Ystävänpäivän lukumaraton - päivittyvä postaus (la klo 21.30)

Kirjaimia-blogi emännöi tämän vuoden Ystävänpäivän lukumaratonia, ja onneksi maratoniin ehtii mukaan, vaikka varsinainen ystävänpäivä mennä hurahti ohi jo eilen. Tarkoitukseni oli alunperin olla maratonilla mukana oikein kunnolla, mutta nyt olen jotenkin onnistunut järjestämään itselleni puuhaa viikonlopuksi sen verran, että maraton tullee menemään puolivaloilla. Olen silti mukana, sillä eihän tämä niin vakavaa ole ja olen todellakin kaivannut rentoa ja mukavaa lukutapahtumaa arkeeni. Hip hei, lukumaraton alkaa siis NYT! Eli perjantaina 15.2.2019 klo 21.30. Lukemisten saldo katsotaan 24 tuntia myöhemmin. Maratonin säännöistä kiinnostuneiden kannattaa kurkata tuonne maratonin aloitusjuttuun.

Logon on taiteillut Yöpöydän kirjat -blogin Niina.

Minulla on tällä hetkellä vain yksi kirja kesken, Elina Pitkäkankaan Kuura-trilogian päätösosa Ruska. Saatan jatkaa sen parissa myöhemmin illlalla, mutta maratonin alkuun taidan valikoida jotain suloisempaa luettavaa kuvan pinosta, jonka lainasin viikon kirjastoreissullani. Olin selvästi nostalgissa ja romanttisissa ystävänpäivän tunnelmissa, kun kiertelin hyllyvälejä 😊.


Päivittelen edistymistäni tähän postaukseen, ja kenties somekanavillekin ilmaantuu jokin tilannetieto, fiiliksistä riippuen.

Pe 15.2.2019 klo 21.30 Lukumaraton alkaa.

klo 22.45: 57 sivua Alcottin iki-ihanaa Tytöistä parhain -kirjaa on luettu, ja lukumaraton on käynnistynyt erittäin nostalgisissa tyttökirjatunnelmissa. Luin aikoinaan kaikki Alcottin kirjat ties kuinka moneen kertaan, mutta silti maalaishiiri-Pollyn tarinasta on jäänyt mieleen vain etäisiä kaikuja. Tämä oli mainio valinta lukumaratonille! Aion silti siirtyä nyt seuraavaan kirjaan, ja lukuun pääsee Nikke ja kaverit. Olen löytänyt Nikke-sarjan vasta aivan hiljattain, ja Nikke kesälomalla oli niin hupaisaa luettavaa, että varasin tätä maratonia varten itse asiassa parikin Nikke-kirjaa.

La klo 9.15. Luin eilisillan päätteeksi Nikke ja kaverit -kirjan kokonaan. Aiemmin lukemani kesälomakirja oli mielestäni parempi, mutta huomasin silti pariin kertaan hekottelevani ääneen Niken ja tämän koulukaverien toilailuille. Sarjan loputkin kirjat pitää kyllä etsiä lukupinoon, se on varmaa.

Aamuni alkoi Pollyn seurassa, ja sain päätökseen hänen ensimmäisen vierailunsa Fannyn, Tomin ja Maudin kaupunkilaiskodissa. Seuraavaksi kirjassa hypätään kuuden vuoden päähän eli aikuisaikaan. Tytöistä parhain lähtee kuitenkin nyt tauolle, sillä aamiaiseni aion nauttia hukkien seurassa. Luvassa on siis tunnelmanvaihto ja siirryn Kuura-trilogian pariin.

Luetut sivut: 240

La klo 15.50: Päivällä minun oli pakko irrottautua kirjojen parista joksikin aikaa aivan muihin puuhiin, mutta maraton on silti edistynyt sen verran, että luettujen sivujen määrä ylitti juuri 400 sivun rajapyykin. Mitään varsinaista sivumäärätavoitettahan minulla ei ollut, mutta on silti kivaa huomata, että jotain ehtii lukemaan vaikka ennakolta luulin aivan muuta.

