Naisten aakkoset: E

Tarukirja-blogin Margitin aloittama Naisten aakkoset -haaste etenee E-kirjaimeen. D oli minulle kinkkinen kirjain, mutta E on onneksi jo paljon helpompi.

Kuka on suosikkikirjailijasi?

Hullaannuin Erin Morgensternin Yösirkus-kirjasta siinä määrin, että nimeän hänet suosikkikirjailijakseni. Morgenstern ei ilmeisesti ole julkaissut muita kirjoja, mutta olipahan esikoisromaani. Fantasian ystävät (siis sellaisen hillityn, taianomaisen fantasian ystävät), iso lukusuositus ♥.


Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Erin on soolouransa myötä noussut suosikkiartistieni joukkoon. Erinillä on kaunis, persoonallinen ääni ja hänen kappaleidensa sanoitukset ovat viisaita tarinoita täynnä. Tässä musiikkinäyte upeasta Vanha sydän -biisistä:Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Louise Erdrichin kirjat ovat tutustumislistallani korkealla. Pyöreä talo on oman hyllyni asukas, ja aion lukea kirjan Kansojen juurilla -haasteeseen. Takakannen mukaan luvassa on taitavasti rakennettua traagisuutta ja mustaa huumoria. Intiaaneja käsittelevä kirjallisuus on jäänyt minulle vieraaksi aiheeksi, joten kirja kiinnostaa siitäkin syystä.

E niin kuin Erin, Erin ja Erdrich.

Kommentit

 1. Erdrichin kirja on lukupinossani. Yösirkuksen varasin kirjastosta ja haen huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tykkäät Yösirkuksesta :). Olen lukenut siitä kommentteja, että kirja on liian hidas mutta pidin itse siitä juuri sen vuoksi... tapahtumat saavat rauhassa kehittyä. :)

   Poista
  2. Sirkusmiljöö viehättää minua. Paras ikinä sarjassa näkemäni elokuva sijoittuu sirkukseen eli Berliinin taivaan alla. Ja Vettä elefanteille on loistava niin kirjana kuin elokuvana.

   Poista
  3. Vettä elefanteille pitäisikin muistaa lukea, se on kiinnostanut minua pitkään.

   Poista
 2. Morgenstern ja Erdrich ovatkin molemmat minulle ihan tuntemattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole lukenut Erdrichiltä vielä mitään, mutta odotan melko paljon Pyöreältä talolta.

   Poista
 3. Tällä kertaa meillä ei olekaan ollenkaan samoja nimiä - julkaisen oman valmiina odottelevan listani tässä lähiaikoina :) Sekä Erin Morgenstern että Louise Erdrich ovat minullekin tuikituntemattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinun nimesi. :) Toivoisin todella, että Morgenstern julkaisisi vielä jotain, sillä Yösirkus oli minulle niin huikea kirja. Toivotavasti Erdrich pystyy edes lähelle samaan... :)

   Poista
 4. Oletpa löytänyt tuntemattomia suosikkeja! Mukavaa vain, että nousee uusia nimiä esiin. Erin sentään on tuttu, hänellä on persoonallinen ääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin Erdrichin olevan tuttu melko monelle, mutta ehkä hän ei sittenkään ole meillä ollut niin paljon esillä. Erin laulaa upeasti, ja häneltä taisi ilmestyä vastikään uusi levy. Pitäisikin käydä ostamassa se.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.