Kirjaostoksia

Päätin pitkästä aikaa tehdä jutun viime aikojen kirjaostoksistani, sillä juuri nyt materiaalia sattuu olemaan käsillä runsain mitoin. Kirjahyllyn aarteet -haaste on innostanut minua sekä lukemaan omia kirjoja että muuten vaan käymään hyllyjä kriittisellä otteella läpi ja kierrättämään jonnin joutavia opuksia eteenpäin. Hyllyihin on siis haasteen myötä tullut tilaa, mutta se näköjään vaan tarkoittaa, että uusille kirjoille on yks kaks enemmän hyllytilaa. Kesäaikaan kiersin kirja-alet pääsääntöisesti kaukaa, mutta syksy käynnistyi melkoisella kirjarepsahduksella. Adlibriksella oli hiljattain -10 % -alepäivä, ja Sammakon kirjakaupastakin löysin pikkurahalla kaikkea kivaa... nämä paketit saapuivat minulle viime viikolla. 🙈 😍

Klassikoita...Thomas Mannin Buddenbrookit ja Charles Dickensin Kolea talo ovat kiinnostaneet minua jo pitkään, ja  on mukavaa, että paksu kirja on oma, jolloin sitä saa rauhassa lukea niin hitaasti kuin huvittaa. Kolea talo pompahtaa aina toisinaan esille kirjablogeissa, ja sitä on luettu myös klassikkohaasteeseen. Buddenbrookit on minulle tuntemattomampi teos, mutta järeä sukutarina on silti jossain vaiheessa onnistunut herättämään uteliaisuuteni siinä määrin, että kymmenen euron hinta innosti hankkimaan kirjan omaksi asti. Kolea talo kotiutui samaan hintaan. Tykkään ihan hirmuisesti Kolean talon kannesta. Tuo puku ja kampaus! Ja taustan vihreys!

Universumien Tomu -trilogia ja muuta mukavaa:Olen lukenut Philip Pullmanin Universumin Tomu -trilogian blogiaikana, ja siinä on kyllä erittäin hieno fantasiasarja. Olen pitkään jahkaillut, ostaako sarja omaksi vai ei, mutta hiljattain ilmestynyt uusi, kovakantinen ja näyttävän näköinen painos ja Adlibriksen -10 % -päivä olivat liian kova yhdistelmä. Kirjojen fontti on yllättävän iso, se selittänee osittain kirjojen muhkeaa kokoa. Patti Smithin Ihan kakaroita -pokkari ja Chigozie Obioman Kalamiehet olivat puhtaasti heräteostoksia. Molemmista muistan lukeneeni hyvää blogijutuista, ja kun niillä oli yhteensä hintaa vain seitsemän euroa, kliksuttelin kirjat oitis ostoskoriin. Tomu-trilogiasta maksoin noin 55 euroa.


Ainut kesäalesta ostamani kirja oli Helena Ruuskan Hugo Simberg -elämäkerta, joka on todella kaunis ja huolella tehty kirja. En ole sitä vielä lukenut, mutta vähän harmitti, kun näin upean näköinen ja uusi kirja oli jo alelaarissa, reilun kympin hintalapulla varustettuna. Nappasin silti kirjan mukaani.


Olo on hieman kuin talvivarastoja keräävällä oravalla. Mutta voiko kirjoja olla kotona liikaa (varsinkaan, jos niitä kierrättää toisesta päästä pois...)? 😊

Kommentit

 1. Oi oi miten ihania ostoksia. On kyllä kiva katsella, millaisia kirjaostoksia kirjaihmiset tekevät. Näiden kirjojen parissa sinulla meneekin tovi tai kaksi. Minullekin tuttuja kirjoja on mukana, esim Thomas Mann, Obioma, Patti Smith. Mukavia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mukavaa tutkia toisten ostosvalintoja. Jompi kumpi noista klassikoista taitaa päätyä seuraavan klassikkohaasteen kirjaksi. Tässä on hyvin aikaa lukea millainen tiiliskivi tahansa. :)

