Haaste & tunnustus MaiLaaksolta


Viime perjantaiaamuna blogini kommenttiboksissa odotti mieluisa yllätys: Kirjasähkökäyrä-blogin Mai Laakso antoi minulle suloisen kukkatunnustuksen ♥ ja haastoi minut vastailemaan kysymyksiin. Vastaukseni Main kysymyksiin näkyvät alempana. Haasteen ideaan kuuluu lähettää tunnustusta ja haastetta eteenpäin, joten haastan mukaan seuraavat mukavat blogit ja niiden pitäjät:

Villasukka kirjahyllyssä
Anna minun lukea enemmän / Annami
Eniten minua koskettaa tie / Suketus
Tarinoiden syvyydet / Nina Mari
Kirjavalas / Elegia 

Toivottavasti otatte haasteen vastaan ja jatkatte sitä eteenpäin. Tunnustuksen lisäksi on mahdollista saada virtuaaliset kahvit vastaamalla kysymyksiini. Kysymykset ovat ehkä sellaisia, joita kysyisin teiltä kahvi- tai teekupposen ääressä:
 1. Selviätkö aamusta lukematta mitään? Vai onko pakko pyöräyttää esille vaikka maitopurkin kylki, jotta päivä lähtee käyntiin?
 2. Ärsyynnytkö, jos kirjastossa muutellaan hyllyjärjestystä, etkä enää löydä tiettyjä kirjoja tietystä paikasta?
 3. Pidätkö erityisesti jostain tietystä vuodenajasta? Ihastuttaako kesän kuumuus, syksyn väriloisto, talven valkea kylmyys tai kevään orastava vihreys? Vai onko kelillä mitään väliä - satoi mummoja tai ei, eteenpäin mennään?
 4. Onko blogisi luonnoksissa useita tekstejä idea-asteella tai odottamassa loppuviilausta? Vai kirjoitatko tekstin kerrallaan ja sitten vasta on seuraavan vuoro?
 5. Oletko koukussa kahviin, teehen tai johonkin muuhun juomaan?
 6. Oletko sisustusintoilija? Huomaatko esimerkiksi, jos työpaikalla ovat verhot vaihtuneet tai sisustus jotenkin muutoin muuttunut?
 7. Onko retrobuumi ollut/on edelleen sinun juttusi/? Vai pidätkö enemmän modernista?
 8. Oletko sanoma-, naisten- tai -harrastelehtien lukija (irtonumerot/kotiintilaus)?
 9. Otatko elokuviin mukaan kaverin lisäksi mieluiten poppareita, karkkia, limsaa tai kenties jotain terveellistä naposteltavaa?
 10. Bravuurisi keittiössä? Tiskikoneen tyhjennys, pöydän kattaminen, ranskalainen illallinen kahdelle...?

Vastaukseni Main lähettämiin kysymyksiin: 

Miten muuten käyttäisit ajan, joka sinulla kuluu kirjablokkaamiseen?
Ehkä harrastaisin hieman enemmän liikuntaa (tosin eihän jumpissakaan asua voi..) tai tekisin vaikkapa käsitöitä. Todennäköisesti tv:tä katsoisin enemmän. Nyt olen aika pihalla siitä, mitä töllössä tapahtuu.  
 
Mitkä ovat viisi kirjaa, joista pidät eniten kirjablogissasi?

Onko sinulla jokin inhokkikirja, mistä et pitänyt, mutta luit kuitenkin?
Tämä on todella vaikea kysymys. Ehkä blogiaikani hankalin kirja on ollut Coetzeen Pietarin mestari, joka oli vain parisataa sivua pitkä mutta taisin lukea sitä lähes kaksi viikkoa. Yleensä en jaksa mitään inhokkeja pinnistää loppuun asti. Jätän kirjan herkästi kesken, jos tuntuu, että se ei ollenkaan innosta lukemaan.

Mitä muuta harrastat kirjojen lukemisen ja niistä blokkaamisen lisäksi?
Käyn useamman kerran viikossa jumpissa ja sisäpyöräilemässä, ne ovat toinen 'pääharrasteeni' kirjajuttujen ohella. LessMills'in tunneista uusin suosikkini on BodyBalance. En ole kovin venyväinen luonnostaan, mutta on mukavaa huomata, että rautakankikin voi hieman taipua jos oikein kovasti yrittää.

Onko sinulla ikioma lukupaikka ja millainen se on?
Luen aika usein sängyllä tai valtaan olohuoneen pienemmän sohvan.

Kuuluuko lukemiseesi herkuttelu, musiikin kuuntelu tai jokin muu kiva puuhastelu?
Olen niin putkiaivo, ettei musiikin kuuntelu ja kirjat sovi yhteen. Teetä saatan juoda lukiessani. Kirjaa luen toisinaan ruokapöydässä, mutta muutoin keskityn mieluummin kirjaan ja hoidan syömiset erikseen. Pysyy kirjatkin siistimpinä.

