Silmäys tammikuuhun

Kuukausikoosteinspiraatio iski, joten tässä katsaus blogivuoden 2019 ensimmäiseen kuukauteen:

... uusi vuosi, uudet kujeet...

Tammikuu on aina ollut siinä mielessä jännä kuukausi, että tammikuun alussa koko uusi blogivuosi siintää edessä, uusia kiinnostavia lukuhaasteita putkahtelee ilmoille ja tekee mieli suunnitella yhtä sun toista alkavalle vuodelle. Tänä vuonna kirjoittelin suunnitelmiani blogijuttuun, ja kun pikaisesti vilkaisin niitä, niin POPSUGAR 2019 -haasteessa olen erinomaisessa vauhdissa (5 luettu, 2 kesken ilman sen kummempaa etukäteissunnittelua) ja Tammen Keltaisen kirjaston kirjojen lukeminen taas ei ole edistynyt oman hyllyn kirjojen silmäilyä pidemmälle. Muut lukuhaasteet etenevät jossain näiden kahden ääripään välillä, mutta täytyypä sanoa, että juuri nyt lukuhaasteet ovat jääneet omassa lukupinossani taka-alalle. Joulukuun lopulla saattelin päätökseen muutamat haasteet, ja ilmeisesti niiden jäljiltä olen kaivannut ns. haastevapaata lukemista enemmän kuin osasin arvatakaan. Onneksi uudet kivat lukuhaasteet ovat kestoltaan niin pitkiä, että niihin ehtii hypätä myöhemminkin mukaan.

... heippa vanhalle vuodelle...

Bloggausjono on uskollinen blogikumppanini, ja niin paljon kuin mieleni tekisikin sanoa pikaiset heipat blogivuodelle 2018, blogattavien jonossani nököttää edelleen pari viime vuonna luettua. Arghhh! Tammikuun tavoitteeni oli saada blogiin asti kaikki viimevuotiset luetut, mutta no, koostepostaus noista jämäkirjoista etenee luonnoksissa eli ihan pian, hei hei vuosi 2018! 😏

... lukukaaos iski jo!

Lainan päivälle (8.2.) on suunnitteilla joukkoryntäys kirjastoihin eli siis lukukaaos. Hauska idea, mutta itse repsahdin jo tammikuussa lainaamisen suhteen ja mieleni tekisi lähinnä kieltää itseltäni kirjastokäynnit kokonaan helmikuun aikana. Helmikuussa minun näet pitäisi viettää enemmän aikaa tenttikirjojen parissa ja vähemmän lainakirjojen äärellä. Ja olikohan niin, että lupasin myös lukea oman hyllyn kirjoja...? Ja miltä näyttääkään lainapino 🙈:

Osa 1: kiinnostaa isosti juuri nyt:


Osa 2: norjainnostuksen puuskassa lainattuja kirjoja. Helmikuun kuukauden kieli pitäisi siis olla helppo nakki, jos vain lukuaikaa löytyy:


Tenteistä huolimatta aion osallistua Ystävänpäivän lukumaratoniin. Heh, täällä ollaan hyvissä lähtökuopissa lukupinon kokoamisen suhteen!

... klassikkopohdintoja...

Viime kesänä minulta jäi kirjabloggaajien klassikkohaaste väliin, mutta nyt olin taas mukana. Haasteen postauspäivänä ei voi välttyä "tuotakaan en ole lukenut!" -ajatuksilta, ja tällä hetkellä oman "raskaan sarjan" klassikkolukulistani kärjessä keikkuvat Victor Hugon Kurjat ja Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan. Kummastakaan kirjasta en ole nähnyt edes mitään versiointia (leffaa tms.), joten olen näiden suhteen täysi ummikko. Jommasta kummasta kesäprojekti ensi kesälle? Ns. moderneista klassikoista kiinnostelee eniten Arundhati Royn Joutavuuksien jumala. Jos nämä kaikki saisin tänä vuonna luettua niin jopa olisi polleva ja kirjallisesti sivistynyt olo 💪.

... mitä luin tammikuussa 2019?

