Dekkariviikko: Cognac-sarja #1, #2, #3 - Chapuzet - Corbeyran - Brahy

Dekkariviikkoni päättyy sarjakuvaan ja ranskalaisiin maalaismaisemiin. Alkuvuodesta ilmestyi kolmiosaisen Cognac-sarjan (Zoom Teufel) viimeinen osa, ja sain onneksi kaikki kolme osaa (Demonien osuus, Vainaja areenalla, Korjuukoneiden kalmisto) luettavakseni kirjastosta samalla kertaa. On aina mukavaa lukea hurauttaa koko sarja kerralla, varsinkin kun kukin albumi on vain 48 sivun mittainen. Tämä sarja on kiinnostanut minua jo pitkään, lähinnä erittäin näyttävien kansiensa vuoksi. Vaikka en konjakin päälle ymmärräkään, silti tunnetun juoman ja rikosjuonien liitto vaikutti inspiroivalta. Odotukseni olivat siis kaiken kaikkiaan korkealle Cognacin suhteen.


Sarjan päähenkilönä on sotareportterina ansioitunut Anna-Fanély Simon, joka ottaa vastaan lapsuusmaisemiinsa sijoittuvan juttukeikan. Anna on kotoisin Charenten alueelta, joka on kuuluisa konjakintuottajistaan. Konjakista Annan on tarkoitus kirjoittaa National Geographicille, mutta juttukeikka saa uuden käänteen, kun Anna kuulee vanhan ystävänsä kuolleen epäilyttävissä olosuhteissa. Kas vain, toimelias Anna ei voi pitää näppejään erossa tapauksesta vaan alkaa selvitellä sitä parin ystävänsä kanssa. Konjakin ja ystävän kuolemantapauksen ympärillä kieputaan kolmen albumillisen verran.

Valitttavasti minun on todettava, että Cognacin rikosjuttu oli aika pliisu, ja dekkarikielellä luokittelisin Cognac-sarjan cozy crime -osaston suunnalle. Mitään päätä huimaavaa jännitystä Cognacista ei löytynyt, mutta toiminnan määrä onneksi lisääntyi mukavasti sarjan päätösosassa Korjuukoneiden kalmisto. Cognac-sarja on kuitenkin piirretty tosi hienosti, ja pidin erityisesti sen värimaailmasta, jossa oli paljon konjakin jaloja sävyjä. Ruuduista ja tapahtumapaikoista välittyi mukavan ranskalainen fiilis, ja konjakkitietouttakin tuli tämmöiselle ummikolle aimo annos. Cognacissa pyöritään samoilla tienoilla kaikissa kolmessa osassa, joten pikkukylissä tapahtuvien rikosten ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä sarjaa.Korkeat odotukseni eivät juonen suhteen Cognacissa aivan täyttyneet, mutta sarja on kyllä alusta loppuun ilo silmälle. Sarja on varsin nopealukuinen, joten jos kaipaat pikamatkaa Ranskaan, Cognac on hyvä valinta. Goodreadsiin sarjan osat saavat minulta kolme tähteä.

***

 Kirjabloggaajien dekkariviikkoa emännöi Lukeva peikko -blogi.


***

Goodreads: Jokainen sarjan albumi saa 3 tähteä
Mistä sarjakuvat minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Hyllyy-blogissa on luettu osa 1: Demonien osuus ja osa 2: Vainaja areenalla
Sarjakuvien tietoja:

Corbeyran & Chapyzet (käsikirjoitus), Luc Brahy (kuvitus): Cognac 1: La Part des Démons (2016)
Suomennos Anssi Rauhala
Zoom Teufel, 2018
48 sivua

Corbeyran & Chapyzet (käsikirjoitus), Luc Brahy (kuvitus): Cognac 2: Un Mort dans L' Arène (2016)
Suomennos Anssi Rauhala
Zoom Teufel, 2018
48 sivua

Corbeyran & Chapyzet (käsikirjoitus), Luc Brahy (kuvitus): Cognac 3:  Le cimetière des machines à vendanger (2017)
Suomennos Anssi Rauhala
Zoom Teufel, 2019
48 sivua

Kommentit

  1. Mulla on parhaillaan lainassa eka osa tästä trilogiasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, mitä tykkäät tästä sarjasta. 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.