Kirjamessujen ostokset

Helsingin Kirjamessuviikonlopun tarjouksista tarttui haaviin muutama uusi kirja. Tavallisilta messuilta olisin todennäköisesti ostellut enemmänkin, mutta nyt tyydyin vain jokuseen pitkään harkinnassa olleen kirjan hankintaan ja yhteen heräteostokseen. Messuostosten pinoni on siten tällä kertaa vain neljän kirjan paksuinen:


 Fantasiaa - Jessica Townsendin Morrigan Korppi -sarjan kaksi suomennettua osaa (Nevermoor - Morriganin koetukset ja Meinioseppä - Morriganin kutsumus).

Kuuntelin sarjan ensin äänikirjoina, kun olin joskus ajat sitten kliksutellut avausosan Elisa Kirjalta omakseni. Heräteostos koukutti minut välittömästi, kun viimein aloin sitä kuunnella. Aivan huikea sarja! Potter-vaikutteita on selkeästi nähtävillä, mutta itse pidän Morriganin synkkiä sävyjä sisältävistä seikkailuista enemmän. Nämä oli siis pakko hankkia kotihyllyyn myös painettuna versiona.

Kiinnostava Nobel-voittaja - Olga Tokarczuk: Päivän talo, yön talo

Townsendin kirjat löytyivät edullisimmin Suomalaisen tarjouksesta, jossa kolmen kirjan ostajalle annettiin pieni lisäalennus. Säästääkseni muutaman euron minun piti siis löytää jokin kolmas kirja Morrigan Korppien kaveriksi, ja päädyin puolalaisen Nobel-voittajan kirjaan. Sekin kun oli luokiteltu fantasiaan, ja pienen googlailun jälkeen kirja alkoi kiinnostamaan toden teolla. Jokin toinen Tokarczukin kirja on ollut minulta kerran lainassa kirjastosta, mutten silloin ehtinyt siihen syventyä. Uteliaisuutta kirja kyllä herätti, ja ehkä oman Tokarczukin aika on esim. joululomalla.


 Muistelmakirja - Trevor Noah: Laiton lapsi

Atenalta on ilmestynyt tänä vuonna monta kiinnostavaa tietokirjaa, ja niistä Laiton lapsi on sellainen, jonka uskon osuvan sekä omaan että mieheni lukumakuun. No, mies ehti kirjan jo lukemaan ja on kuulemma hyvä, joten se puoli arvauksesta meni nappiin. 😀 Tykkään myös kirjan kannesta. Siinä on kiva, toimiva idea ja hyvät värit.


 Nämä ovat kaikki oikein hyviä (tai parempiakin) kirjoja, mutta kyllähän verkkomessut jäivät omalta osaltani ostosten suhteen vaisuksi tapahtumaksi. Tarjousten löytäminen ja selailu tuntui työläältä, enkä sitten viitsinyt kovin monesta paikasta kirjoja etsiäkään. Noahin kirjan ostin suoraan kustantajan kaupasta ja nuo muut Suomalaisesta. Jos ja kun joskus taas pääsen oikeille kirjamessuille, niin onhan se ihanaa kierrellä eri kustantajien osastoja ja tutkia kirjapinoja... 💕

Kommentit

  1. Hyviä kirjoja olet hankkinut. Minulta jäi ostokset tekemättä näillä kirjamessuilla. Tuo Noahin kirja on todella kiinnostava. Tokarczukin kirja kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jollei minulla olisi ollut muutamaa kirjaa ostolistalla, tuskinpa olisin minäkään ostanut mitään. Mutta ihan kivoja kirjoja nyt kyllä löytyi. 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.