Luin tosiaan aamusella Alcottin tyttökirjaa, mutta nappasin aamiaispöytään seurakseni Elina Pitkäkankaan Ruskan. Huh huh, vähän aikaa mietin, että kenties siirtymä ääripäästä toiseen oli liian railakas, sillä puhtoisen viattoman Polly-tytön elämänkuvioiden jälkeen Aaronin, Inkan, Matleenan ja muiden hukkien selviytymiskamppailu tuntui jotenkin tosi raa'alta ja ilkeältä. Kuura-sarjan viimeinen osa on melkoisen hyytävää luettavaa, ja voipi olla, että lopettelen kirjan vasta tämän lukumaratonin jälkeen. Olkoon ystävänpäivän maratonin teemana pehmeämmät juonikuviot. 😊

Aloittelin iltapäivällä toista Nikke-kirjaa, joka pinossani odotteli. Jos joku haluaa kevyttä ja kivaa luettavaa maratoneille, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Nikke-sarjaa! Se kyllä sopii hienosti myös aikuiseen makuun. Mitäs sitten seuraavaksi? Jaa-a. Tekisi vielä mieli aloittaa jokin uusi kirja! Olen katsellut sillä silmällä hyllyssäni majailevaa Ursula-sarjaa, jonka jokunen vuosi sitten pelastin lähikirjaston kirjanvaihtohyllystä kotiini. Jännittävät sairaanhoitajakuviot voisivat hyvinkin olla hyvä lisä maratonillan tunneille...

Luetut sivut: 401

Lauantain klo 21.30: Lukumaraton päättyy. Illan aikana luin loppuun kirjan Nikka ja nenä eli ainoat alusta loppuun asti lukemani kirjat tämän maratonin aikana olivat siis nuo pari hauskaa ja nopsalukuista Nikkeä. Uutena kirjana päädyin - pienen jahkailun ja pähkäilyn jälkeen, sairaanhoitaja-Ursula vai jotain muuta... - aloittamaan Aino Räsäsen romanttisen klassikon Soita minulle, Helena. Ursulat ovat tuttuja tapauksia, nyt tekikin sitten mieli kokeilla jotain uutta-vanhaa kirjaa. Viihdyin Helenan seurassa näin ensialkuun noin 50 sivun verran, eikä kirja taida aivan minun kirjani olla, mutta kun alkuun pääsin niin aion kyllä sinnitellä sen loppuun asti.

Ystävänpäivän lukumaraton sujui pääosin viehättävän vanhanaikaisissa ja herttaisissa tunnelmissa (jos siis jätetään hurja Ruska-kirja pois laskuista), vaikkei tarkoitukseni ollutkaan pitää teemamaratonia. Mutta sepä näissä maratoneissa on hauskaa, että niistä muodostuu aina omanlaisiaan, ennakkosuunnitelmista/suunnittelemattomuudesta huolimatta. Iso osa päivää meni niin, etten ehtinyt kirjan ääreen, mutta olen kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, että kiireistä huolimatta sain ainakin vähäsen kiinni lukumaratonin hyvästä lukufiiliksestä. Joten olipa taas kivaa olla maratonilla mukana!

Nämä ehdin lukemaan:

René Goscinny, Jean-Jacques Sempé: Nikke ja nenä (luettu kokonaan, 124 s.)
René Goscinny, Jean-Jacques Sempé: Nikke ja kaverit (luettu kokonaan, 126 s.)
Louisa M. Alcott: Tytöistä parhain (luettu osittain, 150 s.)
Aino Räsänen: Soita minulle, Helena (luettu osittain, 50 s.)
Elina Pitkäkangas: Ruska (luettu osittain, 98 s.)

Yhteensä: 548 sivua

Kiitokset lukumaratonin emännälle maratonin järjestelyistä!

Kommentit

  1. Kiva kun osallistut maratoniin. Itse en ole koskaan ollut tällaisessa mukana, mutta mukava lukea toisten kokemuksista. Mukavia lukuhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maratonpostausten lukeminen on hauskaa, niistä kyllä välittyy hyvin vuorokauden lukutunnelmat. :) Kiitos, lukeminen näyttää edistyvän mukavasti. :)

      Poista
  2. Tunnelmanvaihto on lukumaratoneissa jotenkin parasta, hauska miten sujuvasti sitä voikin vaihdella kirjasta toiseen kun lukee pitkään putkeen. :) Mukavaa maratonpäivää sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maratonille tuo tunnelmasta toiseen kiitäminen sopii, se näyttää olevan olennainen osa omia maratonejani... en ole koskaan koettanut maratonia vain yhden paksun kirjan varassa, se voisi olla aivan uudenlainen kokemus, enkä ole aivan varma mahtaisinko selvitä siitä. :) Mutta tämä maraton nyt ainakin menee kirjasta toiseen hypähdellen. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.