   Poista
 2. Mahtavia kirjaostoksia! Ihan itseäkin alkaa houkuttaa kirjallisten talvivarastojen kerääminen :) Nythän minunkin pitäisi kyllä kiireesti karsia hyllyistä turhia kirjoja pois, koska tällä hetkellä meillä vallitsee jo ihan täydellinen kirjakaaos! Sittenpä olisi taas tilaa jatkaa uusien kirjojen hamstraamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kyllä näihin ostoksiin tosi tyytyväinen. Varsinkin nuo klassikot oli mukavaa saada omaan hyllyyn. Varmaan minullakin olisi hyllyissä karsimisen varaa, mutta kunhan saan nämä uudet tulokkaat mahtumaan jonnekin väliin, niin se riittää.

   Poista
 3. Tuo Pullmanin fantasiasarja kiinnostaa minuakin, varsinkin kun siitä on se tv-sarja tekeillä. Hyviä aarteita oot löytänyt kirjahyllyyn! x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, enpä ollut Pullmanin tv-sarjasta kuullutkaan. Sarja kyllä sopii erinomaisesti tv-ruutuun, jos vaan on taitavat tekijät asialla. Eka osa sarjasta on filmattu ja siitä versiosta tykkäsin myös.

   Poista
 4. Olen kyllä sitä mieltä, että kirjoja ei voi koskaan olla liikaa kotona. Vain kirjojen sijoittelu tuppaa olemaan ongelma. Olenkin haaveillut omasta kirjastohuoneesta, jonne jopa voisi hankkia uusia kirjoja. Toiveet voivat toteutua, kun niihin uskoo :)
  Kiva kun mainitsit Kirjahyllyn aarteet-haasteen. Olen lukenut haasteeseen jo 40 kirjaa omista kirjoista. Siihenhän voi mainiosti lukea myös uudet hankinnat. Sinulla onkin mahtavat uudet kirjat. Voisin kyllä itsekin lukea Kolean talon. Kansikuva on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullapa on hurja määrä omia luettuna. Minä olen vähän vaatimattomimmissa lukemissa, mutta aion parantaa tahtia loppuvuonna. Omien kirjojen lukuhaaste on tullut minulle tosi tarpeeseen, se on kivasti herätellyt siihen, että omista hyllyistäkin kannattaa kaivella luettavaa eikä vaan ajatella että "luen näitä sitten joskus...". Oma kirjastohuone olisi huippu juttu. :)

   Poista
 5. Kalamiehet on i h a n a! Minuun kolahti erityisesti kirjan kieli ja tyyli, toki itse tarinakin veti. Pullmanin kirjoja en ole lukenut. Fantasia kiinnostaa, mutta silti sitä tulee luettua aika vähän eli melkein ei lainkaan. Olen niin pihalla fantasia-genrestäkin, etten ehkä oikein osaa etsiä luettavaa siltä suunnalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin, että Kalamiehiä on kehuttu ihan älyttömän paljon blogijutuissa silloin, kun kirja ilmestyi. Minä jo melkein unohdin kirjan, mutta onneksi se nyt tarttui alesta mukaan. Minulla on vähän samanlaisia ongelmia scifin kanssa. Olen mukana scifi-haasteessa, mutta enpä oikein tiedä mistä löytäisi luettavat kun on niin uppo-outo genre. Pitänee bongailla vinkkejä muilta.

   Poista
 6. Tuossa koleassa talossa on ihana kansi. Tuli kirjapinostasi mieleen, että pitäisikin jatkaa Universumin tomu-sarjan parissa, nyt kun sen pohjalta on tulossa uusi adaptaatio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullmanin sarja on todella hieno, joten kannattaa kyllä jatkaa jos olet jo kerran sarjaa lukenut. Sarjan toinen osa ei minusta ollut niin hieno kuin avausosa, mutta päätösosa oli sitten taas erittäin onnistunut.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.