30 sivun lukuhaaste alkaa + listoilla ollaan

Marraskuun 30 sivun lukuhaaste on jälleen alkanut. Viime vuonna en innostunut haasteesta, sillä ajattelin että mitäs tuosta, kun luen muutoinkin niin paljon. Luen mielestäni edelleen paljon, mutta tämä vuonna päätin lähteä haasteeseen mukaan. Tuntuu, että jokin pieni uusi virinä lukuharrastukseen on paikallaan, ja luettujen sivujen laskeminen toiminee mainiosti tähän tarpeeseen.

Blogini alkuaikoina kokeilin excel-kirjanpitoa luettujen kirjojen määrän seuraamisessa, mutta jaksoin sitä touhua noin puolisen vuotta. Sitten totesin, ettei excel tuo muuta lisäarvoa lukuharrastukseeni kuin aina vain tylsemmältä velvollisuudelta tuntuvan lukemisten listauksen. Blogijuttuihin säilötyt lukumuistot riittävät minulle, enkä ole sen koommin pitänyt tarkempaa kirjaa lukemisistani. Tuosta epäonnistuneesta kokeilusta on jo sen verran aikaa, että tuntuu hauskalta ajatukselta tutkia kuukauden ajan paljonko tulee luettua ja onko 30 sivua päivässä hankala paikka kirjabloggaajalle.

Marraskuu on haastava haastekuukausi minulle, sillä lukuaikani on erityisesti arkipäivisin melkoisen rajoitettua. Mutta 30 sivua päivässä... kai sen verran pystyy lukemaan, vaikka on miten kiire? Otan vaikka lukulaitteen kahvitauolle mukaan ja luen jokusen sivun, jollei sivumäärä muutoin tule täyteen. :)  Tavoitteeni on kirjata päivittäin lukemani sivumäärät ylös, ja viimeistään kuun viimeisenä päivänä kerron, miten bloggaajan kävi.

Mitään erityistä luettavaa en ole varannut lukuhaastetta varten, vaan jatkan siitä missä nyt olen. Sieppari ruispellossa on menossa sivulla 98, Jørn Lier Horstin koukuttava dekkari Suljettu talveksi sivulla 136, Milla Ollikaisen Pirunkuru sivulla 151 ja Isä Belmiron rikos sivulla 112. Näistä Pirunkuru on pikalaina, joten sen luultavasti lukea tänään loppuun, jotta ehdin naputella myös blogijutun ennen pikalainaviikon päättymistä. Suljettu talveksi edistynee tänään myös roimasti, sillä kyseessä on aivan erinomainen dekkari, suosittelen jo nyt dekkarien ystäville!

Lisäksi minulla on jo kolmatta kuukautta (!) kännykkäkirjana kesken Humiseva harju, jossa olen päässyt sivulle 218. Enää noin 140 sivua e-kirjaa jäljellä. En ole laittanut kirjaa vielä Goodreadsiin kesken olevaksi, sillä luen kirjaa harvakseltaan, silloin kun on sopiva hetki kaivaa kännykkä esiin ja lukea kirjaa. Kirja on siis kesken, muttei niin aktiivisesti että haluaisin nähdä sen joka päivä Goodreadsissa. Riittää, että tiedän sen asustelevan kännykässäni. :) Tästä voi jo päätellä sen, ettei Humiseva harju ole ollut minulle erityisen suuri lukuelämys. Jos kuvittelin saavani luettavaksi jotain Ylpeyden ja ennakkoluulon tapaista, niin ne luulot karisivat melkoisen nopeasti. No, tästä lisää aikanaan. Tavoitteeni on saada Harju loppuun vuoden vaihteeseen mennessä, ja toivottavasti jokunen sivu tulee luettua myös marraskuun aikana.

Tsemppiä kaikille lukuhaasteessa mukana oleville!

[Edit: voit seurata lukuhaasteeni etenemistä yläpalkin Lukuhaaste2015-välilehdeltä.]

Lokakuun viimeisen päivän maisemaa Oulun liepeiltä. Harmaata, tuulista.  Hurr...

