Heinäkuun lukumaraton 7.7.2018 - päivittyvä postaus (päättynyt la klo 18.30)

Heinäkuun lukumaratonia emännöi tänä kesänä Unelmien aika -blogin Katriina.

Kuva: https://kirjakissa.blogspot.com

Virallinen maratonpäivä on huomenna lauantaina 7.7.2018, mutta aloittelen oman osuuteni jo tänään. Lukeminen starttaa perjantaina 6.7.2018 klo 18.30 ja päättyy 24 tuntia myöhemmin, lauantaina klo 18.30. Päivittelen edistymistäni tähän juttuun, ja voit myös seurailla Twitter-tiliäni ja vastikään perustamaani Instagram-tiliä.

Lukemista valikoin alla näkyvästä pinosta, jonka olen koostanut kirjankansibingo- ja naistenviikkolukuhaastesilmälasit päässä - eli pinossa on tällä kertaa vain naisten kirjoittamia kirjoja. Varapinosta eli jo kesken olevien pinosta minulta löytyy mm. Brandon Sandersonin Viimeinen valtakunta -fantasiajärkäle, jota olen lukenut puoleen väliin asti ja voipi olla, että hyppään jossain vaiheessa maratonia sen pariin. On näet ollut melkoisen koukuttavaa luettavaa.


Perjantai 6.7.2018 klo 18.30. Lukumaraton alkaa kepeästi Anne Muhosen kesäisellä sarjakuvalla Kesä, jona opin soittamaan ukulelea:


6.7. klo 19.30: Muhosen Ukulele-sarjis on kyllä niin ♥. Kesä, teini-ihastus ja musiikkia - loistava yhdistelmä lukumaratonin alkuun. Sarjakuvaa olisin lukenut pidemmästikin, 50 sivua mennä hurahtivat kovin nopeasti.

Seuraavaksi nappasin pinosta Karoliina Timosen Kesäinen illuusioni -kirjan, jossa ollaan kesä, aikuisihastus ja musiikki -fiiliksissä. Nappivalinta tämäkin kesäiselle lukumaratonille ensimmäisen 60 sivun jälkeen.

Luetut sivut: 110 

klo 21.50: Kesäinen illuusioni siirtyy luettujen pinoon. Olipa mukava kirja kesämaratonille! Harmi, että lukupinossani ole tämän enempää selkeästi kesään sijoittuvia kirjoja. Pitänee siirtyä fantasian pariin... Kirjankansibingoon sain näistä jo lukemistani ruudut "musiikki" ja "uimarannalla". Vain postaukset puuttuvat. 😌


Luetut sivut: 215

Lauantai klo 18.30: Lukumaraton päättyy. Lauantaina en oikein päässyt lukumaratontunnelmaan kiinni. Täällä Oulussa oli kaunis, aurinkoinen kesäpäivä ja lähdinkin aamupäivällä mieheni kanssa pyöräilemään keskustan liepeille, nautiskelemaan kesästä. Piipahdimme torin katuruokatapahtumassa ja hups, iltapäivä oli jo pitkällä ennen kuin maltoin asettua kirjan äärelle. Aloittelin eilisillan myöhäisinä tunteina Madelaine L'Englen nuortenklassikkoa Hyppy ajassa, ja sain sen luettua loppuun tänään. Enpäs ollut tämmöisestä scifi-klassikosta koskaan kuullutkaan, mutta 60-luvulla ilmestyneestä kirjasta on nyt otettu uusi painos pian ilmestyvän leffaversion kunniaksi. Nopealukunen kirja oli mukavan rentoa maratonluettavaa, mutta täytyy myöntää, ettei minulle avautunut syy kirjan klassikkoasemalle. Vaan enpäs juuri tunne scifi-genreä muutenkaan.

Maratonin viimeiset hetket vietin Brandon Sandersonin Usvasyntyinen-sarjan avausosan parissa. Viimeinen valtakunta eteni 64 sivun verran, ja loppulukemaksi tuli 570 luettua sivua.

Näiden kirjojen parissa viihdyin kuluneen 24 tunnin aikana.

Luetut sivut: 570 

Anne Muhonen: Kesä, jona opin soittamaan ukulelea - 50 sivua
Karoliina Timonen: Kesäinen illuusio - 165 sivua
Madelaine L'Engle: Hyppy ajassa - 291 sivua
Brandon Sanderson: Viimeinen valtakunta - 70 sivua

Kiitokset Katriinalle lukumaratonin emännöinnistä!

Kommentit

 1. Luin vasta Hyppy ajassa nimisen kirjan, joka löytyy lukupinostasi. Se oli ihan mukaansatempaava. Mukavaa lukumaratonin jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Hyppy ajassa saattaisi sopiakin tähän myöhäisillan tunteihin... :)

   Poista
 2. Kesäinen illuusioni onkin tosiaan varsinainen kesäkirja tunnelmaltaan.
  Tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, olin oikein tyytyväinen kirjavalintaani. :) Kesäteemaisia olisi saanut olla enemmänkin lukupinossa, mutta hyvä että edes parin kirjan verran saatoin fiilistellä suvitunnelmia oikein kunnolla. Lukuiloa sinullekin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.