Viikon sekalaiset eli haastevastauksia, vuosi kuvina ja lukuhaaste

Viikon sekalaiset blogihöpötykset, olkaa hyvä:

Sain L'amie de'l ABC -blogin Niinalta mukavan tunnustus / kysymys -haasteen. Haaste on jo kiertänyt monessa blogissa, joten en tällä kertaa laita sitä eteenpäin vaan vastailen vain Niinan kysymyksiin. Kiitos tunnustuksesta! ♥


1. Miksi päädyit perustamaan blogisi?

Olin seuraillut mm. liikunta- ja kirjablogeja jonkin verran ennen oman blogin perustamista. Pikku hiljaa rohkaistuin miettimään, uskaltaisinko perustaa oman blogin. Rento kirjoittelu kiinnosti, ja ainut aihe jonka tiesin vuorenvarmasti kiinnostavan minua aina ja ikuisesti oli kirjat. Kesälomalla pari vuotta sitten Oksan hyllyltä -blogi valtasi oman pienen tilansa bittimaailmassa, ja täällä sitä ollaan edelleen.

2. Millaisia tunteita bloggaaminen sinussa yleensä herättää?

Koetan pitää bloggaamisen kivana, rentouttavana harrastuksena, joka vie ajatukset muualla työstä. Olen mielestäni aika sinut sen suhteen, mitä blogissani puuhaan enkä koe alemmuudentunteita tai negatiivisia fiiliksiä kun käyn vieraisilla jossain 'paremmassa ja hienommassa' blogissa. Bloggaamiseen liittyy useimmiten siis positiivisia tunteita, mutta toisinaan myös hienoista turhautumista. Lukukokemusten sanoiksi pukeminen ei ole aina helppoa, ja blogijuttujen kömpelyydet pistävät ikävästi omaan silmään, kun omia postauksia lukee joskus myöhemmin.

3. Miksi juuri kirjablogi (tai osittain-kirjablogi)?

Ykköskysymyksessä jo tätä sivusin, eli halusin blogille aiheen josta jaksan kirjoittaa vielä esimerkiksi kymmenen vuoden kuluttua. En osaa kuvitella kyllästyväni lukemiseen, joten se tuntui turvalliselta aihevalinnalta.

4. Minkä genren kirjoja luet eniten?

Genrekirjoista eniten taidan lukea dekkareita.

5. Haaveiletko itse kirjailijanurasta?

En. :) Ei minulla ole mielikuvitusta tai tarvetta tarinoiden kerrontaan. Olen täysin tyytyväinen kun joku taitavampi kirjoittaa niitä minulle.

6. Mikä on lempikirjasi tällä hetkellä ja miksi?

Hmm, lempikirja on aina vähän vaikea juttu, sillä niitä on niin paljon. Sanotaan vaikkapa Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo. Se on ajaton klassikko, kaunis rakkaustarina ja hieno ajankuva. Olen ajatellut lukea tämän suosikkini uudemman kerran joulun tienoilla.

7. Millainen on hyvä kirjan kansi?

Sellainen, joka kiinnittää huomion ja erottuu joukosta. Vähemmän on kansissa usein enemmän, ja värien ja fonttien käyttö on tärkeä juttu. Alla on muutamia kansia, joista olen pitänyt syksyn aikana erityisen paljon:


8. E-kirja vai tavallinen?

Riippuu tilanteesta. Reissussa e-kirja on erittäin näppärä, mutta kotona luen mieluummin tavallista kirjaa. 

9. Lempikirjakauppasi?

Minulla ei oikeastaan ole lempikirjakauppaa, mutta esimerkiksi Turun sarjakuvakaupan pikkiriikkinen Oulun myymälä on symppis kauppa, jossa on kiva asioida. Löytyy Valveelta, jos joku oululainen ei tätä vielä tiedä.

10. Lempilukupaikkasi?

Oma kotisohva.

11. Oudoin paikka jossa olet lukenut?

En taida lukea tai tehdä mitään muutakaan kovin oudossa paikassa.

****
Vuosi kuvina etenee marraskuun kuvaan, jonka kävin nappaamassa sunnuntaina 15.11.2015. Ei vieläkään (!) lunta. Kuvauspäivä oli jälleen ikävän harmaa ja sataa tihutti vesiräntää, vaikkei sitä kuvasta huomaa.


****
30 sivua päivässä -lukuhaaste on edennyt viime viikon aikana vähintään 30 sivua päivässä, eli mukana ollaan (tarkemmat tiedot löytyvät lukuhaasteen välilehdeltä). Viime viikon suurena saavutuksena pidän Humisevan harjun viimeisen sivun lukemista. Se oli hetki, jota olen odottanut koko syksyn. Aloitin uuden kännykkäkirjan (Mustien vuorten varjossa), sillä kännykästä lukeminen on ollut yllättävän hyvä juttu lukuhaasteen aikana. Muutama sivu päivän aikana vie huomaamatta tavoitetta eteenpäin. 

