Maaliskuu paketissa

Maaliskuun viimeisinä tunteina päätin kirjoitella pienen koosteen kuukauden kirjallisista tapahtumista:


Kuukauden luetut numeroin:  

1 miehen kirjoittama kirja ja 8 naisten kirjoittamaa kirjaa. 6 kotimaista, 2 alkukieleltään englanniksi julkaistua ja 1 islanniksi julkaistu. 2 romaania, 1 lastenkirja, 1 novellikokoelma, 1 sarjakuva, 1 elämäkerta, 1 scifi/YA-kirja, 1 fantasiakirja, 1 tietokirja. Eli yhteensä 9 kirjaa.

 Kuukauden kohokohta:

 V. E. Schwabin Magian syvempi sävy (Karisto, 2019). Blogijuttu on matkalla, mutta paljastan sen verran, että ihastuin kirjan magiaa täynnä olevaan fantasiaan. Kirja oli tunnelmaltaan tosi kiltti ja symppis taikaseikkailu (jossa on erittäin tyylikäs kansi!) mutta juuri siksi täydellisen sopivaa pakoa arjen kiireistä.

Oli myös huippua olla Janne Kukkosen Voro-sarjakuvan jatko-osan varausjonon kärjessä ja saada uudelta tuoksuva kirjastonkirja lukuun. Hieno on!

Miten rentouduin?

J. S. Meresmaan Lintuhäkin muotoinen rasia (Osuuskumma, 2019) tarjosi yllättävän mukavat rentoutushetket tenttiin luvun ja muiden opiskeluhommien keskellä. Lyhyt lukutuokio toimi loistavasti pienenä aivojen taukojumppana.

Mikä nauratti?

Bloggausjonossani majailee pari Nikke-kirjaa, jotka luin ystävänpäivän lukumaratonilla (😏). Blogijuttu on puolivalmiina luonnoksissa (ks. seuraava kohta) ja sitä naputellessani intouduin lueskelemaan Niken toitailuja uudelleen sieltä täältä. Hupaisa ja toimelias kaveri tuo Nikke ja kuvitukset saavat hymyn huulille huononakin päivänä. Sarjan loputkin osat on saatava lukuun tässä kevään mittaan.

Mikä ei mennyt kuin Strömsössä?

Blogivuosia on takana aika monta, mutta edelleen päädyn ihmettelemään sitä, miksi minulla jää aina pari kolme kirjaa venymään ja vanumaan bloggausjonon pohjille nolostuttavan pitkäksi aikaa. Siis todellakin, ystävänpäivän lukumaratonilla lukaisin nuo jo mainitut Niket ja Alcottin ihanan Tytöistä parhain -tyttökirjan ja edelleen on blogijutut julkaisematta. Tykkäsin kovasti kirjoista, joten se ei ole syy bloggaamisen hitauteen. On vaan ollut aina jotain tärkeämpää!! Niin kuin esim. tämä ex tempore -ajatuksena kirjoiteltu kooste... Mutta ehtiihän tuota huhtikuussakin. Kirjaston lainanuusimiskerratkaan eivät ole tulleet täyteen.

Mitä uutta opin?

Vilja-Tuulia Huotarisen Heistä tuli taiteilijoita (WSOY, 2019) esitteli minulla aivan uuden naistaiteilijan, runonlaulaja Mateli Kuivalattaren. Hieno nosto!

***
Kiitokset Me Naiset -lehden Viikko paketissa -palstalle inspiraatiosta jutun otsikointiin (juu, olen tilannut pitkästä aikaa itselleni naistenlehden kotiin asti ja heti tuli otettua vaikutteita 😊).

Mukavaa huhtikuuta blogini lukijoille!

Kommentit

  1. Kiva katsaus. Valoisaa huhtikuuta toivottelen ja toivon lukuinnosta lisää raportteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valoa kyllä kaivataan ja ainakin tänään Oulua on hemmoteltu auringonpaisteella (tosin myös tuttu hyinen tuuli puhalteli raikkaasti...).

      Poista
  2. Taidan ottaa tällaisen idean käyttöön jossakin vaiheessa, kiva katsaus. Tsemppiä opintoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä saa ehdottomasti kopioida ja varioida vapaasti. On mukavan napakka tapa vetää kuukausi (tai viikko) yhteen. :) Kiitos tsempeistä, vielä olisi muutama viikko jäljellä ennen kesää...

      Poista
  3. Mää just lainasin ton Heistä tuli taiteilijoita- kirjan! Innolla ootan, että pääsen tarttumaan siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli ihan kiva kirja, vähän erilaista luettavaa minulle. Aika vähän on kyllä näkynyt blogeissa tätä, joten kiva kuulla mitä siitä tykkäät.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.