Blogger Recognition Award -tunnustus ja blogihaaste

Blogeissa on kiertänyt kevään mittaan muutamia haasteista, jotka ovat löytäneet tiensä myös minun blogiini. Vastaan mielelläni haasteisiin kunnolla ja rauhallisella mielellä, joten olen jättänyt ne hautumaan ja odottelemaan kesäloma-aikaa. Aloitan haastejonon purkamisen uusimmasta päästä, sillä peräti viisi kirjabloggaajaa on muistanut minua mukavalla Blogger Recognition Award -tunnuksella. Kiitos, ihanat kollegat: Dysphoria-blogin Heidi, Kieltenopen kotiblogin Rita, Yöpöydän kirjat -blogin Niina, TuijaTa-blogin Tuija sekä Unelmien aika -blogin Katriina, jolta sain tunnustuksen ensimmäisenä.

Tässä ovat haasteen säännöt:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi

Haaste on kiertänyt niin monessa blogissa, etten tällä kertaa laita sitä enää eteenpäin.

Ja asiaan eli kuinka aloitin bloggaamisen ja ohjeita aloitteleville bloggaajille:

Bloggaamisen aloitin noin kolmisen vuotta sitten. Olin seurannut aiemmin joitakin liikuntablogeja ja muutamaa kirjablogia, ja bloggaaminen oli alkanut vienosti kiinnostaa. Ihan tavalliset ihmiset naputtelevat tekstiä omista pikku tekemisistään, miksen siis minäkin? Vapaamuotoinen tekstin tuottaminen houkutteli, ja ensin piti toki miettiä mistäs sitä tekstiä haluaisin ja jaksaisin naputella. Kirjoista - niistä olen pitänyt aina, joten blogin aihepiirin valinta oli lopulta helppo. Taisin siihen aikaan seurata aktiivisesti alle viittä kirjablogia, enkä tuntenut kirjablogimaailmaa yhtään. Mutta arvelin, että kyllä sinne yksi mutuhuttublogi mahtuu sekaan.

Aloittelin bloggaamisen kesälomalla ja pohdin, että mahtaakohan homma kiinnostaa enää yhtään töiden taas alettua. Lähdin tyhjästä liikkeelle: Bloggerin käyttöä olen opetellut kantapään kautta, en tuntenut henk.koht. yhtään kirjabloggaajaa ja ajatus siitä, että joku tulee blogini lukijaksi jopa hirvitti. Mutta niin siinä vain kävi, että töiden alettua olin jo melkoisen koukussa bloggaamiseen, ja täällä sitä edelleen roikutaan.

Haasteeseen jo osallistuneissa blogeissa on ollut roppakaupalla hyviä neuvoja. Tässä vielä muutama: 

Jos bloggaus kiinnostaa, kokeile rohkeasti millaista se on. Ei haittaa, vaikka muutaman viikon kuluttua huomaat ettei bloggaus ollutkaan sinun juttusi. Eihän sitä voi tietää, jollei koskaan testaa miten blogimaailma sopii juuri sinulle.

Oma blogisi on juuri sellainen kuin itse haluat. Itse koin jossain vaiheessa paineita siitä, että kirjablogissa pitäisi lukea esimerkiksi paljon uutuuskirjoja ja paljon kotimaisia kirjoja. Mutta eihän toki tarvitse, vaan omassa kirjablogissa voi jutustella niistä kirjoista joista itse haluaa jutustella. Tärkeää on, että oma blogi tuntuu omannäköiseltä jutulta. Silloin bloggaamisesta jaksaa todennäköisesti innostua pidempään.

Kiitokset tunnustuksesta ja innostusta kaikille omaa blogiaan aloitteleville!


Kommentit

 1. Itellä kirjablogin kirjottelu lähti siitä, ku mietin, että ois hauska pitää lukupäiväkirjaa... :D Ja se onki semmonen ittelleni, muistiinpano, mukava harrastus. Sitä tahtia sinne postauksia teen ku saan jonku kirjan luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tavoitellut lukupäiväkirjan tyyliä, mutta se vähän kärsii siitä kun blogi laahaa välillä niin paljon jäljessä lukutahtia. Mutta eipä tuo haittaa, blogi menee omaa vauhtiaan eteenpäin. Lähes kaikki luetut löytyvät täältä ennemmin tai myöhemmin. :)

   Poista
 2. Tosiaan kannattaa tehdä mistä pitää, tämä on kiva harrastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :). Bloggaus on vienyt mukanaan, ja tuntuu aivan oudolta, jos tästä pitäisi yhtäkkiä luopua.

   Poista
 3. Hyvin olet sujahtanut blogimaailmaan :)
  Minä lähdin myös tyhjästä, en tiennyt yhtään kirjablogia, enkä ollut seurannut ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tyhjästä on hyvä ponnistaa esille, siinähän se blogatessa tulee blogimaailma tutuksi :).

   Poista
 4. Mukava lukea vaiheistasi ja tuntemuksistasi.
  Meillä on kaikilla erilainen tausta bloggaamiseen,
  mutta se on yhteistä että bloggaamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle haasteesta. Bloggaus yhdistää, ja se onkin niin mukavaa, että blogien takana on niin erilaisia ihmisiä kirjoittelemassa.

   Poista
 5. Eikö ole antoisaa, kun vieno kiinnostus vie viihdyttävään harrastukseen! Kiitos haasteen vastaanottamisesta ja mainiosta jutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! :) Kiitos sinulle haasteesta. Tämä on ollut todella mukava haaste, sillä on ollut niin kiva lueskella vastaajien taustoista ja innoituksista bloggaamiseen. Jospa joku uusi bloggaaja on näistä myös intoutunut blogin perustamiseen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.