Kirjahankintoja

Päätin tehdä pienen katsauksen kirjoihin, jotka kesän ja alkusyksyn aikaan ovat ajautuneet kotihyllyyni. En ole pitänyt aiheesta tarkkaa kirjanpitoa, vaan muistinvaraisesti aloin kasaamaan kirjapinoa viimeksi tulleista. Olipas silmiä avaava katsaus. En ole kovinkaan paljon ostellut kirjoja, varsinkaan uusia, mutta kirjoja saa muualtakin kuin kaupasta... Kuvia ottaessani aloin vakavasti harkita sitä, että lukisin loppuvuoden pääasiassa oman hyllyni kirjoja. Niitä riittää, ja jopa kesken oleviin lukuhaasteisiin löytyy kirjoja. Kirja kotona on kiva juttu, mutta olisihan järkevää joskus lukeakin oman hyllyn kirjoja, eikö?! Mari A:n kirjablogista kaivoin esille jo päättyneen Kirjavuori Mount Everestille -haasteen, ja taidanpa listata omat vuoreni lähiaikoina ja aloittaa omien kirjojen lukuprojektin. Khröm, ja vain joitakin valikoituja kirjaston kirjoja omien sekaan. :)

Pikaisesti kirjahyllyä tutkimalla löysin seuraavat kirjat, jotka varmuudella olen hankkinut kesä-heinä-elo-syyskuussa:

... kirjanvaihtohyllystä löytyneitä:


* L. M. Montgomery: Sininen linna
* Honoré de Balzac: Eugénie Grandet
* Hemingway: Kirjava satama
* Émile Zola: Nana

... kirjabloggaajakollegoilta saatuja / arvonnassa voitettu:


* Delphine de Vigan: Nothing Holds Back the Night (kiitos Kirjavalas-blogin Elegialle!)
* Virgia Woolf: Mrs. Dalloway (kiitos Ullan luetut kirjat -blogin Ullalle!)
* Vuokko Sajaniemi: Pedot (Kiitos Villasukka kirjahyllyssä -blogin Villis - myös seuraavan rivin kirjasta!)
* Carlos Maria Dominguez: Paperitalo

... nettidivarista tilattuja:


* Donald Spoto: Marlene Dietrich
* Katherine Hepburn: Afrikan kuningatar

... kirjaston poistomyynnin huima tarjous: kassillinen kirjoja 2 eurolla. Hillitsin itseni ja valikoin kahden euron kassiini vain nämä:


* Carol Shields: Kaiken keskellä Mary Swan
* Isaac Bashevis Singer: Shosha
* Anne Taraba: Salaperäinen Garbo
* Henri Troyat: Laulurastas
* Carlos Franz: Siellä missä paratiisi oli
* Jun’ichirō Tanizaki: Unien silta

... ja lopulta, nämä ostin oikeasta kirjakaupasta:


* Mihail Šiškin: Neidonhius
* Ljudmila Ulitskaja: Vihreän teltan alla
* Lars Sund: Kolme sisarta ja yksi kertoja
* Alice Hoffman: Ihmeellisten asioiden museo

Yllä olevissa kuvissa on listattuna 20 kirjaa, joten jo nämä lukemalla pääsisin kipuamaan lähes Haltille asti. Retkivarusteiden luettelointi eli TBR-listan laatiminen sai tästä postauksesta niin hyvän alkusysäyksen, että taidan aloittaa hyllyjeni tarkemman läpikäymisen. TBR-lista ilmestyy aikanaan omalle välilehdelleen, ja sitten vain kirjavuoren valloitukseen. :)

Kommentit

 1. Oi, Sininen linna on ihana. Minullakin se hyllyssä on, mutta erilaisin kansin. Greta Garbon persoona ja ura kiinnostaa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen linna on minulta lukematta, mutta eiköhän se nyt tule luettua kun joku oli raaskinut luopua omasta kappaleestaan. Kaunis kansi kiinnitti heti huomioni vaihtohyllyssä. Garbo oli arvoituksellinen henkilö, ja siksi otinkin tuon elämäkerran kahden euron kassiin. En ole aiemmin lukenut hänen vaiheistaan, vaikka leffoja onkin tullut katseltua.

   Poista
 2. Onpas hienoja kirjoja! Olen lukenut Sinisen linnan, Kirjavan sataman, Nanan, Mrs. Dallowayn, Mary Swannin ja Katharine Hepburnin Afrikan kuningattaren (joka oli muuten aivan mainio). Keskenään erilaisia, mutta hyviä kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dalloway ja Hepburn on minullakin luettuna, mutta lukukerroista on jo niin kauan, että voin aloittaa kirjat avain uusin silmin. Odotukseni ovat korkealla, ja luulen, että Hepburnin kirjan luettuani on pakko katsoa myös elokuva (taas kerran).

   Poista
 3. Kivoja löytöjä ja hankintoja! Olen itse yrittänyt vähän hillitä taas kerran kirjojen hankkimista, ne pursuavat joka paikasta. Pitäisi tehdä inventaario, niin olisi taas kärryillä siitä, mitä kaikkea tuolla hyllyissä oikein onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juuri aloitellut omaa inventaariota, ja aikomus lukea omia kirjoja + jäädyttää uusien hommaaminen vähäksi aikaa vain vahvistuu. :) Kirjahyllyyn on näköjään kertynyt kaikenlaista ajatuksella 'tämä olisi kiva lukea joskus'.