Torstaina koin hämmentävän iloisen yllätyksen, kun löysin oman blogini Kirjablogien TOP 10 -blogit -listalta sijalta 7. Listan tuottaa Cision, ja listan ykköspaikan nappasi ansaitusti Leena Lumi -blogi. Olen huomannut blogini kävijämäärissä pientä kasvua, ja lukijoiden määrä on myös noussut, mutta silti torstain tuntemuksiani kuvaa parhaiten Finnish Nightmares -strippi, jossa Matti saa kiitosta ja valuu punastuen neukkarin pöydän alle. Ööh, luen kirjaa kotisohvan nurkassa ja naputtelen jotain ajatuksentynkää blogiin, ja hups, blogini on isojen, perinteikkäiden ja kauniiden rinnalla listoilla?! Ajatus tuntuu edelleen oudolta mutta lämmittää samalla mieltä. Mukavaa, että kirjahöpötykseni kiinnostavat ja viitsitte käydä niitä lukemassa. ♥ Onnittelut myös muille sijoittuneille kirjablogeille!

Listasijoitus jää kivana muistona mielen nurkalle, ja meno täällä blogin puolella jatkuu kirjallisena. Kirjavinkkien ohella on piakkoin tarjolla myös kirjapalkintoja, sillä aion muistaa lukijoitani pienellä arvonnalla marraskuun aikana. Siitä lisää myöhemmin, ehkäpä noin puolen kuun tienoilla.


Lukemisen iloa marraskuulle!

Kommentit

 1. Onnea hienosta sijoituksesta! <3
  Minäkin juuri katselin tuota lukuhaastetta, mutta totesin, että tässä elämäntilanteessa 30 sivua päivässä, joka päivä on sula mahdottomuus. Tsemppiä sinulle haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Joo, ymmärrän kyllä että pienten lasten kanssa oman lukuajan löytäminen ei ole niin helppoa. Ei näistä kannata ottaa lisästressiä itselle, jos idea ei tunnu omaan arkeen sopivalta. Viime vuonna jätin tämän väliin hyvällä omallatunnolla, ja nyt on sitten kiva olla mukana.

   Poista
 2. Onnittelut MarikaOksa!
  Sinä olet tämän ansainnut, mutta minä, joka tulen siellä 9. sijalla olen aivan älllistynyt sijoituksestani. Nyt nolottaa, että menin hehkuttamaan voittoa blogissani isosti. Pitäisikö kysyä Cisionilta tarkemmin, miksi ne minun vaivaisen sinne nostivat. Sinä omistit asialle sievästi tässä postauksessa vain pienen kappaleen. ONNEA!
  Sinun blogisi on tasokas sekä sisällöltään että ulkoasultaan.Jaksat ottaa osaa näihin haasteisiin ja olla monella tapaa aktiivinen.

  Luet kännykältä kirjaa! Minulle tämä on ihan uutta. Luen edellen vain paperisia kirjoja, mutta kirjamessuilla vilkuilin jo vähän AdLibriksen Letto-lukulaitteen suuntaan. Olishan se matkoilla tosi kätevä ja myös sängyssä lukiessa. Pitää kääntyä Joulupukin puoleen.

  Mukavaa sununtaita! Iloa ansaitusta sijoittumisestasi Cisionin listalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta. :) Älä vähättele sijoitustasi - minusta hehkutit aivan ansaitusti. Olen sitä mieltä, että onnistumisista pitäisi uskaltaa reilusti iloita. Se on vaan minulle tosi hankalaa, ja koetan päästä siitä yli. :) Eli en sentään sivuuttanut sijoitustani kokonaan vaan nostin asian otsikkoon ja kirjoitin kokonaisen kappaleen enkä esim. "P. S. sijoituin listalle!". Sekin näet kävi mielessä. Sinulla Marjatta on ihana, persoonallinen blogi, jossa on mielipiteitä, asiaa ja elämänmakua. En lainkaan hämmästele, että löysit itsesi listalta. :)

