Pääsiäisen kirjapino

Pääsiäisviikonloppuna aion irrottaa aikaa lukemiselle, ja silloinhan pitää tietysti olla kirjapino käden ulottuvilla. Kasasin pinoon ne kirjat, jotka houkuttelevat minua eniten juuri nyt - tarjokkaita on sekä kirjastosta (paljon hyviä ja kiinnostavia varauksia saapui kuin tilauksesta alkuviikosta) että omasta hyllystä:


Aikomukseni on osallistua tämän pinon kirjoilla myös Pääsiäisen lukumaratonille. Täytyy kuitenkin myöntää, että tällä hetkellä haluaisin nautiskella kirjoista rennosti tyyliin "vähän silloin tällöin", joten lukumaratonvuorokauteni ei kenties tule olemaan se kaikkein kiivastahtisin lukumaraton. En ole aivan vielä päättänyt, milloin maratonini aloitan, mutta perjantai-ilta voisi olla kiva (ja minulle hyvin perinteinen) aloitushetki.

Pinon kirjoista alimmainen paksukainen, Tore Renbergin Huomenna nähdään, on minulla parhaillaan kesken. 130 sivua luettuna ja matkaa on edessä vielä noin 500 sivua. Kirja on ollut yllättävän hyvä! Kirjan aikajana kattaa vain muutaman päivän, näkökulmat vaihtuvat tiuhaan ja sivuille mahtuu kohtaamisia ja elämänkohtaloita Norjan syrjäseuduilla. Erittäin kiinnostava kirjallinen tuttavuus, josta heitän jo nyt kiitokset Kuukauden kieli -lukuhaasteelle. Ja jos pinon kirjat eivät kiinnostelekaan, niin minulla ovat kuvan ulkopuolella jemmassa myös unkarin ja viron kirjat...

Suurin kirjallinen tavoitteeni pääsiäisviikonlopulle on se, että saisin edes yhden noista oman hyllyni (lyhyistä) kirjoistani luettua loppuun asti. Vaan minkäpä valitsisi? Mantelin novellit ovat vahvoilla, sillä sain eilen luettua Elizabeth Stroutin kertomuskokoelman Kaikki on mahdollista (Tammi, 2019) ja totesin, että lyhyehköt tarinat osuivat mitä parhaiten lukuhermooni. Osuutta asiaan saattoi tosin olla silläkin, että Strout totisesti tietää miten sanat kannattaa asetella. Mantelin kirja edustaa ymmärtääkseni perinteisempää novellia, mutta yhtä kaikki, aion ainakin antaa sille tilaisuuden.

Näillä kirjoilla on hyvä suunnata kohti pääsiäistä.

Mukavaa pääsiäisviikonloppua blogini lukijoille & antoisia lukuhetkiä!

Photo by Violeta Avram on Unsplash

Kommentit

  1. Kelpo valikoima Sinulla! Mantelista: kirjailijana hän herättää minussa lukijana suurta vastakaikua ja ihailua! Hän taitaa pikkutarkan, mutta saivartelemattoman kuvauksen oli sitten kyse luonnosta, kaupunkimiljööstä tai henkilöhahmojen rakentamisesta. Mainioita lukutuokioita ja oloisia pääsiäispyhiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloittelin jo Mantelin kirjaa ja hänen novellinsa ovat olleet erittäin positiivinen yllätys muutaman luetun perusteella. Olen aiemmin kokeillut häneltä vain Susipalatsia eikä se ollut minun kirjani. Jäi kesken, kun olin ensin sinnitellyt 400 sivua ja sitten oli pakko todeta, ettei sivuakaan enää. Mutta näiden novellien kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa. Päinvastoin, tekee mieli lukea hitaasti jotta lyhyt kirja kestää hieman pidempään. :) Hyvää pääsiäista myös sinulle!

      Poista
  2. Hyvä valikoima hyviä kirjoja. En ole tainnut lukea mitään näistä. Onnea lukumaratonille ja hyviä lukuelämyksiä. Meille tulee vieraita pääsiäiseksi, joten lukemiset jäävät vähiin. Meneillään on Läckbergin Kultahäkki. Aurinkoisia pääsiäispäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin koetin katsella jotain hyvää dekkaria tai vetävää trilleriä pinooni (siis tuon Griffithsin lisäksi) mutta uutuushyllyistä niitä oli enää turha etsiä, ihmiset olivat jo käyneet etsimässä luettavaa pääsiäiselle. No, onhan tuossa kaikkea muuta. :) Kivaa pääsiäisviikonloppua sinulle!

      Poista
  3. Hyvältä näyttää pääsiäisen kirjapinosi. Korppikuninkaan olen lukenut ja viihdyin mainiosti Ruthin seurassa. Ru:n olen varannut kirjastosta, näyttää kylläkin ohuenlaiselta opukselta. Lessingin kirjoista tykkään. Ja Mantelin novellit olen lukenut ja omaelämäkerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ru on tosi ohut, mutta sisällön suhteen odottelen kirjalta aika paljon. Mantelin novellitkin ovat olleet sen verran kiinnostavia, että taidan ottaa myös hänen muistelmansa lukulistalle.

      Poista
  4. Kaunis väriteema lukupinossasi!

    Luin Maan povessa vähän aikaa sitten. Ihastelin taas kaikkia viittauksia, joita Helminen on tekstiinsä piilottanut. Oli hasukaa, kun aiemmin esiteltyjen hahmojen polut kohtaavat, mutta ei tästä uutta suosikkia tullut, Kiven sisässä on edelleen lempparini, vaikka jokaisessa kirjassa onkin omat tähtihetkensä.

    Korppikuningas odottaa dekkariviikkoa, mihin mennessä pitäisi Alan Bradleyn viimeisimmän Flavia de Lucenkin ilmestyä.

    Rentoa maratonia sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit valikoituivat pinoon aivan sattumalta mutta kieltämättä tykkään pinoni kansista. Erityisesti Ru-kirjan sävyt ovat todella kauniit. Minulla jäi nyt maraton väliin. Flunssa iski päälle viikonloppuna ja vei maratoninnostuksen mennessään. Olen sentään saanut lueskeltua muuten vaan ja Korppikuningas on juuri menossa. On ollut ihan ok, vaikka pidin sarjan edellisestä osasta enemmän.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.