Lukumaraton tulossa loppiaisena! Lukupinon suunnittelua

Bibliofiilin päiväunia -blogi emännöi ensi viikonloppuna eli siis loppiaisena 6.1.2019 lukumaratonia. Olen osallistunut lukumaratonille edellisen kerran viime kesänä, ja näin kiireisen kevään kynnyksellä on mitä otollisin ajankohta vuorokauden mittaiseen lukukarkeloon. Minun on tällä kertaa tyytyminen niihin kirjoihin, joita kotona parhaillaan sattuu olemaan. Oulun kirjastot ovat näet kiinni ensi viikon alkuun asti tietokantapäivitysten vuoksi, joten sieltä ei irtoa täydennyksiä lukupinoon. Mutta onneksi kotoa löytyy kirjoja... minulla on jokunen kirjastolainakin odottamassa lukemisen aloittamista, mutta ajattelin kokeilla maratoonaamista täysin omien kirjojen varassa. Täpinöissäni hahmottelin pika pikaa alustavaa lukupinoa:


Tammikuun lopussa on jälleen kirjabloggaajien klassikkohaasteen postauspäivä, ja Shirley Jacksonin goottikirjallisuuden klassikko Linnamme on aina ollut kotimme taitaa olla minun valintani tammikuun klassikoksi. Kirja on miellyttävän lyhyt (parisataa sivua), ja olen hiljattain lukenut siitä kehuja Goodreadsin fiidistäni. Lukumaratonin päätavoitteeni onkin lukaista klassikkohaasteen kirja, ja odotan saavani oudon mutta hyvän lukuelämyksen.

Klassikon lisäksi pinoon valikoitua kaikenlaista mukavuusalueen luettavaa (todennäköisesti lukumaratonin tuloksena on jälleen pino hieman aloitettuja kirjoja, kun haluan lukea kaikkea kivaa edes vähäsen...):

Montgomery-lukuhaasteen innoittamana Runotyttö-sarjan uudelleenluvun jatkaminen inspiroi minua valtavasti (ja klassikkokamaa tämäkin tietysti on!). Olen blogiaikana lukenut jo sarjan ensimmäisen osan, joten nyt on vuorossa Runotyttö maineen polulla.

Erika Vikin Kaksoisauringot-fantasiatrilogian toinen osa Seleesian näkijä on houkutellut minua pitkään, ja kirja sopisi mainiosti POPSUGAR 2019 -lukuhaasteen kohtaan "a book you meant to read in 2018". Tarkoitukseni oli näet ottaa kirja lukuun joulun aikaan, mutta hups, Kolmas sisar kiilasi edelle. Seleesian näkijä on sen verran paksu tapaus, etten taatusti saa sitä luettua loppuun mutta jospa edes hyvälle alulle päästäisiin. 

Tammen Keltaisen kirjaston kirjojen lukeminen oli yksi tämän vuoden lukutavoitteistani, ja nappasin Jayne Anne Phillipsin Kiurun ja termiitin mukaan lukupinoon. Saapä nähdä, maltanko aloittaa kirjaa. Tarina nimittäin vaikuttaa sellaiselta, ettei hektinen lukumaraton ehkä ole sille oikea lukuhetki.

Sokerina pohjalla on Benedict Cumberbatchin henkilökuvakirja. 😊

Eiköhän näillä yksi lukumaraton suju oikein rattoisasti. Täällä voipi ilmoittautua mukaan, jos osallistuminen kiinnostaa.

Kommentit

  1. Minäki ilmoittauduin tohon. :D Hupsista! KErta se on ensimmäinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi vuosi on hyvä aloittaa lukumaratonilla. :) Kivaa, että innoistuit kokeilemaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.