   Lukulaite on kätevä matkoilla, ja kännykästäkin olen pikku hiljaa oppinut lukemaan. Se kulkee aina mukana, ja siitä on helppo aukaista Elisan sovellus ja lukea kirjaa, jos tulee yks kaks joku pieni lukuhetki. Mutta ei se koskaan mikään ykkösvaihtoehto ole, ja luen kännykältä vaan sellaista kirjaa, joka tuntuu sopivan 'pätkissä' lukemiseen eli luen sitä silloin tällöin. Valitettavasti Humiseva harju oli nyt minulle tämmöinen kirja. :)

   Poista
  2. Onnittelut MarikaOksa, minäkin tykkään blogistasi. - Marjatta, varo sitten AdLibriksen konekäännöksiä kun hankit sen firman lukulaitteen. Kaukana Hullu Vakijoukkojen - hauska juttu Hesarissa vähän aikaa sitten :-) Mutta sinähän et tietenkään englanninkielestä käännöksiä kaipaakaan. .

   Poista
  3. Kiitos! :) Kaukana Hullu -juttu oli tosiaan aika hauska omalla tavallaan. Mielenkiintoinen laite tuo Adlibriksen oma lukulaite. Olen lukenut siitä vaan netistä, mutta olisi kiva päästä kokeilemaan millainen käyttökokemus siitä syntyy. nimim. Koboon tyytyväinen. :)

   Poista
  4. Pitää varmaan vertailla, tai jospa Tontut olisivat ajan tasalla ja osaisivat ostaa - hups! rakentaa - tasokkaan laitteen minulle, siis oikeaa kirjaa mahdollsimman paljon muistuttavan.
   Hesarin juttu oli kyllä huippu! :D

   Poista
  5. Tontut ovat yleensä ajan tasalla jos oikein pontevasti vinkkaa, mistä kannattaisi olla ajan tasalla. ;)

   Poista
 3. Onnittelut sijoittumisesta ! Hip hip hurraa hienolle blogille.

  Ja taas mainio lukuhaaste... ottaako vaiko eikö ottaa? Käynpä ainakin katsomassa :)

  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Lukuhaasteita riittää, ja tätä on nyt kiva kokeilla. Haasteella on Facebookissa oma tapahtumasivu, ja tuolla Kirjan vuoden kuvauksessa taisi muistaakseni olla sinne linkki. Hauskaa sunnuntaipäivää myös sinulle!

   Poista
 4. Onnittelut sijoittumisesta listalle! :) Mukavaa että hyvät blogit saavat sitäkin kautta ansaittua palautetta! Jännittävä haaste. Itse en pystyisi siihen osallistumaan, mutta on kiva seurata muiden kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin jäi tämä 30 sivun haaste viime vuonna väliin, eikä siihen pakolla kannata lähteäkään jottei lukuinnostus romahda. :) Jännää nähdä, miten tämä sujuu.

   Poista
 5. Hyvä sinä! Ei mulla muuta... :)

  VastaaPoista
 6. Onnea sijoituksesta, Marika! ❤ Täällä on aina kiva poiketa, sillä luet paljon ja välillä teet mielettömiä löytöjä!

  Tähän 30 sivun juttuun taidan yrittää mukaan, jos vielä ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva, kun poikkeat. 30 sivua -haaste alkoi vasta tänään joten hyvin siihen ehtii mukaan. Ja itse aion olla sen verran armelias itseäni kohtaan, että jos jonain päivänä ei tule 30 sivua täyteen, niin sitten vaan seuraavana tai sitä seuraavana päivänä uusi yritys. :)

   Poista
 7. Onnittelut listasijoituksesta! ❤️
  Minä olin marraskuun lukuhaasteessa viime vuonna mukana ja lähden nytkin, sillä jotenkin lukeminen on viime aikoina ollut nihkeää ja ajattelen, että haaste voisi innoittaa tarttumaan kirjaan myös sellaisina päivinä, kun lukeminen ei muuten innosta. Yleensä vielä käy niin, että kun kirjan avaa, tulee kyllä luettua enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on kyllä aivan samoin lukemisen (ja monen muunkin asian suhteen), että jos vaan aloittaa niin sitten se alkaa siitä sujumaan. Toivottavasti löydät hyvää lukemista haastekuukaudelle. :)