Vuoden ensimmäisen kuukauden lukufiilis on ollut leppoisa ja lukupinon sisältö pääsosin hyvin kevyt. Sarjakuvaa, dekkareita, ripaus fantasiaa ja ihanaa Runotyttö-nostalgiaa, muutama lyhyt vakavampi romaani ja pari äänikirjaa. Kuukausi vaihtui Riikka Pulkkisen Lasten planeetan seurassa, ja muistin taas, miten paljon pidänkään Pulkkisen kirjoista. Hän on itse asiassa ykkössuosikkini kotimaisista proosakirjailijoista.

... pakolliset talvikuvat:

Siis mitä ihmettä, jäätynyt lippu vai mikä tuo on?!? Pakkasmittari on seilannut muutaman viikon kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen miinusasteen välillä, ja olen täysin kyllästänyt winter wonderlandiin. Yliopiston pihan lippu on silti aika hassu näky. 😆


Luminen talvimaisema näyttää kauniilta, mutta hurrrr... se kylmyys:



Mukavaa helmikuuta kaikille!

Kommentit

  1. Nämä kuukausikoosteet ovat mielenkiintoista luettavaa. Ja talviset kuvat ihania! Haha, nostalgia nostaa päätään...
    Minulta jäi klassikkohaaste väliin, mutta aion (olen ainakin ajatellut) palata Kurjien pariin uudestaan kesällä. Puolet on vielä lukematta. Kiinnostavaa kyllä, mutta täytyy virittäytyä oikealle taajuudelle.
    Norja-nostojasi kurkistelin jo e-kirjastosta, mutta harmi kyllä yhtään niistä ei ole tarjolla e-nä. Mutta on helpottavaa huomata, että on norjasta siis muutakin käännettynä kuin dekkareita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, tervetuloa vaan tänne nauttimaan lumisesta nostalgiasta... sitä riittää. :D Norjasta on käännetty kaikenlaista. Löysin mm. tämmöisen jutun, jossa on paljon vinkkejä, muitakin kuin dekkareita: https://kertomusjatkuu.vuodatus.net/sivut/johdatus-norjalaiseen-kirjallisuuteen-1
      Itse olen viime aikoina lukenut mm. Siri Pettersenin fantasiakirjoja, mutta noin muuten norjankielinen kirjallisuus on jäänyt tosi vähälle lukemiselle. Eli kiva kurkistaa nyt ainakin kirjan tai parin verran ko. kielialueelle. :)

      Poista
    2. la plume1/2/19 22:11

      Kiitos vinkistä! Toden totta, luettavaa riittää. E-nä mm. Hamsunia. Ja olipa hauska huomata, että lapsuuden lempikirjoista useampikin oli norjalaisia, kuten Hyppelihiiri Myökki-Pyökkimetsässä :D

      Poista
    3. Minulle oli uutta tietoa, että Kasper, Jesper ja Joonatankin tulevat Norjasta... ja Nemi-sarjakuva, jota tosin olen vilkuillut vaan sanomalehtien sivuilta.

      Poista
  2. Mukava katsaus tammikuuhun. Eli ei vain lunta ja pakkasta, vaan myös mielenkiintoisia kirjoja. Kirjapinostasi Rasi-Koskinen ja Rajaniemi kiinnostavat. Ja norjalaiset dekkaristit ovat niin huippuja. - Lunta on meilläkin! Mutta valoa kohti ollaan menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Minä olen lukenut tosi vähän norjalaisia dekkareita, mutta jospa nyt tulisi tutustuttua edes vähäsen niihinkin.

      Poista
  3. Voihan lukumaraton. :D En oo vielä suonu ajatustakaan sille, että mitä sillon luen. No, sen näkee ens viikolla! On semmonen lukuinto päällä, että kerkiän vielä lukea monta kirjaa ennen maratonia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii miettiä lukupinon sisältöä... mä luulen, että ainakin Flavia-dekkari jää minulla lukumaratonille, samoin Ruska. Ne ovat sellaisia nopsalukuisia, kivoja maratonkirjoja. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.