Lady Killer - Joëlle Jones & Jamie S. Rich

Wow! Lady Killer -sarjakuva (Dark Horse Books, 2015) jysähti täysillä sarjakuvahermooni. "A level of violence that can only be described as Mad Men's Betty Draper meets Dexter. - Comic Book Resources" Takakannen lainaus kiteyttää erinomaisesti Lady Killerin ytimen: kotirouva Josie Schuller tekee vapaa-aikanaan töitä säälimättömän tehokkaana palkkatappajana. Eikä näiden kahden uran yhteensovittaminen ole aina helppoa, kun kotona odottaa kaksi suloista lasta ja rakastava aviomies ja pomo sattuu olemaan vaativaista sorttia.  Huh!


Sarjakuvan juonellinen sisältö kattaa viisi episodia Josien värikkäästä elämästä. Albumin piirrosjälki oli silti se viimeinen silaus, joka teki lukunautinnostani täydellisen. Ruuduissa tavoitellaan 1950-luvun tyyliä, ja se tuo todella pikantin vaikutelman Josien ahkeroinnille:


Lady at work.

Lady Killerin lukeminen taisi puhutella samaa aivolohkoni osiota, joka nauttii Quentin Tarantinon Kill Bill -leffoista. Sopivan humoristisella asenteella nautittuna molemmat tapaukset toimivat täydellisesti, ja energinen annos naistoimintaa on loistava tapa heittää aivot vapaalle. Goodreadsiin Lady Killer saa kirkkaat viisi tähteä. Toivottavasti sarja saa jatkoa - viimeinen ruutu jäi kohtaan, josta olisi hyvä ponnistaa uusiin seikkailuihin.

Goodreads: 5 tähteä
Mistä sarjakuva minulle? Oma ostos
Muualla verkossa: Sarjakuvaa on luettu blogissa Orfeuksen kääntöpiiri
Sarjakuvan tietoja:
Joëlle Jones (art, story) & Jamie S. Rich (story): Lady Killer (#1 - #5)
Dark Horse Books, 2015
136 sivua

Kommentit

 1. Upean näköisiä piirroksia! En juuri lue sarjakuvia, mutta tämän voisin ottaa kesäksi lukulistalle. Kill Bill -leffoilla on aina ollut erityinen paikka sydämessäni. Kiitos vinkistä!

  Taina
  http://www.lily.fi/blogit/maaginen-realismi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä. :) Piirrokset ovat aivan mahtavia, ja albumin lopussa on vielä Jonesin tekemiä luonnoksia. 50-luvun retrohenkisyys sopii tähän sarjaan hienosti.

   Poista
 2. Mahtavaa, että pidit! Sarjakuvalle on kuin onkin tulossa jatkoa, ja kuulemma toinen osa sijoittuu Floridaan. Olen Jonesin Instagramissa seuraillut edistymistä ja hyvältä näyttää! Jonesin kädenjälki on sen verran hienoa, että taidan metsästää jostain muitakin sarjakuvia, joissa hän on ollut mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä - olisikin ollut tosi harmillista, jos Josien tarina olisi jäänyt tähän. Jones piirtää upeasti, ja minä jo katselinkin hänen muita töitään... You Have Killed Me -albumi ainakin kiinnostaa.

   Poista
 3. Haa! Tämä pitää iteki kyllä lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, suosittelen - mukavan räväkkää menoa kesäkeleille. :)

   Poista
 4. Wautsi, kuulostaa (ja näyttää) hienolta albumilta. Lukulistalle meni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että tämä saattaisi olla sinun makuusi. On kyllä visuaalisesti erittäin upea albumi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.