Lomakuulumiset

Tekisi mieli huikata heippa taas! tämän postauksen aluksi. Reilut pari viikkoa on mennyt ilman blogipostausten naputtelua, kesälomareissulla. Blogi on pysynyt hengissä ajastettujen postausten kautta ja pieni tauko töistä, arjen tutuista kuvioista ja (jopa) blogikirjoittelusta on selvästi tehnyt hyvää bloggaajan päänupille, sillä olipa kiva taas istahtaa oman koneen äärelle. Toivottavasti samanlaista intoa on havaittavissa maanantaiaamuna työpisteen näppäimistöllä. :) 

Luettuja kirjoja kertyi loman aikana aika paljon, ja niistä lisää seuraavissa postauksissa. Lomamatkani suuntautui Kreikkaan, jossa olen jo käynyt monena kesänä. Pahin uutuudenviehätys kreikkalaisista maisemista on siis ehtinyt karista, enkä kokenut menettäväni mitään käyttämällä lomailuaikaa lukemiseen. Keväällä en ehtinyt kaunokirjojen pariin niin usein kuin olisin halunnut ja lomalla oli juhlaa, kun rannalla saatoin rauhassa lukea paksu kirjaa. Joten kirjabingo ja muut lukuhaasteet, haastepojoja ropisee seuraavissa postauksissa runsaanlaisesti! Laskeskelin, että minulla on luettuna kahdeksan bloggaamatonta ruksia kirjabingoon, ja elättelen vielä toiveita täydestä bingoruudukosta. Minulla on tällä hetkellä yhteensä 12/25 luettua bingokirjaa, sekä yksi kirja on kesken ja yksi lyhyt odottaa lukupinossa, joten ei muuta kuin huomenna kirjastoon metsästämään sopivia kirjoja tyhjiin ruutuihin. Ja kirjasto - jee, onpas kiva suunnata sinnekin pitkästä aikaa.

Muita blogeja seurasin loman aikana satunnaisesti, sillä en sentään ollut sellaisessa mielentilassa, että olisin halunnut täydellisesti eristäytyä (blogi)maailmasta. Blogistanian lukumaraton jäi minulta silti harmittavasti väliin, sillä paluupäivä reissulta osui perjantaille ja siinä oli minulle ohjelmaa kylliksi. Yhden maratonkokemuksen omaavana tajusin omat voimavarani ja lukeminen matkustuksen ohella ja kännykällä bloggaaminen ei taatusti ole resepti onnistuneeseen lukumaratoniin. Ehkäpä ehdin mukaan seuraavaan yhteismaratoniin. Tai sitten tyydyn järjestämään omatoimisen maratonvuorokauden alkusyksylle, vaikkapa Venetsialaiset kirjan kanssa tms. :)

Lopuksi muutama lomakuva Kosilta, Kreikasta. Lämmintä oli mukavasti +28 - +30 astetta, ja kahden lämpimän viikon jälkeen Suomen kolea sää tuntuu hyytävän kylmältä. Kesä?! Talouskriisi ei lomasaaren turistille juuri näkynyt, ja saimme mieheni kanssa viettää leppoisan loman. Tyhjiä liiketiloja oli katujen varsilla ja jopa Kosin vanhan kaupungin sydämessä jonkin verran, mutta jätin ne lomakuvista pois. Sen sijaan näppäilin kuviin ne perinteiset ranta- ja sisämaamaisemat:

Hyviä rantoja oli joka puolella saarta. Aurinkovarjo + hyvä kirja = lomapäivän takuuvarma yhdistelmä.
Hotellimme oli Kosin kaupungissa. Satama-alueella oli kiva liikkua päivällä ja iltasella.
Kosissa oli huomioitu myös pyöräilijät, sillä kaupungin läpi oli (varmaankin EU-rahoilla...) rakennettu muutamia kaksikaistaisia pyöräteitä. Pyörävuokrat olivat kohtuullisella tasolla, noin 4 euroa/päivä.
Kreikka on minulle ja miehelleni tuttu paikka jo useammalta kesälomareissulta, joten sisämaan maisemat eivät tarjonneet erityisen ihmeellistä nähtävää. Tyypilliset kreikkalaismaisemat jaksoivat silti viehättää.

