Marraskuun lukuhaaste - näin siinä kävi:

Kirjailija Karo Hämäläisen alulle panema Lukuhaaste päättyy tänään. Haasteen ideana on ollut lukea 30 sivua kirjallisuutta jokaisena marraskuun päivänä. Lähdin mukaan realistisin odotuksin: tiesin, että marraskuu on minulle mahdollisimman huono haasteajankohta, sillä kaikenlaiset vapaa-ajan kiireet ovat verottaneet lukuaikaani melkoisesti. 

Aivan kaikkina päivinä en saanutkaan 30 sivua luettua, mutta enpä antanut asian häiritä. Olenkin erityisen tyytyväinen siihen, että onnistuin osallistumaan rennosti haasteeseen. Viime vuonna osallistumiseni meni näin jälkikäteen ajatellen suorittamisen puolelle, mutta tällä kertaa sain työnnettyä haasteen niin taka-alalle ajatuksissani, että se eteni omia latujaan miten milloinkin. Postauksen lopusta voit käydä kurkkaamassa päivittäin tekemiäni merkintöjä. Alkuinnostuksen jälkeen lukutunnelmien muistiin merkitseminen hiipui lähes täysin, vaikka juuri näitä kommentteja olisi nyt hauska lukea. 

Tässä lyhyt tiivistelmä kuukauden lukutunnelmista:

- numeroiden valossa luin yllättävän paljon. 8 kirjaa, ja lisäksi joitakin novelleja ja pari sarjakuvaa, joita en ole laskenut sivumääriin mukaan.
- kuukauden latteimmat kirjat ovat olleet Johanna Holmströmin Itämaa ja Winston Grahamin Poldark-sarjan aloitusosa, joka on minulla vielä kesken. Näistä aikanaan lisää.
- marraskuuni paras kirja on ehdottomasti ollut Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki (jonka olen ties kuinka monta kertaa typottanut väärin näin: Kudottojen kuvien kaupunki - että osaa olla kirjalla hankala nimi!). 
- pidin kovasti myös Tuutikki Tolosen mörkökirjoista Mörköreitti ja Mörkövahti. Luin ylipäänsä aika paljon kevyttä, nopeasti luettavaa kirjallisuutta, sillä arjen keskellä en ole jaksanut syventyä mihinkään intensiivistä keskittymistä vaativaan kirjaan. 
- muutama uusi kirjailijanimi tuli tutuksi marraskuussa: Haruki Murakami, Lena Andersson, Tuutikki Tolonen, Johanna Holmström, Winston Graham. Näistä nimistä parhaimman ensivaikutelman teki Tuutikki Tolonen, mutta myös Lena Andressonin kepeän kirpeä tyyli kirjassa Omavaltaista menettelyä vakuutti (bloggaus luvassa joulukuussa).

Loppufiilikseni haastekuukaudesta on paljon positiivisempi kuin viime vuonna, joten liika ryppyotsaisuus kannatti näköjään ravistaa pois. Tuntuu, että olen pääsääntöisesti lukenut mukavia, kuhunkin hetkeen sopivia kirjoja ja yhden aivan huippuhyvän kirjan. Tästä on hyvä suunnata kohti joulukuuta, ja muutaman viikon kuluttua alkavaa joululomaa.

Marraskuuni kirjoja.

*** Näin lukuhaasteeni eteni marraskuussa 2016: ***

Tiistai 1.11.2016:
* 70 sivua Tuutikki Tolosen kirjaa Mörkövahti. Nopealukuinen kirja, sopii kiireiseenkin päivään. Kuvitus on mahtavaa!

Keskiviikko 2.11.2016:
* 50 sivua Mörkövahtia. Kirja on tähän lukuaikatilanteeseen juuri sopivan kevyt - helppo ottaa esille silloinkin, kun ei jaksa keskittyä mihinkään vaativampaan tekstiin.

