Marraskuun lukuhaaste: 30 sivua päivässä - mukana!

Innostuin taas lähtemään mukaan kirjailija Karo Hämäläisen aloittamaan lukuhaasteeseen, jossa haastetaan lukemaan 30 sivua päivässä. Osallistuin haasteeseen myös viime vuonna, ja pidin tarkkaa kirjaa lukupuuhien edistymisestä. Muistan olleeni marraskuun lopussa todella tympääntynyt sivujen laskemiseen, ja sen huomaa myös jutustani. 😏 Vannoin, etten enää osallistu moiseen hölmöön haasteeseen - kun minähän todistetusti luen enemmän kuin moni muu - mutta tässä sitä taas ollaan. En voinut vastustaa haasteen houkutusta, kun mm. Kirjakko ruispellossa -blogissa postaillaan joka päivä haasteen etenemisestä ja Twitterissä näkyy kivoja lukuhaastepäivityksiä.

Viime vuodesta viisastuneena annoin itselleni luvan ottaa haasteen tällä kertaa kevyesti, eli jollen jonain päivänä ehdi lukemaan niin sitten en lue. Viime marraskuussa pinnistelin sivuja kasaan kiireisten päivien keskellä, kun vain jokin pienikin lukemisen mittainen tauko ilmaantui. Tuo tyyli ei sopinut minulle (lukuilo vaihtuu nopeasti stressiin) joten tänä vuonna koetan lukea rennosti, normaaliin tapaani.

Kirjaan jälleen lukemiseni ylös, sillä tämmöisen päivittäisen lukupäiväkirjan pito tuntui pitkän tauon jälkeen kivalta puuhastelulta. En normaalisti millään tavoin tilastoi lukemisiani, joten sivumäärien muistiin kirjaaminen on minulle vaihtelua normaaliin lukuarkeen. Tein haasteelle oman sivun yläpalkkiin, ja sivu löytyy täältä. Päivittelen sinne päivän lukufiiliksiä ja tietysti luettujen sivujen määrän. Palaan haasteeseen viimeistään loppukoosteen merkeissä, mutta ehkäpä myös jokunen välipäivitys on luvassa.

Ensimmäisten päivien aikana lukeminen on sujunut näin:

Tiistai 1.11.2016:
* 70 sivua Tuutikki Tolosen kirjaa Mörkövahti. Nopealukuinen kirja, sopii kiireiseenkin päivään. Kuvitus on mahtavaa!

Keskiviikko 2.11.2016:
* 50 sivua Mörkövahtia. Kirja on tähän lukuaikatilanteeseen juuri sopivan kevyt - helppo ottaa esille silloinkin, kun ei jaksa keskittyä mihinkään vaativampaan tekstiin.

Torstai 3.11.2016:
* Mörkövahti: 40 sivua. Tänään tekee mieli lukea jotain aikuisempaa.
* Johanna Holmströmin Itämaa: 40 sivua. Kirja aloitettu jo ennen lukuhaastetta, mutta juuttui sivulle 20. Koetan tsempata tämän kanssa, sillä kirjan alkuasetelmat vaikuttavat kiinnostavilta (joskin asetelman kuvio on noin vielä hieman epäselvä noin 30 luetun sivun jälkeen).
* Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet. Uusi kirja aloitettu. Ensimmäinen Murakami minulle, ja jännittää: miten hypetetty kirjailija kolahtaa minulle? Kirja ei ilmeisesti ole se oudoin Murakami eli olen toiveikas, että pidän kirjasta. Ensimmäiset 50 sivua takana, ja tarina etenee jouhevasti, vaikkei mitään wau-efektiä ole vielä päässyt syntymään.

Perjantai 4.11.2016:
* Mörkövahti luettu loppuun, noin 40 sivua ja paljon hurmaavan mörkömäisiä kuvia. Päivän tavoite saavutettu, mutta luen varmaan illalla vielä lisää Murakamia. 

Tsemppiä kaikille haasteessa mukana oleville!

Tämän viikon kirjoja.

Kommentit

 1. Mekin ollaan pyritty joka päivä lukemaan nyt. Kyllähän me yleensä luetaankin, mutta oli tuossa jo muutaman päivän tauko, ettei luettu ollenkaan lokakuun lopussa. Tällä haasteella onkin ollut hyvä startata marraskuu. Pitääpä katsoa, josko tekisi itsekin tälle haasteelle jonkun jutun blogiin. :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehkää vaan juttu, tästä haasteesta on mukava lukea blogeista. :) Minulle koko haasteen juju on siinä, että kirjoittelen siitä edes jotain tänne blogiin. Ilman juttumotivaattoria en saa itseäni innostumaan sivumäärätavoitteesta - kun todellakin, luettua tulee ilman mitään haasteitakin. :)

   Poista
 2. Minäkin innostuin tänä vuonna tästä. Sivumääriä en ole kirjannut kovinkaan tarkasti ylös - lähinnä huvittaa pitää kirjaa siitä, millaisin ajatuksin olen lukmeassa, ja houkutella itseäni rentoutumaan ja rauhoittumaan päivittäin kirjojen parissa. Pakkosuorittaminen ei tee hyvää, mutta haaste auttoi motivoitumaan taas kirjojen pariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan kiva haaste siinä mielessä, että moni vähemmän lukeva saattaa innostua lukemisesta kun niin moni muukin lukee ja kertoilee, mitä lukee. Lukuajatuksiin keskittyminen onkin hyvä periaate, mutta jotenkin minulla vaan tahtoo juuri tässä haasteessa korostua tuo sivujen laskeminen, mistä lie johtuu. :D

   Poista
 3. Tavallaan harmittaa, etten ole tänä vuonna mukana, mutta toisaalta en oikein ehtisikään lukea vaadittavalla tavalla... vaikka säännöt ovatkin joustavat... Mukavaa luku-urakkaa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollei ehdi lukea, ei kannatta pakolla yrittää. Lukemisen ilo on kuitenkin se tärkein juttu. :)

   Poista
 4. Osallistuin itsekin tänä vuonna mukaan.. taisin osallistua viime vuonnakin, mutta en muista kuinka hyvin onnistuin. :D Olen paperille rustannut ylös sivuja joita olen lukenut.. katsotaan jos saisin aikaiseksi tehtyä päivittyvän postauksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen niin huono seuraamaan lukemistani, että tämmöinen "julkinen seuranta" täällä blogin puolella on minulle lähes ainut keino selviytyä tästä haasteesta. :) Hyviä lukuhetkiä sinulle. :)

   Poista
 5. Minäkin olen mukana taas, kolmatta kertaa uskollisesti :-) Tykkään tämän haasteen yhteisöllisyydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jätin haasteen ekana vuonna väliin, ja sitten harmitti seurata toisten päivityksiä etenemisestä. Eli kyllä, yhteisöllisyys vetää mukaan. :)

   Poista
 6. Pari vuotta olin mukana, mutta kun luen niin paljon muutenkin ja joka päivä, niin blogistanihan se näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiedän tunteen. :) Minäkin lukisin varmaan joka päivä ilman tätä haastettakin, mutta saanpahan tästä jotain erilaista marraskuuhun, kun tulee pidettyä tarkemmin kirjaa lukemisista. Minun lukuaika tosin on nyt tosi vähässä, joten silleen haasteen ajoitus on aika huono.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.