Käytätkö lukuharrastukseesi paljon rahaa? Riittääkö esim. tuhat euroa kaikkeen (sisältää messut ym ihanat lukuasut ja villasukat)
Lukuasu... ööh, no yleensä minulla on jotain vaatetta kotosalla päällä, mutta en laske sitä kirjaharrastuksen kustannuksiin. :) Tämä on edullinen harrastus, vaikkakaan en ole koskaan laskenut, paljonko kirjapuuhiin menee rahaa. Tuhat euroa kuulostaa huisin isolta summalta, vaikkei se olekaan kuin reilut 80 euroa kuussa.

Käytän kirjastoa aika paljon, harvoin ostelen normaalihintaisia kirjoja netti- tai kivijalkakaupoista. 30 euroa tai enemmän on niin paljon yhdestä kirjasta, että kirjan pitää olla aika erityinen, että viitsin maksaa siitä noin suurta summaa. Kirjaston poistokärryt ja alennusmyynnit houkuttelevat minut usein ostoksiin. Kirjamessuilla en ole koskaan käynyt (on tullut messuähky jo toisten postauksia lukiessa), mutta ehkä ensi syksynä otan ne harkintaan, voisin sukuloida samalla. Luulenpa, ettei minun satunnaisilla kirjaostoillani kovin isoihin summiin päästä.

Missä säilytät kirjojasi?
Kirjahyllyissä. Kirjaston kirjat ovat pinossa lattialla sängyn vieressä.

Annoitko joululahjaksi kirjoja? Minkä nimisiä? 
Juu, annoin. Äidille meni mm. Setterfieldin Kolmastoista kertomus ja isälle antikvariaatista löytynyt kirja, jossa kerrottiin helsinkiläisen porvariskodin elämästä 1800-luvulla.

Mikä on hienointa lukuharrastuksessasi (uudet kirjat, messut, kirjablogi, kirjastot, oma aika, tarinat, kirjoista kirjoittaminen, klassikot, kirjapiirit...)
Varmaankin cooleinta on tämä bloggaus. :) Fanittelen kirjastoa aika lailla, kirjastokäynnit ovat aina viikon mukavia hetkiä. Nostan siis bloggauksen ja kirjaston harrastuksen hienoiksi jutuiksi.

♥ Kiitokset Maille kivasta haasteesta! ♥

Kommentit

 1. Kiitos kivasta haasteesta! :) Yritän vastailla piakkoin.

  VastaaPoista
 2. Kiitti vastauksistasi :) Sama täällä bloggaus ja kirjastokäynnit ovat ykkösiä. Yleensä etsin eri paikkakunnilla kirjaston ja käyn hiukan vilkaisemassa. Viimeksi olen käynyt muutaman kerran Inarin kirjastossa. Koskaan ei tiedä mikä yllätys odottelee esim. poistomyynnissä :)

  VastaaPoista
 3. Annami, olepa hyvä! :) Kivaa, jos ehdit tämän pariin. :)

  Mai: Eipä kestä, tämä oli hauska rasti. Poistomyynneistä löytyy yllättävän hyviä kirjoja. Minua ei haittaa vaikka niissä on kirjaston muoveja tai merkintöjä, riittää kun sisältö on hyvä. Minullakin on ollut mielessä tehdä kirjastovierailuja Oulun muihin kirjastoihin, kun niitä nyt kuntaliitosten myötä tuli vielä lisää. Vielä en ole saanut aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta! Mukana ollaan, jahka tässä ehtii hetken pohdiskella. ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta :) Yritän vastata mukaviin kysymyksiisi piakkoin :)

  VastaaPoista
 6. Suketus: pohdiskele rauhassa. :)

  Villasukka: ei kiirettä, mukavaa jos ehdit vastata. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitokset haastamisesta, olipa kiva ylläri! Teen haasteen jossain vaiheessa; pitää mietiskellä ensin vastauksia. :)

  Oli mukava lukea sinun vastauksiasi kysymyksiin. Minäkin olen aika pihalla tv-ohjelmista, koska en pahemmin telkkua katsele. Jos en lukisi, varmaan sitten katsoisin. Minulla odottelee (on odotellut jo aika kauan) muuten Setterfieldin Kolmastoista kertomus lukuvuoroaan. Ilmeisesti se on hyvä, kun sellaisen rohkenit lahjaksi antaa?

  VastaaPoista
 8. Mietiskely on elämän suola - mukavaa jos ehdit tämän puuhapisteen pariin jossain välissä. :) Kolmastoista kirja oli ihan viihdyttävä, arvelin että saattaisi sopia äidin kirjamakuun (tosin enpä ole kysellyt onko siitä pidetty tai edes aloitettu..).

  VastaaPoista
 9. Kiitos kovasti haasteesta! Oli kiva vastata kysymyksiisi! :)

  VastaaPoista
 10. Eipä kestä, Nina Mari - mukavaa, kun osallistuit. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.