Joulukalenterikirja 2020

Huomenna alkaa joulukuu eli hip hei, joulukalenterit esiin! Kirjabloggaajien joulukalenteri alkaa tänä vuonna Luetaanko tämä? -blogista, josta kannattaa huomisaamuna käydä kurkkaamassa ensimmäinen luukku. Itse en ole nyt mukana tässä kalenterissa (ei löytynyt ideoita jouluiseen postaukseen...), mutta päätin kierrättää pari vuotta sitten kokeilemaani joulukalenterikirja-ideaa, jonka löysin alunperin Goodreadsista. 

Homman nimi on, että jokin itse valittu kirja luetaan pikku pätkissä 24 päivän aikana. Jouluna 2018 valitsin lukuun Jane Austenin klassikon Järki ja tunteet, joka oli hyvää luettavaa mutta "luukkujen" aukominen meni loppua kohden aivan plörinäksi. Mutta uusi joulu, uusi tilaisuus aukoa kirjallisia luukkuja! Ja tämän joulun joulukalenterikirjani on...


 ... Philip Pullmanin Vedenpaisumus (Otava, 2018)! Sivuja on 686 eli noin 28,5 sivua per päivä. Päädyin Pullmanin fantasiajärkäleeseen siksi, että pidin valtavasti Universumien tomu -trilogiasta, ja paluu sen maailmaan houkuttelee. Vedenpaisumus kertoo ajoista ennen trilogian tapahtumia, joten eipä haittaa, vaikka Lyran seikkailut ovat hieman päässeet häipymään muistista. 

Ylipäänsä fantasiakirjat sopivat mielestäni erinomaisesti juuri joulun aikaan. Fantasiassa on joulun taikaa! Tämän vuoden lopulla en todellakaan kaipaa lukupinooni realismia vaan jotain aivan muuta. Siispä omaa kirjahyllyäni jo tovin lämmittänyt Vedenpaisumus saa kunnian tarjota päivittäisen annoksen todellisuuspakoa matkalla kohti joulua.

Kerron viimeistään välipäivinä, miten luukkujen aukominen tällä kertaa sujui. 😊

Universumien tomu -trilogia blogissani:

Kultainen kompassi (#1) (kirja + leffa)

Salaperäinen veitsi (#2) 

Maaginen kaukuputki

Kommentit

 1. Onpa hauska idea! Tällä hetkellä tulee luettua niin kovaa vauhtia, että kirjan säästeleminen 24 päiväksi ei mahtaisi onnistua... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, saattaa olla, että tämä kalenteri koettelee kärsivällisyyttä tavallista enemmän. :D Toivottavasti en valinnut liian vetävää kirjaa...

   Poista
 2. Onpa kiva kun joulukalenteri alkaa taas! Ja kiva myös tuo sinun joulukalenterikirjaideasi. Ehkä minäkin voisin selättää jonkin tuollaisen tiiliskiven jakamalla sen 24 päivälle, kun muuten olen niin huono sellaisten kanssa. Siinähän voisi olla ideaa! Mukavaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukalenterit ovat kyllä erittäin tervetullut juttu ankean marraskuun jälkeen. Hieman iloa korona-arkeen. Tiiliskiva saatta tosiaan tulla tällä tavalla luettua aivan kuin huomaamatta. Minä olen kartellut paksuja kirjoja kun lukuaikaa ei tunnu löytyvän, mutta nyt saan ainakin yhden pidemmän kirjan luettua. :) Kiitos, samoin sinulle hyvää joulunodotusta!

   Poista
 3. Kiva idea. Pitääpä muistaa ensi vuonna, joskus,...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ehtii kyllä hienosti mukaan tänäkin jouluna. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.