Naisten aakkoset - C

Naisten aakkoset -haasteessa on vuorossa C:

Kuka on suosikkikirjailijasi?

C-alkuisista naisista valitsen lapsuus- ja nuoruusaikojen suosikkini Susan Cooperin. Cooperin Pimeä nousee -fantasiasarja oli pelottava, jännittävä ja kiehtova. Muistan, kuinka Yllä meren, alla kiven ja Pimeä nousee -osat oli pahimmoillaan niin jänniä, että hyvä kun uskalsin lukea kirjoja eteenpäin. Löysin sarjan pokkaripainoksena jokunen vuosi sitten, ja pakkohan se oli ostaa nostalgian nälässä omaan hyllyyn. Sittemmin olen lukenut (=ahminut) sarjan pariin kertaan, ja pidän siitä edelleen. Huippusarja! Ja tätä luetaan myös nuorten parissa, sillä käväisin kuluneella viikolla lähikirjastossa ja näin Pimeä nousee -osan nuortenpuolen palautuskärryssä.


Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Suosikki-sana ei oikein sovi valitsemaani naiseen, mutta sanotaanko niin, että Coco Chanelin saavutuksille muodin parissa nostan hattua. Vaatimattomista oloista lähtöisin ollut mademoiselle Chanel loi uutta naisille ja teki näyttävän uran. Omat Chanel-hankintani ovat rajoittuneet hajuvesiin. Muut Chanel-tuotteet taitavat olla budjettini ulottumattomissa.


Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Nostan tässä esille naisen, joka Chanelin tavoin uurasti viime vuosisadan alkupuolella: Marie Curien. Nobel-palkinnon ensimmäisenä naisena saanut Curie teki sinnikkäästi töitä koko elämänsä ajan. Oma Curie-tietouteni ei ole Wikipedian antia kummoisempi, mutta Curie on niitä naisia, jonka elämäkerran lukeminen on häilynyt ajatuksissani ties miten pitkään.Kevät keikkuen tulevi. Oulussa ei aivan vielä ole näin heleät maisemat, mutta tämän kuvan myötä toivotan iloista viikonloppua blogissani vieraileville.Kuvat:

Marie Curie - Wikimedia Commons: Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=652553

Maalaus - Wikimedia Commons: By Henryk Weyssenhoff (1859-1922) - http://www.liveinternet.ru/tags/%C2%E5%E9%F1%E5%ED%E3%EE%F4/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7776147

Kommentit

 1. Marie Curie on minustakin ihailua herättävä ja kiinnostava henkilö, jonka saavutukset aikanaan tieteen maailmassa - naisena! - olivat huikeita. Hyvä nosto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Curiehan sai itse asiassa kaksi Nobelin palkintoa, joten siinäkin mielessä hänen saavutuksensa ovat olleet huimia.

   Poista
 2. Coco Chanellia minäkin mietin, muoti on kiinnostava alue. Kaunis postikorttimaisema. Keltainen ilahduttaa aina mieltäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en muotia hirmu tarkasti seuraa, mutta onhan se toki kiehtova aihe. Paljolti sitä määrittävät miehet, joten oli kiva nostaa esille joku todella vaikutusvaltainen nainenkin. Minäkin pidän keltaisesta, mutta en omissa vaatteissa :).

   Poista
 3. Ehdit jo C:hen! Minullakin on C valmiina, mutta julkaisen vähän myöhemmin. Yksi sama nimikin meiltä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, minulla on arvaus siitä mikä nimi meillä on yhteisenä. Tulenpas sitten aikanaan tarkistamaan, olinko oikeassa. :) Minulla on jo d:kin yhtä nimeä vaille mietittynä, mutta voi olla pitää jättää tuo yksi d-paikka tyhjäksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.