Naisten aakkoset: U

Tarukirjan Margitin aloittamassa Naisten aakkoset -haasteessa on vuorossa U. U-naisia piti jo kaivella muistin perukoilta (varsinkin, kun eräs tärkeä nimi tuli käytettyä jo L-kirjaimessa), mutta sain sentään vastaukset kaikkiin kolmeen kysymykseen:

Kuka on suosikkikirjailijasi?

Heiveröisin perustein eli vain yhden luetun kirjan perusteella vastaan Ljudmila Ulitskaja. Ulitskajan Iloiset hautajaiset oli mieluisa yllätys jokunen vuosi sitten, ja omaan hyllyyni on sittemmin löytänyt tiensä paksu pokkari Vihreän teltan alla. Se komeilee Hyllynlämmittäjät-haasteen listallani, joten ehkäpä otan kirjan vielä tämän vuoden puolella lukuun. 600 sivua tiheään painettua tekstiä on vain toistaiseksi tuntunut liian tuhdilta lukupaketilta.

Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Kirjaimen helpoin nimi on tietysti yhdysvaltalainen näyttelijä Uma Thurman. Tappavan cool Uma hurmasi minut Quentin Tarantinon Kill Bill -leffoissa, ja muitakin hienoja suorituksia hänen uraltaan löytyy.

Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Ursula K. Le Guinin kirjoihin olisi varmaankin syytä tutustua tarkemmin, fantasiayleissivistyksen nimissä. Kehuttu ja kuuluisa Maameren tarinat -sarja on keikkunut lukulistallani pitkään. Sarjan ensimmäisen osan olen lukenut, mutta vaikka se oli ihan kivaa fantasiaa (muttei maailmoja mullistavaa, ainakaan nykylukijalle) jäi sarjan lukeminen siihen.

Kuva netin ilmaisesta kuvapankista. Sopii marraskuun hyisiin talven odotustunnelmiin

Aikaisemmat aakkosjuttuni:

A-kirjain
B-kirjain
E-kirjain
F-kirjain
G-kirjain
H-kirjain
I-kirjain
J-kirjain
L-kirjain
M-kirjain
N-kirjain
O-kirjain
P-kirjain
Q - ei blogijuttua!
R-kirjain
S-kirjain
T-kirjain 

Kommentit

 1. Oletpas aakkosissa jo pitkällä :) Ulitskajalta minäkin olen lukenut vain tuon Iloiset hautajaiset, Vihreän teltan alla on keikkunut listalla jo tovin... Ehkä senkin aika vielä joskus tulee :)

  Maameren tarinat olen lukenut aikaa sitten enkä enää ihan kirkkaasti niitä muista, mutta varmastikin on kelpo klassikkopaketti fantasiakirjallisuuden ystäville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, no joo, vaikka ei tämä haaste aivan pikavauhtia ole edennyt. Edellinen kirjain on parin kuukauden takaa. :) Mutta pikku hiljaa kirjaimet vaan hupenee... seuraavana jo V! Lista onkin mulla jo valmiina, samoin W... :)

   Klassikkohaasteeseen voisinkin lukea nuo Maameren tarinat loppuun. Tässähän olisi vielä reilusti aikaa. Kiitos ideasta. :)

   Poista
 2. Minullakin on noita yhden kirjan perusteella vaittuja suosikkeja, mutta olen ajatellut, että jos siitä yhdestä olen tykännyt hurjasti, niin suosikkihan siitä on tullut. Kaikki valintasi ovat minulta vielä kokematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mieluummin ottanut listalle yhden luetun kirjan naisen kuin jättänyt kohdan kokonaan tyhjäksi. Tässä vaiheessa tuntuu, että listaa olisi selvästi pitänyt rakentaa pidemmällä tähtäimellä jotta joka kirjaimeen olisi riittänyt todella hyviä nimiä. Luulen nimittäin, että L-kirjaimeen olisi löytynyt muitakin kuin Ulla-Lena Lundberg. No, näillä valinnoilla mennään. :)

   Poista
 3. Minulle tuli ensimmäiseksi mieleen Linn Ullmann ja hänen viimeisin teoksensa Rauhattomat, pidin siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole Ullmanin kirjoihin vielä tutustunut, vaikka niitä onkin minulle kyllä vinkattu. Kiitoksia siis muistutuksesta. :)

   Poista
 4. Ihan tuttuja nimiä sinulla tässä. Olen lukenut Maameren tarinat ja pidin erityisesti toisesta osasta Atuanin holvihaudat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Maameren ensimmäinen osa jäi ehkä hieman vaisuksi, tai sitten odotukseni olivat todellakin liian korkealla. Mutta ihan mukavalta sarja silti vaikutti, joten lukuinnostusta on jäljellä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.