Torstai 3.11.2016:
* Mörkövahti: 40 sivua. Tänään tekee mieli lukea jotain aikuisempaa.
* Johanna Holmströmin Itämaa: 40 sivua. Kirja aloitettu jo ennen lukuhaastetta, mutta juuttui sivulle 20. Koetan tsempata tämän kanssa, sillä kirjan alkuasetelmat vaikuttavat kiinnostavilta (joskin asetelman kuvio on noin vielä hieman epäselvä noin 30 luetun sivun jälkeen).
* Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet. Uusi kirja aloitettu. Ensimmäinen Murakami minulle, ja jännittää: miten hypetetty kirjailija kolahtaa minulle? Kirja ei ilmeisesti ole se oudoin Murakami eli olen toiveikas, että pidän kirjasta. Ensimmäiset 50 sivua takana, ja tarina etenee jouhevasti, vaikkei mitään wau-efektiä ole vielä päässyt syntymään.

Perjantai 4.11.2016:
* Mörkövahti luettu loppuun, noin 40 sivua ja paljon hurmaavan mörkömäisiä kuvia. Päivän tavoite saavutettu, mutta luen varmaan illalla vielä lisää Murakamia.
* Murakami: 20 sivua

Lauantai 5.11.2016:
* Murakamin Värittömän miehen vaellusvuodet - 30 sivua. Ajattelin ensin, että tämä kirja kuuluu sarjaan hajuton, väritön ja mauton, mutta taisin olla väärässä. Wau'sta ollaan kaukana, mutta kirjan hitaasti etenevä tarina onkin elegantilla tavalla viehättävä.
* Itämaa: 30 sivua

Sunnuntai 6.11.2016:
* Itämaa: 20 sivua

Maanantai 7.11.2016:
-- 

Tiiistai 8.11.2016:
* Itämaa: 30 sivua

Keskiviikko 9.11.2016:
* Itämaa: 25 sivua

Torstai 10.11.2016:
--

Perjantai 11.11.2016:
* Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet: 30 sivua

Lauantai 12.11.2016:
* Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet: 100 sivua

Sunnuntai 13.11.2016:
* Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet: 60 sivua (kirja luettu loppuun)
* aloitettu uusi kirja: Douglas Adams: Terve, ja kiitos kaloista (30 sivua)

Maanantai 14.11.2016:
* Terve, ja kiitos kaloista (30 sivua)

Tiistai 15.11.2016:
* Terve, ja kiitos kaloista (20 sivua)
* Itämaa: 40 sivua

Keskiviikko 16.11.2016:
* Terve, ja kiitos kaloista (40 sivua)
* Uusi kirja aloitettu: Lena Andersson: Omavaltaista menettelyä 20 sivua

Torstai 17.11.2016:
* Terve, ja kiitos kaloista (40 sivua) - luettu loppuun
* Aloitettu uusi kirja:  Tuutikki Tolonen: Mörköreitti. 75 sivua

Perjantai 18.11.2016:
Tuutikki Tolonen: Mörköreitti. 80 sivua
* Jaan Kross: Sattumien summa. 25 sivua. Uusi kirja aloitettu.

Lauantai 19.11.2016:
* Jaan Kross: Sattumien summa. 20 sivua.
* Lena Andersson: Omavaltaista menettelyä 25 sivua

Sunnuntai 20.11.2016:
* Lena Andersson: Omavaltaista menettelyä 75 sivua - luettu loppuun
* Itämaa: 30 sivua (ensi viikolla tsemppauksen paikka - Itämaa on saatava loppuun! En halua tuhrata tämän kirjan kanssa aikaa enää kovin monena päivänä)
* Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki. 53 sivua. Uusi kirja aloitettu; en voinut vastustaa pikalainahyllyssä olevaa kirjaa.

Maanantai 21.11.2016:
* Itämaa: 20 sivua
Tuutikki Tolonen: Mörköreitti. 30 sivua. Luettu loppuun.

Tiistai 22.11.2016
* Jaan Kross: Sattumien summa. 10 sivua. Kaksi novellia luettu, eli novellihaaste on aloitettu!
* Winston Graham: Ross Poldark - 30 sivua (lueskelin kirjaa päivän aikana kännykästä, kun tuli muutama pikku tauko.  Kirja aloitettu jo aiemmin samalla tyylillä, eli etenee hitaahkosti... en viitsi edes laittaa Goodreadsiin currently reading -listalle, kun luen kirjaa vaan silloin tällöin. En ole siis koukuttunut, vaikka viihdyttävää seuraa onkin.)

