Kirjaston kissat - ♥!

Antti Hopian käsikirjoittama ja Nina Laakon piirtämä Kirjaston kissat on ollut alkuvuoteni paras sarjakuvalöytö. Kirjaston kissat -strippisarja on ilmestynyt Turun Sanomissa useiden vuosien ajan (muttei ilmeisesti ilmesty enää), mutta minä löysin kirjaston ullakolla majailevat kissaviikarit aivan sattumalta, kun nappasin albumin Oikeiden noitien osasto (Utopia 1516, 2010) mukaani lähikirjastosta. Albumi lojui lukupinossani parisen viikkoa, ennen kuin innostuin tutkimaan kissasarjista tarkemmin. Sehän olikin sitten ihastusta heti ensimmäisestä stripistä alkaen. Pari leppoisaa kissaa (Francis ja Ziu), kirjoja, salaperäinen kirjasto ja säyseän viileää kirjahuumoria - hieman on nyt semmoinen olo, että miten tämä sarja on voinut mennä minulta ohi?!? Francis ja Ziu -kissojen tuumailuja piti pikavauhtia hankkia myös kotihyllyyn:

Sarjakuvahyllyni uudet helmet. <3
Minut valloitti Oikeiden noitien osaston mainio Taru Sormusten herrasta -aiheinen strippi - oma avioliittoni ei tosin vertaudu TSH:n tunnelmiin:


Harry Potterkin saa osansa:


Mistä siellä Oikeiden noitien osastolla tapahtuu? Tyhmä kysymys - luetaan kirjoja, totta kai:


Sarjan pari ensimmäistä albumia lainasin kirjastosta, sillä näiden painokset on ilmeisesti myyty loppuun. En viitsinyt lähteä divarikierrokselle, mutta onneksi on kirjasto:


Sarjan alkupään albumeissa selviää esimerkiksi syy Ziun erikoiselle nimelle. Kirjaston kissojen huumori on näissä varhaisissa stripeissä lähes yhtä valloittavaa kuin ensimmäiseksi lukemassani Oikeiden noitien osastossakin, mutta jotenkin minulle jäi tunne, että sarja on parantunut edetessään. Mukaan on tullut enemmän kirjavitsejä, ja myös erilaisia, kiinnostavia ja outoja sivuhenkilöitä. Mm. epätoivoinen graduntekijä (muistuipa mieleen omat muutaman vuoden takaiset gradutunnelmani...) ja jonkinsortin sukulaisia tulee ruutuihin kissojen seuraksi. Sopivan leikkisä ja kekseliäs huumori puri minuun täysillä - Goodreadsiin kaikki lukemani albumit saavat viisi tähteä.

Olen lakritsan suuri ystävä, joten postaus on hyvä lopettaa Pyhän kalan salaseura -albumin ehdotomalla helmellä:


Mahtavaa tavaraa - lukekaa, kirjaihmiset & kissaihmiset, lukekaa!!

Goodreads: 5 tähteä kaikille albumeille
Mistä sarjakuvat minulle? Kirjaston kissat 1, 2, 3 lainattu kirjastosta. 4. ja 5. albumi ostettu omaksi, samoin 3. albumi.
Sarjakuvien tietoja:

Antti Hopia (teksti) & Niina Laakko (piirrokset): Pyhän kalan salaseura (Kirjaston kissat 1)
Sammakko, 2001
52 sivua

Antti Hopia (teksti) & Niina Laakko (piirrokset): Gogolin nenä (Kirjaston kissat 2)
Sammakko, 2004
96 sivua

Antti Hopia (teksti) & Niina Laakko (piirrokset): Oikeiden noitien osasto (Kirjaston kissat 3)
Utopia 1516, 2010 (2. painos)
47 sivua

Antti Hopia (teksti) & Niina Laakko (piirrokset): Eräänlaista ystävyyttä (Kirjaston kissat 4)
Utopia 1516, 2010
47 sivua

Antti Hopia (teksti) & Niina Laakko (piirrokset): Kirjan ja kanan päivä (Kirjaston kissat 5)
Utopia 1516, 2011
47 sivua

Kommentit

 1. Ooh, tähän pitää heti tutustua. Tosin mulla on ihan pieni hatara muistikuva, että olisin Turun-vuosinani näitä jo lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kestävät vaivatta uusintaluvun. Kokeiltu on. :)

   Poista
 2. Onpas hyvä vinkki, kiitos! Ehdottomasti menee lukulistalle näin kissa- ja kirjastoihmisenä. ;)

  Tässä sinulle haastetta, jos haluat tarttua: http://suketus.blogspot.fi/2016/04/huhtikuun-kasvua-ja-sieluni-hymyt-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Kun kotosalla on kissa ja useampi, sehän vaan lue lisää tunnelmaa näiden albumien lukemiseen. :) Kiitokset ihanasta haasteesta, vastailen siihen varmaankin ensi viikonloppuna.

   Poista
 3. Onpa mainioita sarjakuvia, kiitos vinkistä. olen löytänyt sarjakuvat aikuisena kirjablogien kautta, joten on mukava kuulla (minulle) uusista tekijöistä ja sankareista. Ja mikäpä mukavampaa kuin lukevat kissat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tässä blogin myötä noussut aivan uudenlainen innostus sarjakuviin. Sarjakuvaromaanit olen löytänyt vasta blogiaikana. Tämmöistä strippityyppistä sarjista olen toki lukenut jonkin verran aiemminkin, mutta Kirjaston kissat oli myös minulle uusi tuttavuus. Mutta hyvä kun edes nyt nämä löysin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.