Janne Kukkonen: Voro 2 - Tulikiven armeija

Janne Kukkosen Voro 2 - Tulikiven armeija (Like, 2019) jatkaa mestarivaras-Liljan seikkailuista kertovaa trilogiaa. Tarina jatkuu siitä, mihin Kolmen kuninkaan aarre (Like, 2016) jäi ja Tulikiven armeijassa Lilja ja hänen opettajansa Seamus joutuvat mahtavien valtataisteluiden keskipisteeseen. Voin ilokseni todeta, että vauhdikas fantasiasarjakuva parantaa otettaan tarinan edetessä, sillä Tulikiven armeijassa ei ollut laisinkaan tympeää väliosan makua. Ensimmäinen Voro-tarina oli supervauhdikas, suorastaan läkähdyttävä, mutta tässä toisessa osassa oli hieman maltillisempi tahti ja juonenkehittelylle jäi enemmän tilaa. Kirja tuntuikin minusta jollain tapaa täyteläisemmältä ja eheämmältä kuin sarjan avausosa.


Voron piirrosjälki on tutun laadukasta. Eli lyhyesti todettuna: sivujen kuvat ovat mahtavaa katsottavaa. En nyt äkkiä muista yhtään kotimaista sarjakuvaa, jonka kuvitus osuisi niin täydellisesti omaan makuuni. Vielä kun olisi värit... kuulin viikonloppuna kirjabloggaajakollegalta tiedon, että Ranskassa Voroa julkaistaan värillisenä. Iso hatunnosto tälle, sillä Voroa todellakin kelpaa viedä Ranskan laatutietoisille lukijoille. Vink vink, värillinen julkaisu kotimaan markkinoille olisi kiva juttu sekin. 😊 Tässä pari maistiaista nykyisestä ulkoasusta (harmittavaa, etten hoksannut ottaa kuvan lukujen alkusivuista, jotka ovat pikkurunoineen kuin piste i:n päälle muutenkin hienossa kokonaisuudessa):Tulikiven armeijan juoni oli mielestäni hyvä. Se avasi uusia näkymiä maailmaan, jossa Lilja ja Seamus elävät, ja myyttisen sota-armeijan ympärille kietoutuvat valta-taistelut ja muinaisen talismanin metsästys toivat säpinää kirjan sivuille. Ennen kaikkea pidin kuitenkin kirjan mahtipontisesta lopusta, joka pääsi yllättämään minut ja jätti sankariparin sellaiseen paikkaan, että voi voi, mitenkähän sitä taas jaksaa odotella trilogian viimeistä osaa.

Voron toinen osa on kaiken kaikkiaan erinomaisen viihdyttävä ja näyttävä pakkaus, ja annankin sille Goodreadsiin täydet viisi tähteä.

Goodreads: 5 tähteä
Mistä kirja minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogissa Kirjojen keskellä
Kirjan tietoja:
Janne Kukkonen: Voro 2 - Tulikiven armeija
Like, 2019
339 sivua

Kommentit