Sini Helminen: Maan povessa (Väkiveriset #4)

Maan povessa (Myllylahti, 2019) päättää Sini Helmisen Väkiveriset-fantasiasarjan. Luin sarjan edellisen osan Veden vallassa tänä keväänä, joten siitä oli helppo jatkaa Väen seikkailujen loppukahinoihin. Sarjan alkuosan lukemisesta oli kuitenkin sen verran aikaa, etten oikein meinannut muistaa kaikkia henkilöitä, jotka tulla tupsahtivat eteen pitkän tauon jälkeen. Maan povessa -kirjassa nimittäin sinipiika Tuulia joutuu pulaan, ja kaikki sarjan aiempien osien tutut päähenkilöt rientävät häntä auttamaan.
"Pakotin itseni keskittymään. "Mistä te ootte saanut sen? Missä Tuulia on?"
    "Tunika löytyi kellumasta Vesijärven aalloilta", Ahti sanoo ja sävy on melkein Kymin. "Se huuhtoutui -"
    "Mutta Tuulia ei pysty menemään veteen", pistin väliin. "Mä olen itse nähnyt. Ilman henget eivät voi olla vedessä."
    "Joka tapauksessa vaateriepu huuhtoutui rantaa ja ne näkivät sen." (s. 43)
Metsän herra Tapio syyttää vedenväkeä tyttärensä Tuulian sieppaamisesta, mutta nuori väki päättää yhdistää voimansa ja etsiä Tuulian. Tuulian pelastusooperaatio on mielestäni hyvä idea sarjan päätösosan tarinaksi, sillä se vetää luontevasti sarjan aikana tutuiksi tulleet henkilöt mukaan juoneen. Pidin erityisesti vanhalla kaivoksella tapahtuvasta loppukohtauksesta, jossa sattuu ja tapahtuu kunnon action-tyyliin ja vedenneiti Mari joutuu sateen yllättämäksi. Kirja tuntui silti hieman hajanaisemmalta kuin edelliset osat juuri sen vuoksi, että varsinkin kirjan alkupuolella vaihdeltiin näkökulmaa henkilöstä toiseen.

Olen koko sarjan ajan pitänyt henkilöiden huumorista, joka sopivasti keventää tilanteita ja tuo maanläheisyyttä (heh!) nuorten seikkailuihin. Huumori toimi hyvin myös tässä päätösosassa. Toinen kiva juttu sarjassa on ollut luontevan oloinen puhekielen käyttö repliikeissä. En aina oikein tykkää puhekielisyyksistä, mutta Väkiverisissä se on tuonut mukavasti nykyhetken tuntua tapahtumiin. 

Sarjan osista suosikkini on kolmas osa Veden vallassa, mutta kokonaisuutenakin sarja on ollut pirteää luettavaa. Päätösosa Maan povessa saa minulta kolme tähteä Goodreadsiin.


Väkiveriset-sarja blogisssani:

Kaarnan kätkössä (#1)
Kiven sisässä (#2)
Veden vallassa (#3)

Goodreads: 3 tähteä
Mistä kirja minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogeissa Yöpöydän kirjat, Kirjapöllön huhuiluja (koko sarja). Kirjailijan blogista löytyy tunnelmia kirjan julkkareista ja sarjan päättämisestä.
Kirjan tietoja:
Sini Helminen: Maan povessa
Kansi: Karin Niemi
Myllylahti, 2019
248 sivua

Kommentit

  1. Todella mielenkiintoinen postaus! Vaikka itsekin olen fantasian ystävä, en ollutkaan tästä sarjasta sattunut kuulemaan - pitääkin tutustua tähän jossakin välissä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kiva sarja, kannattaa kokeilla! Kotimainen mytologia päivittyy tässä mukavasti nykynuorten arkeen.

      Poista
  2. Jospa mää tänä vuonna saan alotettua tän sarjan lukemisen! Ois jo korkia aika. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tähän on hyvä tutustua, sillä kaikki osat ovat saatavilla, jos sarjasta oikein innostuu. Minulla tuli välillä liikaa taukoa osien lukemisessa, osa tapahtumista ja hahmoista oli jo ehtinyt unohtua.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.