Maggy Garrisson #3 - En olisi halunnut tämän päättyvän näin

Lewis Trondheimin ja Stéphane Oiryn Lontooseen sijoittuva Maggy Garrisson -sarja on ollut tämmöiselle ei-niin-raakojen rikosjuonien ystävälle mieluisaa luettavaa ja katseltavaa. Sarjassa on nyt ilmestynyt kolmas osa En olisi halunnut tämän päättyvän näin (Sininen Jänis, 2019), ja sen nimi kuvaa koko sarjan alavireistä tunnelmaa osuvasti. En tiedä, päättyykö Maggyn taival tähän osaan vai ei, mutta ainakaan Goodreadsissa ei ollut tietoja uusista alkukielellä ilmestyneistä osista. Niin tai näin, jo tämä kolmen albumin kokonaisuus on tyylikäs paketti, ja jos nykynaisen elämä suurkaupungin laitakaduilla kiinnostaa, Maggy on varteenotettava tuttavuus.


Elämän murjoma, mutta sisukkaasti eteenpäin sinnittelevä Maggy koettaa tässä uusimmassa albumissa järjestellä asioitaan niin, ettei se herätä väärissä tahoissa liikaa huomiota. (Jep, tosi arvoituksellista, mutta en halua spoilata sarjan ideaa uusille lukijoille liikaa - kannattaa lukea sarja alusta asti, nämä eivät ole pitkiä albumeja!) Söpö Alex pyörii edelleen kuvioissa, mutta onko ilmassa rakkautta vai pelkkää rikollista toveruutta? Ns. työelämässä eli nuhruisen yksityisetsivän avustajahommissa on hiljaista, mutta Maggy soluttautuu mm. kirjakauppaan selvittämään kassasta pihistettyjen rahojen arvoitusta ja vähän kalmanhuuruisempaakin keikkaa on tarjolla. Kaiken kaikkiaan tapahtumia riittää useammalla rintamalla, ja neuvokas, empaattinen Maggy on viimeisellä sivulla jälleen muutamaa kokemusta rikkaampi.

Sarjakuvan piirrosjälki noudattelee edellisistä osista tuttua tyyliä, josta olen oppinut pitämään. Arkinen, työväenluokkainen brittiläisyys hallitsee ruutuja, ja erityisen onnistuneita ovat mielestäni pubikohtaukset, joissa etsitään vastauksia elämän kimurantteihin kysymyksiin olutlasin äärellä. Kun se yksi tuttu paikka laittoi lapun luukulle albumin loppusivuilla, huokaisin yhdessä Maggyn kanssa "voi ei". Ehkä tämä siis tosiaan oli Maggy-sarjan viimeinen osa, kun kantapaikkakin meni kiinni.

En olisi halunnut tämän päättyvän näin saa minulta Goodreadsiin neljä tähteä, kuten sarjan edellisetkin osat. Laatusarja!

Sarjan sisäkansien karttakuva on huippuhieno.

Sarjan aiemmat osat blogissani:

Maggy Garrisson #1: Hymyile vähän, Maggy
Maggy Garrisson #2: Mies, joka löytyi vuoteestani

Goodreads: 4 tähteäMistä sarjakuva minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Sarjakuvaa on luettu mm. Hyllyy-blogissa
Sarjakuvan tietoja:
Lewis Trondheim, Stéphane Oiry: Je ne voulais pas que ça finisse comme ça (2016)
Suomennos Anssi Rauhala
Sininen Jänis, 2019
48 sivua

Kommentit

  1. Mua oottaa kirjahyllyssä tää sarja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla! Tämä on tosi hyvä, yksi positiivisimpia ylläreitä viime aikoina. Ja on niin mahtavaa, että sarja on säilynyt tasokkaana loppuun asti.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.