   Poista
 8. Onnittelut Marika, hienosti olet blogiasi rakentanut ja vieläpä lyhyessä ajassa. Pelottelit opintojen vievän blogilta aikaa, mutta en ainakaan minä ole sitä huomannut :)
  Viime vuonna osallistuin 30 sivua päivässä haasteeseen, luulin haasteen koskevan vain suomalaisia kirjoja, joten laskin vain ne... luin aivan sairaan paljon siitäkin huolimatta, olikohan peräti 150 sivua (?)... ihan hirvitti, että onko minulla enää muuta elämää ollenkaan... tai sitten olen yllytyshullu ;)
  Eiköhän mennä siihenkin mukaan, kun kerta useammassa haasteessa olen muutenkin.
  Mistä maasta tuo Suljettu talveksi kirja on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuohon opintoasiaan täytyy todeta, että olen itsekin hämmästynyt kun se ei oikeastaan ole täällä blogissa ainakaan postausten vähentymisenä näkynyt (muiden blogien seuraaminen on tosin harmittavan vähälle jäänyt, ainakin arkisin). Opinnot on kyllä edenneet oikein mukavasti, mutta tämä marraskuu on niiden puolesta aika haastava kuukausi tämmöiseen 30 sivun haasteeseen. Jostain sitä bloggausaikaa vaan on syksyllä löytynyt, ja blogi on ihanaa vastapainoa työlle ja opinnoille. :)

   Oletpas lukenut hurjasti. :) Minä olen täysin tyytyväinen, jos pääsen tuohon 30 sivuun päivässä (tänään on kyllä tullut jo noin 100 sivua). Suljettu talveksi on norjalainen dekkari, ja kustantaja on Sitruuna kustannus. Hankin aivan oman kappaleen siitä, kun Oulun kirjastossa on jonoa kirjaan enkä jaksanut odottaa lukemisen kanssa. En ihmettele jonoa, dekkari on tosi hyvä ja voin suositella sitä sinullekin. :)

   Poista
 9. Onnittelut hienosta sijoituksesta!
  Aion itsekkin osallistua lukuhaasteeseen. Minunkin marraskuu on kiireinen, mutta eiköhän 30 sivua saa jossain välissä luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, kun olet mukana haasteessa. Minäkin luotan siihen, että jos tekee tiukkaa niin aamiaispöytään voi ottaa kirjan mukaan eli missä vaan voi lukea. :)

   Poista
 10. Hurjasti onnea! <3 Minusta on ihanaa että perintekkäiden blogejen rinnalle listalle on tullut uudempia, ihania blogeja. Ja on ihanaa että kaikkien sijoittuneiden blogien takana on kiva tyyppi <3

  Lukuhaasteeseen lähden minäkin. Vaikka luen päivittäin yleensä enemmän kuin tuon kolmekymmentä sivua, niin se on silti hyvä muistutus: muista lukea tänäänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Mukavaa, että olet haasteessa mukana. On hauskaa seurata, miten se ihmisillä edistyy. Minulla saattaa aina joskus tulla jokunen päivä viikkoon etten lue mitään mutta tämä haaste tosiaan toimii hyvänä muistutuksena lukuhommiin. Jännää nähdä, saanko joka päivälle tuon 30 sivua täyteen.

   Poista
 11. Onnea sinulle sijoituksesta, hieno juttu! :-)

  Ja mukana olen lukuhaasteessa minäkin! Muistin tuon viime vuodelta vähän aikaa sitten, mutta välillä taas ehdin jo unohtaa ja tänään törmäsin siihen ihan vahingossa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin päätin vähän viime tipassa lähteä mukaan, mutta vielähän tähän ehtii. Ekaa lukupäivää on monta tuntia jäljellä. :) En ollut viime vuonna mukana, joten odottelen melkoisella mielenkiinnolla miten tämmöinen haaste toimii minulle.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.