4 x haastekoonti
Vuosi lähenee loppuaan, ja moni lukuhaaste päättyy vuodenvaihteessa. Niputin tähän postaukseen neljän lukuhaasteen koosteet. Mukana on myös yksi tammikuun lopussa päättyvä haaste, mutta se on samassa tilassa kuin joulukuussa päättyvät haasteet eli usko enää lukevani siihen lisää kirjoja. On siis loppumietteiden aika:
** Kirjaherbario -lukuhaaste **
Sheferijm-blogin Ainon aloittamassa haasteessa kerättiin kasvistoa kirjojen nimien kautta. Biologia oli kouluaikoina suosikkilistani häntäpäässä (eikä meillä onneksi koskaan kerätty kasvistoa), mutta asetin omaksi tavoitteekseni kymmenen kasvia. Pääsin seitsemään, joten aika mukavastihan haaste meni:
Agatha Christie: Neiti Lemon erehtyy (Citrus limon)
Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous (Urtica dioica)
John Galsworthy: Omenapuu (Malus)
Abbas Khider: Kirje munakoisotasavaltaan (Solanum melongena)
Kristina Ohlsson: Tuhatkaunot (Bellis perennis)
Liisa Nevalainen: Ruusunpunaiset silmälasit (Rosa)
Karin Erlandsson: Kuolonkielot (Convallaria majalis)
Listani on hyvin dekkaripainotteinen, sillä neljä lukemaani kirjaa osuu tähän genreen. Kristina Ohlsson oli erityisen hyvä tuttavuus, ja hänen kirjojensa pariin palaan varmasti myös jatkossa. Kiitos Aino jälleen kerran mielenkiintoisesta haasteesta!
** New to You Reading Challange **
Ullan luetut kirjat -blogin haasteessa houkuteltiin tutustumaan itselle uuteen kirjallisuuteen. Halusin ottaa luettujen listalle vain kirjoja, jotka aidosti veivät minua uusille urille. Niiden löytäminen oli vaikeampaa kuin luulin, sillä huomasin pysytteleväni aika lailla tuttujen genrejen ja aihepiirien parissa. Romaaneja, fantasiaa, sarjakuvaa, dekkareita... siinäpä tavallisimmin lukupinostani löytyviä kirjoja. Viiden kirjan verran kurottelin mielestäni jollain tavalla uuteen:
Yuri Herrera: Kartellin trubaduuri - meksikolainen kirjailija, ensi tutustumiseni Herraran tuotantoon. Herreraa voisin lukea enemmänkin.
Dario Fo: Ensimmäiset seitsemän vuottani - ensimmäinen Fon kirja, jonka olen lukenut. Lisäksi kirjassa liikuttiin teatterin liepeillä, ja tämä on minulle vierasta maaperää, sillä en ole joutunut teatterikärpäsen puremaksi.
Pelé - kengänkiillottajasta kuninkaaksi - urheilutähden elämäkerta; ensimmäinen laatuaan blogissani!
Leo Tolstoi: Omatuntoja - esseeteos. Hienoja tekstejä, mutta en koe tyylilajia omakseni.
Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet - 1. Murakamilta lukemani kirja. Saatan lukea ensi vuonna lisää. Norwegian Wood on korkealla lukulistallani.
Kiitos Ulla hienosta haasteesta!
** Läpi historian -lukuhaaste **
Klassikkojen lumoissa -blogissa haastettiin lukemaan kirjoja historian eri aikakausilta. Lukemiseni keskittyivät muutaman kirjailijan tuotantoon, ja sain kasaan kolme aikakautta ja kuusi luettua kirjaa:
modernismi:
John Steinbeck: Routakuun aika
John Steinbeck: Matkalla Neuvostoliitossa
Somerset W. Maugham: Kirjava huntu
romantiikka:
Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani
realismi:
Leo Tolstoi: Anna Karenina
Leo Tolstoi: Omatuntoja
Näistä parhaimpana kirjana jää mieleen Leo Tolstoin huikea Anna Karenina. Kotiopettajattaren romaani oli minulla ties monennellako uusintalukukierroksella, ja hieno kirja se on edelleen. Kiitokset Lukumadolle mukavasta haasteesta!
** Apinan vuosi -lukuhaaste **
Haaste on aloitettu Evarian kirjahylly -blogissa, ja haasteessa luetaan Apinan vuoden kunniaksi apinoihin liittyvää kirjallisuutta. Haaste päättyy vasta 27.1.2017, mutta oma saaliini on tässä:
Roald Dahl: Nilviöt
Philip Pullman: Kultainen kompassi
Kerstin Gier: Vala
Haaste tuntui alkuun hankalalta, mutta onneksi apinoita tupsahti eteeni fantasian parissa liikkuessani. Erityisesti Pullmanin kirja oli huippuhieno. Oli hauska bongata apinoita kirjoista aivan yllättäen! Kiitos Everialle kekseliäästä haasteesta.
***
Claude Monet'n maalauksen kuva Wikimedia Commons -palvelusta: By Claude Monet - http://artmight.com/Artists/Claude-Monet-1840-1926/The-MagPie-1869-50751p.html, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14890859
Tällaisena aloittelevana blogistina (vuosi tulee pian täyteen) en ole vielä päässyt haasteisiin asti mutta se olkoon nyt alkavan toisen vuoteni tavoitteena. Mielenkiintoisia listoja olet saanut kokoon!
VastaaPoistaLukuhaasteisiin ehtii kyllä mukaan, kun siltä tuntuu. Minä innostuin niistä heti bloggaamisen alkumetreillä. :) Nämä neljä haastetta olivat siitä kivoja, että sain kaikkiin ihan eri kirjat, eikä tullut päällekkäisyyksiä muiden haasteiden kanssa.
PoistaOnnittelut hienosta kasviosta. Galsworthin Omenapuu kiinnostaisi minuakin, vielä vain en ole kirjaa käsiini saanut. Katsotaan, jos jossain vaiheessa.
VastaaPoistaKiitos! Minä löysin Omenapuun kirjastosta, tosin taisi olla varastokappale.
PoistaKivat kirjat olet koonnut haasteisiin, joista oli mukava bongata lukulistallekin jotain luettavaa.
VastaaPoistaMinulla on vielä haasteet kokoamatta, kun pohjoinen kutsui lumen maahan ♥
Vielähän näitä ehtii laittamaan pakettiin. :) Onpa mukavaa, että olet päässyt lumen äärelle. Oulussa sen suhteen on vähän niin näin, vähät lumet häviävät uhkaavaa vauhtia.
PoistaOli ihana olla lumisessa Oulussa ja vielä lumisemmassa Inarissa. Ranua, Pudasjärvi, Kempele, moni paikka tuli kierrettyä.
PoistaHyvää joulumieltä ja lukuiloa ♥
Saatiin tänne Ouluun tosiaan eilen vähän lisää lunta. Tuli mukavan talviset maisemat. Ja joulumielikin löytyi jostain... :) kiitos, lukuiloa ja valoa talveen sinullekin. <3
Poista