Seuraavissa blogijutuissa enemmän tarinaa lukemistani kirjoista. Luin mm. Helena Wariksen Pohjankontu-trilogian, joka valloitti sydämeni täydellisesti. Voin suositella sitä jo nyt fantasian ystäville. ♥

Kommentit

 1. Kylläpä kelpaisi kreikkalainen kesä tähän vaiheeseen, kun sataa ja paistaa vuorotellen mutta kesävaatteita on saanut kotimaassa pitää lähinnä kaapissa odottamassa. Mielenkiinnolla odottelen kirjapostauksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, mietin juuri itsekin mahtaako hellevaatteille olla enää käyttöä tänä kesänä. :) Mutta jospa heinäkuu toisi edes vähän lämpimämpiä kelejä, ja pientä kesän tuntua. Lämpöön tottuu näköjään yllättävän nopeasti.

   Poista
 2. Unohdin mitä kirjoittaa, kun jäin tuijottelemaan tuota viimeistä kuvaa... Wou <3 Mikään kolmenkymmenen asteen hellerakastaja en ole, mutta voisi sitä HIEMAN lämpimämpää kuitenkin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisen kuvan taulu oli esillä eräässä rantatavernassa. Lieneekö paikallinen taiteilija, en tiedä. Mutta minäkin ihastuin tuohon heti, oli pakko napata kuva. :)

   Poista
 3. Ihana loma Kreikassa :) Kreikasta on monta mukavaa lomareissua takana, joten fiilistelin noiden ihanien kuvien parissa ja muistelin omia reissuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikan lomista, menneistä ja tästä viimeisestä, on jäänyt minullekin hyvät muistot ja toivon, että maa saa taloutensa jollain tavalla kuntoon, jotta sinne on hyvä matkustaa myös jatkossa.

   Poista
 4. Kuulostaa ihanalta lomalta - itse kun vielä haaveilee siitä, että olisi edes +25. Itse olen sellainen vilukissa, että hellelämpötilat eivät haittaisi. :-) Kuvasi ovat ihastuttavia. En itse ole vielä koskaan käynyt Kreikassa mutta ehkä jonain päivänä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikka on ollut mukava lomamaa, siellä on lämmintä ja turvallista. Saa nähdä miten sitten jatkossa, kovin näyttää epävarmalta Kreikan taloustilanne juuri nyt. Olen koputellut puuta, kun oma matkamme osui kesäkuulle ja kaikki meni ihan hyvin.

   Jospa se lämpö tulisi tänne Suomeenkin. Kovin on kylmää, piti kaivaa lämpimät neuleet esille kaapista - mutta tänään ei ainakaan täällä Oulussa ole vielä satanut. :)

   Poista
 5. Kreikka on ihana lomailukohde, mutta toki nyt tilanne taitaa olla siellä sellainen, että voiko sinne enää kohta edes matkustaa muutoin kuin käteiskassan kanssa. Surettaa kovasti maan tila. :(

  Mukava kuitenkin lukea, että sinulla on ollut onnistunut ja rentouttava loma. Jospa tämä Suomen sääki tästä hieman lämpenisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikan tilanne vaikuttaa todella kinkkiseltä. Miten mahtavat tavalliset ihmiset pärjätä, jos automaateista ei saa rahaa ja pankit menevät kiinni... hurjaa on. Turisteja kohtaan oltiin ainakin meidän lomasaarella vielä normaaliin tapaan ystävällisiä, tiedä sitten miten väkinäisiä ne hymyt olivat. Minä ainakin toivon kaikkea hyvää kreikkalaisille, toivottavasti maa saa talousasiansa kuntoon.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.