaa juuri täältä, minun blogistani, ja 1. luukku avautuu heti aamutuimaan. 😊

Lukuhaasteen vaatimat 30 sivua sain kasaan Runoilja X:stä. Lukuhaaste on paketissa!!

Marraskuun kirjoja.
Kooste lukuhaasteesta:

Olen iloisesti yllättänyt siitä, että jaksoin pitää tätä lukupäiväkirjaa koko kuukauden eikä into lopahtanut kesken kaiken. Itse lukuhaastekin sujui mukavasti. Parina päivänä 30 sivun lukeminen jäi kokonaan väliin, muutamana päivänä 30 sivua oli aikamoisen pinnistelyn takana mutta valtaosin 30 sivua tuli luettua ilman suurempaa ponnistelua. Kuukauden kirjapinooni valitsin lähinnä keveymmän puoleista luettavaa, sillä aika ja keskittymiskyky ei riitä nyt muuhun. Oivalliset kirjavalinnat olivat keskeinen tekijä lukuhaasteen onnistumisessa.

Mitä siis luin ja kuuntelin marraskuun? Laskin luettujen sivujen määrän vasta nyt ja niitähän on 1996! Luku tuntuu isolta, kun mietin sitä, että koko kuukauden ajan minusta on tuntunut, ettei kirjoille oikeastaan ole kunnolla aikaa ja luen vaan vähäsen silloin tällöin. Mutta kuten totesin, lukemani sivut ovat pitkälti hyvin kepeitä ja nopeasti luettavia. Äänikirjaminuutteja en viitsinyt alkaa laskemaan, mutta kuunneltuja lanu-kirjoja kertyi lopulta kolme kappaletta. Kirjojen lista näyttää tältä:

Luetut lasten- ja nuortenkirjat:

Lena Frölander-Ulf: Nelson Tiikeritassu (Teos & Förlaget)
Kaija Pannula: Kettujuttuja (WSOY)
Martin Wildmark: Ruusun salaisuus (Tammi) 

Esseekirja (tämä kirja on ollut minulla kesken koko syksyn, oli hienoa saada kirja päätökseen):

Mona Chollet: Naisia vai noitia? (Gummerus) 

Muistelmia, autofiktiota: 

Hanna-Reetta Schreck, Iida Turpeinen, Annukka Mäkijärvi: Ellen T. (Teos)
Kim Thúy: Vi (Gummerus)
Brett Andersen: Hiilenmustat aamut (Sammakko) 

Dekkari:

Simone Buchholz: Revolverisydän (Huippu)

YA-Fantasia & YA-Scifi:

Elina Rouhiainen: Muistojenlukija (Tammi)
Helena Waris: Vedenkehrääjä (Otava) 

Kuunnellut lasten- ja nuortenkirjat: 

Siri Kolu: Villitalo (Otava)
Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit (WSOY)
Enid Blyton: Seikkailujen sirkus (WSOY)

Nämä ovat parhaillaan kesken, luen ja kuuntelen joulukuussa loppuun:

Enid Blyton: Seikkailujen joki (WSOY) (äänikirja)
Sadie Jones: Kotiinpaluu (Otava)
Elizabeth Acevado: Runoilija X (Karisto)

Näitäkin koetin lukea, vaan nyt ei ollut sopiva hetki joten kirjat jäivät kesken:

Amos Oz: Fima
Katinka Saranoja: Korpinlaulu
Nora Roberts: Ensimmäinen vuosi (kuuntelin 46 minuuttia)

Kommentit

  1. Paljon olet ehtinyt lukea ihan huomaamatta! Itse en ole ollut haasteessa mukana, mutta varmasti melkein joka päivä on 30 sivua ylittynyt. Muutama päivä oli, joina en jaksanut tai ehtinyt lukea. Itsekin olen viime aikoina yrittänyt lukea kevyitä, helppolukuisia ja / tai ohuita kirjoja. Näin marraskuussa sellaisten lukeminen sujuu parhaiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sivumäärä oli positiivinen yllätys. :) Enää en koeta väkisin lukea liian raskaita kirjoja, jollei sellaisille oikeasti ole aikaa. Lukuilon kautta kun mennään, on paljon mukavempaa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.