Ainolan puiston vuosi: syyskuu 2015 (eli vuosi kuvina 2/12)

Vuosi kuvina -juttusarjani alkoi kuukausi sitten, 16.8.2015. Virallinen kuvanottopäiväni olisi siis ollut keskiviikkona, mutta viikkoni oli niin kiireinen, että ehdin Ainolan puistoon vasta tänään. Päivä on ollut pilvinen ja tuulinen (mutta ei sentään isommasti sateinen), +15 astetta. Huomasin kotona, etten napannut kuvaa täysin samalta paikalta kuin kuukausi sitten, mutta koetan jatkossa sijoittaa kuvassa näkyvät puut suurin piirtein samaan kohtaan kuvaa:

Vuosi kuvina: syyskuun virallinen kuva.
Kuvauspaikalla ei pudonneita lehtiä tai syksyn ruskean keltaisia sävyjä juuri näy, mutta muualla puiston alueella vuoden ajan vaihtuminen näkyy jo selvemmin:


Hyvää alkanutta syksyä blogini lukijoille!

Kommentit

 1. Oi ihana Ainola! Taisit saada aikaan pienen ikävän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainola on ihana paikka. :) Mukavaa, että minulla on nyt hyvä syy käydä siellä kerran kuussa (toivottavasti myös tammikuun-helmikuun pakkasilla olen samaa mieltä :)).

   Poista
 2. Ainolan puisto on lempipuistoni. Siellä on monet kerrat Tuomi-kahvilassa juotu Meijän Maijan-munkkikahvit. Muuten en munkkeja syö, mutta ne munkit ovat herkullisia. Ihana paikka ja Ainolallahan on myös oma historiansa. Nykyinen kivirakennus (1930) oli ensin pääkirjasto ja sen jälkeen museo. Puistossa on edelleen kasvitieteellisen kasvihuoneita, vaikka kasvitieteellinen siirtyi muualle. Kesällä siellä on mukava lastenpuisto ja kesäteatteri (Suomen paras). Puistosta on hieno näköala joelle, jossa vesisuihkut nousevat mahtavasti taivaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puiston kahvila on ihastuttava. :) Puistolla on tosiaan kiinnostava historia, ja siitäkin voisin tulevina kuukausina kirjoitella, jos vain viitsin ja ehdin penkoa tietoainesta kuvien tueksi. :) Lastenpuisto oli tänään hiljainen, mutta muutama vekara uhmasi säätä ja iloiset äänet toivat eloa harmaaseen päivään.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.