Lueskelin viikon aikana myös jokusen sivun Edvard Munch -elämäkertaa, jota olin aloitellut jo joskus aiemmin (ehkäpä ennen lukuhaastetta). Aloitin viikolla lukemisen noin sivulta 60, eli jossain vaiheessa olen lukenut ne alkusivut. Löysin kirjan pienen etsiskelyn jälkeen myös Goodreadsista, ja sain sen näkösälle blogini sivupalkkiin, jossa näkyvät kesken olevat kirjat. Pohjoismaa-lukuhaasteeseen en millään ehdi kirjaa lukea, mutta tavoitteeni onkin Elämäkertahaasteen suomalais-norjalainen minihaaste.

Minulle on käynyt erittäin selväksi, ettei sivujen lasku ole laisinkaan minun hommaani. Lukuhaastevälilehdellä olevat sivut ovat suurin piirtein oikein, mutta todellakin ja hui kauhistus! - jokunen juuri ennen nukkumaanmenoa luettu sivu saattaa puuttua. Silkkaa laiskuuttani en ole viitsinyt niitä käydä merkkaamassa aamulla tilastoihin ja illalla en enää muista, montako sivua edellisenä iltana tulikaan luettua. Lisäksi luin viikonlopun aikana sarjakuvan, jota en kirjannut tilastoihin, koska se ei tuntunut oikealta. Yleisfiilikseni on, että lukemisesta on tullut kamalan hankalaa tämän haasteen myötä. Omatunto huikkailee: kaikki luetut sivut pitäisi kirjata muistiin! Koetan sinnitellä haasteen loppuun asti, sillä vaikka sivujen laskeminen on tylsää niin se motivoi, että kirjat edistyvät kun niitä lukee. Suurten oivallusten aikaa tämä lukuhaaste.

Kommentit

 1. Voi kun tunnustushaasteen postauksia on kiva lukea, niin tätäkin.
  30 sivun haaste jäi minulta alkutekijöihinsä. Olen varmaan lukenut kuta kuinkin sen 30 sivua per päivä, mutta en ole millään jaksanut kirjata sivumääriä muistiin. Tuntuu, että marraskuu on ollut niin täynnä kaikkea kiirettä ja niin - koska marraskuu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kiva näitä on kirjoittaakin, vaikka osa kysymyksistä on aina tosi hankalia.
   Lukuhaasteessa ehkä on kuitenkin tärkeintä se lukeminen, mutta päätin nyt ryhtyä tuohon tarkkaan sivujen laskemiseen mikä saattoi olla virheliike. Mutta koetan selvitä kuukauden loppuun, eihän tässä ole kuin parisen viikkoa enää.

   Marraskuu on kamala! Täällä Oulussa on ollut harmaata ja pimeää päivätolkulla, ja kun töissä kököttää niin edes sitä harmaata ei juuri ehdi näkemään. Jos minulla olisi taikasauva, heilauttaisin auringon näkösälle ihan just nyt. :)

   Poista
 2. Oli kiva lukea vastauksiasi. Tiedän hyvin tuon tunteen, että omien tekstien kömpelyys joskus kismittää - siis jos niitä päätyy itse lukemaan joskus myöhemmin. Toisaalta on siinä se kääntöpuolikin, että joskus voi olla ylpeä, miten kivan tekstin saikaan kirjoitettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta - joskus minullekin tulee kiva tunne, kun oma teksti miellyttää silmää vielä esim. puolen vuoden päästäkin. :) Ja pitää muista olla armollinen itseä kohtaan eikä märehtiä liikaa niitä pikku puutteita. Nenä kohti uusia blogijuttuja. :)

   Poista
 3. Mulla taitais mennä hermot lukuhaasteen kanssa... :D Siksi en alkanu siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin kokeilla haastetta tänä vuonna, kun viime vuonna jätin sen väliin. Voipi olla, että on ensimmäinen ja viimeinen kerta. Näen kohta unia siitä, kun lasken koska tulee 30 sivua täyteen. :D

   Poista
 4. Mukava bloggaus. Oman kirjablogin aloitus meni vähän samoin, joskin en ollut lukenut muiden blogeja lainkaan systemaattisesti, hajaosumin, jos googlasin. Marraskuussa ihmiset usein ovat maassa ja sekin helposti tarttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään seurannut kuin muutamaa kirjablogia. Kirsin kirjanurkkaa ja Sinisen linnan kirjastoa nyt ainakin... enkä tiennyt kirjabloggaamisesta muutenkaan mitään. :D Mutta tässähän se blogatessa on tullut selväksi, mihin on näppinsä pistänyt. Marraskuukin olisi kivempi, jos olisi lunta. Se tuo vähän valoisuutta maisemaan, mutta eipä ole Oulussa vielä näkynyt lumipeitettä.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.