Keskiviikko:
* Itämaa - 60 sivua. Luettu loppuun (vihdoinkin!).
* Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki. 25 sivua

Torstai 24.11.2016:
* Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki. 30 sivua.

Perjantai 25.11.2016:
* Winston Graham: Ross Poldark - 50 sivua
* Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki. 150 sivua. Pysäyttävän upea kirja <3. Kirja luettu loppuun.

Lauantai 26.11.2016:
* Kerstin Gier: Vala. Uusi kirja aloitettu. 50 sivua

Sunnuntai 27.11.2016:
* Kerstin Gier: Vala. 100 sivua

Maanantai 28.11.2016:
* Kerstin Gier: Vala. 30 sivua
* Majgull Axelsson: Huhtikuun noita. 40 sivua. Uusi kirja aloitettu

Tiistai 29.11.2016:
* Kerstin Gier: Vala. 60 sivua. Kirja luettu loppuun.

Keskiviikko 30.11.2016:
* Winston Graham: Ross Poldark - 30 sivua
* Majgull Axelsson: Huhtikuun noita. 20 sivuaKommentit

 1. Kiva kuulla, että haaste sujui sinulla ihan hyvin :) En itse osallistunut siihen tänä vuonna... Marraskuu on muutenkin ollut huono lukukuukausi. Paljon muuta tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin hetken, ennen kuin lähdin tähän mukaan. Mutta se helpotti kummasti, kun annoin itselleni luvan olla lukematta jollei ehdi. :D

   Poista
 2. Hassua, mulle taas tulee ehdottomasti sivurikkain kuukausi koko vuonna! Päivitän vasta yöunien jälkeen, niin saa nukahtamislukemiset mukaan 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tainnut mennä juuri noita myöhäisyöllä luettuja sivuja ohi laskujen. :) Kiva, että sinulla meni marraskuu mukavasti lukemisten suhteen.

   Poista
  2. Laitoin aina miehelle messengerissä luetun sivumäärän talteen ennen kuin laitoin valot pois, niin ei jäänyt muistin varaan :-)

   Poista
  3. Heh, hyvä ratkaisu sivupulmaan. :)

   Poista
 3. Tämä on ihan hyvä haaste, mutta itse en ole siihen koskaan osallistunut. Johtuu siitä, että aika helposti tulee päivittäin se 30 sivua luettua. Ja jos ei tule, niin jonain muuna päivänä tulee sitten luettua enemmän. Olen ajatellut, että tämä haaste sopii ehkä paremmin sellaisille, jotka eivät lue kovin paljon muutenkaan. Siksi en itse ole lähtenyt mukaan. Toisaalta voisi olla ihan jännä kirjata kuukauden ajan ylös, kuinka monta sivua tulee päivittäin luettua. Ainakin minulla nuo luvut vaihtelevat kai aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämän haasteen juju oli itse asiassa juuri tuossa, että tuntui kivalta listailla päivittäin luettuja sivuja, kertyi niitä sitten vähän tai paljon. En normaalisti pidä lukemisistani mitään tilastoja, joten puuhassa oli hieman uutuudenviehätystä mukana. Mutta kuukausi riittää, ensi vuonna sitten ehkä taas uudelleen jos siltä tuntuu. :D

   Poista
 4. Onnea Marika!
  Olen osallistunut haasteeseen kaksi kertaa.
  Pikapikaa laskin sivut yhteen marraskuulta 3022 sivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Minä en viitsinyt tällä kertaa laskea sivuja yhteen, vaikka helpostihan ne tuosta saisi... olen tyytyväinen siihen, että onnistuin jotenkin lukemaan noin kaksi kirjaa viikossa, sivuista viis. :)

   Poista
 5. Varmaan viikon edestä oli päiviä, ettei tullut luettua. Useempana päivänä tuli kuitenkin luettua aika hurjiakin määriä. Jossain vaiheessa tuli lyhyt lukublokki ja lakkasin ylöskirjaamisen, koska en halunnut ottaa liikaa stressiä. :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin yleensä vaihtelee lukumäärät päivien välillä aika lailla. Lukujumeista en onneksi ole kärsinyt. Tästä haasteesta ei tosiaan kannata stressiä ottaa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.