   Poista
 4. Onpa hieno kansi tuossa Sinisessä linnassa, en ole tuota aiemmin nähnyt. Hienoja löytöjä, ja hyvän verran :) Minäkin ajattelin yrittää keskittyä vaan oman hyllyn kirjoihin nyt loppuvuoden, sen verran paljon kiinnostavia ja luultavasti myös hyviä kirjoja siellä odottaa. Muutaman poikkeusluvan annan kuitenkin itselleni, jos kirjastossa sattuu oikea kirja kohdalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein kuvahaun Googlen Sinisestä linnasta, ja ainakin kolmenlaista kantta näkyy olevan suomenkielisessä painoksessa. Ja tämä sinisävyinen on niistä minusta kaunein - kävi hyvä tuuri, kun löysin juuri tämän. :) Minäkin luulen, että hyllyssäni hienoja kirjoja odottamassa sitä kuuluisaa oikeaa lukuhetkeä. :)

   Poista
 5. Hienot ostokset, paljon tuttuja kirjoja.... ja minulta löytyviä, mutta odottavat lukua ; ). Sundin kirja odottaa, että lukisin Tsehovin Kolme sisarta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin uskaltautua Sundin kirjan pariin ilman Tsehov-tuntemusta. :) Saattaa olla, että luen Tsehovin verrokkina sitten myöhemmin, jos innostun.

   Poista
 6. Hienoja löytöjä! Luin vastikään tuon Delphine de Viganin kirjan ja se jätti vähän hämmentyneen olotilan, mutta kokeilepas sinäkin. Ihmeellisten asioiden museo on odottamassa minuakin, siltä odotan kutkuttavan hienoa tarinaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. de Viganin kirja on kiinnostanut minua pitkään, joten kiva nähdä miten se minulle toimii. Sekä sen että Hoffmanin kirjan suhteen odotukseni ovat korkealla (jos Hoffman on pettymys niin kyllä harmittaa, kun päädyin ostamaan kirjan uutuushinnalla omaksi).

   Poista
 7. Mielenkiintoisia hankintoja, erityisesti tuo Alice Hoffmanin kirja kiinnostaa! Ole hyvä, kiva että kirjat löysivät uuden kodin tai ainakin pysäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoffmanin Punainen puutarha jäi hyvänä kirjana mieleen, joten uskalsin ostaa uutukaisen omaksi. Vähän sitä jo silmäilin ja hyvältä vaikuttaa. :)

   Poista
 8. Kaikenlaista ihanaa olet löytänyt! :) Koska Sota ja rauha on loppu, niin piti heti seuraava tiiliskivi aloittaa eli Vihreän teltan alla :D On muuten vaikuttanut tähän mennessä hyvältä. Innostuinpa itsekin tuosta Kirjavuori Mount Everestille -haasteesta, sillä jotenkin kummasti tämä lukeminen on (taas) mennyt siihen, että kirjastosta tulee suurin osa lainattu, vaikka omasta takaakin löytyisi vaikka kuinka paljon luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tiiliskivikandidaatteja vaikka miten paljon kotona. Usein ostan juuri niitä sen vuoksi, että voi rauhassa lukea omaan tahtiin... ja sitten kirja tuntuu niin paksulta, ettei sitä viitsikään aloittaa. :) Mutta joo, tämä omien kirjojen läpikäynti on ollut melkoinen herätys kotona olevaan kirjamäärään. Kiva jos viitsit tuoda oman TBR-vuoresi blogiin näkösälle. Omani sen kun vaan pitenee ja pitenee tuolla luonnoksissa... :)

   Poista
  2. Samalla logiikalla minäkin olen tiiliskiviä ostellut, muuten saa käydä miljoona kertaa kirjastossa niitä uusimassa, mutta totta tuokin: yleensä sieltä hyllystä sitten kuitenkin nappaa jonkun toisen, hieman ohuemman teoksen... heh. Täytyypä tosiaan alkaa rustailla listaa ja monia onkin jo mielessä :)

   Poista
  3. Luin jokin aika sitten Jään ja sen taisin uusia 3 kertaa, ennen kuin saan luku-urakan loppuun. Kirja lojui lukupinossa kesäkuusta asti, ja jokusen kerran mietin että vienkö pois vai uusinko. Onneksi uusin, mutta yleensä en sorru uusimiskierteeseen. :)

   Poista
 9. Marika, tuosta Delpihe de Viganin kirjasta tuli minulle enemmän. Se jäi minuun. Taisin luea sen viime vuonna ja se pääsi myös parheiden kirjojnei listalle.

  Ja sitten Mrs. Dalloway, oiva polku lähteä Woolfin kirjojen poluille, kuin ovi siihen kaikkeen, mitä Woolf kirjoitti, mitä hän oli.

  Ja sitten Kaiken keskellä Mary Swann ja Dietrichin elämäkerta, yes!

  Näin monta 'samista'...ja kaiken huipksi omista useimmat Singerin kirjat, mutta en ole lukenut niitä uudelleen blogiani varten.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Leena. <3 Muistelen äänestäneeni de Viganin kirjan kantta blogisi äänestyksessä. :) Dalloway-kirja oli hyvin esillä Nicolsonin elämäkerrassa, jonka vastikään luin ja olipa onnekas sattuma, kun voitin juuri tuon kirjan Ullan arvonnasta. Oli tähdet kohdillaan sillä kertaa.

   Kiva juttu, että tässä oli monta sinulle tuttua. Eivätköhän nämä ole talven mittaan jo blogijuttuinakin täällä esillä, sillä innostukseni omia kirjoja kohtaan on kovasti noususuunnassa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.