Maaliskuun lukumaraton - päivittyvä postaus! La 7.3.2020 klo 19.00

Se on taas lukumaratonin aika! 😊 Yöpöydän kirjat -blogin Niina innostui järjestämään lukukarkelot tälle viikonlopulle, ja ajankohta sopi minulle mainiosti, sillä lukumaratoniin on kiva päättää talvilomaviikko. Mukaan ehtii vielä ilmoittautumaan, ja maratonin voipi halutessaan aloittaa myös huomenna. Lisää tietoa ohjeista yms. löytyy Niinan blogista eli täältä. Oman maratonini edistymistä päivittelen tähän postaukseen.


Kävin pari päivää sitten kirjastossa, ja tänään hain vielä jokusen varauksen, joten kiinnostavaa luettavaa on runsain mitoin. Näistä ajattelin valikoida lukuun jotain... erityisesti Elizabeth Stroutin Olive Kitteridge kiinnostelee. Kirja odotteli minua kuin tilattuna lyhytlainahyllyssä. Lisäksi Mörköviesti ja Uusman Naparetki houkuttelevat, eikä Antto Terraksen Viro-kirjakaan olisi hassumpi... valinnan vaikeutta on ilmassa!


Pe 6.3.2020 klo 19.00: Lukumaraton alkaa. Pitkällisen tuumailun jälkeen päätin aloittaa lukuhommelit Mörköviestillä.

La 7.3.2020 klo 11.00: Eilen luin Tuutikki Tolosen ihanan Mörköviestin loppuun asti. Supersymppis kirja!! Sen jälkeen aloitin Bea Uusman suuresti kehutun Naparetken eli loppuilta kului hyytävissä tunnelmissa. Kiinnostava kirja, ja tietokirjaksi Naparetki on tosi mukaansatempaavasti kirjoitettu, joten en ihmettele sen saamia kehuja.

Aamulla päätin yks kaks kokeilla ensimmäistä kertaa äänikirjan kuuntelua lukumaratonilla. BookBeatia aikani selailtuani otin kuunteluun Pauliina Suden esikoisromaanin Ruuhkavuosi, josta on saatu tuore äänitoteutus. Äänikirjakuuntelua kertyi tunnin verran, ja kirja vaikuttaa olevan aivan ok, joten saatan kuunnella sitä lisääkin ennen maratonin päättymistä.

Vaikka olenkin saanut luettua jotain, maraton on tällä kertaa lähtenyt liikkeelle jotenkin verkkaisesti. Eilen illalla mm. päätinkin katselle leffaa mieheni kanssa ja siinä meni pari tuntia lukuaikaa. Mikään hirmuinen lukuvire ei ole todellakaan ole päällä, mutta koetan saada ainakin tuon Naparetken luettua loppuun.

La 7.3.2020 klo 12.40: Uusman Naparetki on nyt luettu loppuun. Luettuja sivuja on kertynyt muutamaa vaille viisisataa, vaikka onkin todettava, että molemmat lukemani kirjat ovat aika nopealukuisia. Mitä seuraavaksi? Ehkö Olive Kitteridge tai jotain omasta hyllystä. Sitä tuumaillessa taidan pitää teetauon ja blogienlukutauon.

La 7.3.2020 klo 15.00: Lukuun päätyikin Oliven sijaan scifiä eli ruotsalaisen mentalisti Henrik Fexeuksen nuorten scifi-trilogian avausosa, Viimeinen illuusio 1 - Menetetyt. On todella erikoinen kirja! 150 sivua olen jo ehtinyt tätä kirjaa lukemaan, ja voisin kai periaatteessa jatkaa Menetettyjen kanssa maratonin loppuun asti. Toisaalta tekisi mieli kokeilla vielä jotain sarjakuvaa...

La 7.3.2020 klo 19.00: Lukumaraton päättyy. Sarjakuvista ei löytynyt mitään lukuhaluja herättävää, joten vietin loppuiltapäivän Viimeisen illuusion ykkösosan parissa. Kirja on ollut sen verran koukuttava tapaus, että luen sen varmaan loppuun tämän illan aikana. Vain muutama kymmenen sivua on enää jäljellä, ja sitten varmaan pitääkin siirtyä sarjan seuraavaan osaan. 😊 Kuuntelin myös äänikirjaa hieman lisää, ja lukuvire kohosi mukavasti lauantai-illan päätteeksi.

Sivumäärällisesti maraton meni kivasti, vaikka aikaa tuntui taas kerran kuluvan turhankin paljon sen pohtimisiin, mitä lukisi sen jälkeen, kun yksi kirja on saatu päätökseen. Erityisesti pyörittelin useaan otteeseen kädessäni Stroutin uutukaista, mutta päädyin lopulta siihen, että luen kirjan mieluummin maratonin jälkeen hieman rauhallisemmissa lukutunnelmissa.

Maaliskuun lukumaratonin loppulukemat ova:

Tuutikki Tolonen - Pasi Pitkänen: Mörköviesti (luettu kokonaan) - 239 s.
Bea Uusma: Naparetki (luettu kokonaan) - 249 s.
Henrik Fexeus: Viimeinen illuusio 1 - Menetetyt (luettu osa) - 294 s.
Pauliina Susi: Ruuhkavuosi - kuunneltu osa, 1 t 42 min

Yhteensä 782 s. + 1 t 42 min

Kiitokset Niinalle lukumaratonin järjestämisestä! 

Kommentit

 1. Sinullakin on Mörköviesti maratonpinossa. :) Lukuiloa maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Mörköviesti oli sopivasti kirjastossa paikalla. Olen tykännyt Tolosen sarjasta tosi paljon, ja alun perusteella taso on pysynyt korkealla. :)

   Poista
 2. Hmmmm, Mörköviesti ei sano minulle mitään? Olive Kitteridgen olen merkannut kuunneltavaksi nyt kun mulla alkoi Suomalaisen tutustumisjakso.

  Hauskaa maratonia, minä aloittelen huomenna iltapäivällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolosen kirja on 3. osa lasten fantasiassarjaa, jossa on yllätys, yllätys, paljon mörköjä mukana. Suosittelen, jos kaipaat kevennystä lukupinoon!

   Poista
 3. Onnea maratonille. Kiinnostavia kirjoja olet valinnut.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.