Loppiaisen lukumaraton - päivittyvä postaus (la klo 20.00)

Bibliofiilin päiviunia -blogi emännöi tänä viikonloppuna Loppiaisen lukumaratonia, joka starttaa minun osaltani nyt, perjantaina 4.1.2019 klo 20.00. Lukemiseni eivät maratonin osalta siis yllä aivan loppiaiseen asti, mutta se ei tällä kertaa haittaa. Omaan aikatauluuni sopii paremmin lukupuuhien aloittaminen tänään, joten hip hei, tästä se lähtee!


Lukupinoa suunnittelin jo etukäteen, ja se löytyy täältä. Päivittelen tähän postaukseen väliaikatietoja lukemisen edistymisestä. Mitään sivumäärätavoitteita minulla ei ole, mutta jos saan luettua Shirley Jacksonin romaanin Linna on aina ollut kotimme loppuun asti niin katson maratonin onnistuneen hienosti. Kyseinen kirja polttelee minua sen vuoksi, että se löytyy goottikirjallisuuden klassikkolistoilta ja haluaisin postailla siitä tammikuun lopulla, kirjabloggaajien klassikkohaastepäivänä. Eipä jäisi klassikon lukeminen tällä kertaa viime hetkeen. 😊

Perjantai 4.1.2019 klo 20.00: Lukumaraton alkaa Shirley Jacksonin romaanilla Linna on aina ollut kotimme.

Lauantai 5.1.2019 klo 10.20. Linna on aina ollut kotimme edistyi illalla 85 sivun verran. Vielä mitään kovin outoa ei ole tapahtunut, mutta tunnelma on tihentynyt roppakaupalla. Todella erikoisen oloinen kirja! Ilta sujui klassikkohengessä loppuun asti, sillä aloitin myös L. M. Montgomeryn Runotyttö maineen polulla, joka on Runotyttö-sarjan toinen osa. Ah, iso sydän tälle kirjalle. En ole lukenut kirjaa sitten nuoruusvuosieni, joten lukuelämys on melkoisen nostalginen.

Luin eilen yöyhteen asti, mikä kertoo lähinnä siitä etten ole vielä saanut unirytmiäni arjen vaatimalle tasolle. Lukeminen sujui iltasella pitkälti television säestyksellä, sillä alkuun seurasin puolella korvalla Voice of Finlandin edistymistä ja sen jälkeen mieheni siirtyi jalkapallon pariin. Minua ei huvittanut eristäytyä itsekseni lukemaan jonnekin, minne tv:n ääni ei kanna, vaikka huomasin kyllä, että erityisesti Jacksonin kirja hieman kärsi taustahälystä ja intensiivisempi lukuhetki olisi kenties ollut ko. kirjan kohdalla paikallaan.

Tänään jatkan Jacksonin kirjan parissa.

Luetut sivut: 182

Lauantai 5.1.2019 klo 17.20

Jacksonin huikea Linna on aina ollut kotimme tuli luettua loppuun puolen päivän jälkeen. Siitä jatkoin sulavasti Runotytön parissa ja kirja eteni noin sivulle 174. Lounaan jälkeen päätin ottaa vielä yhden kirjan lukuun ja aloittelin Erika Vikin Seleesian näkijää. Voin vain todeta, että tälle lukumaratonille on valikoitunut erittäin laadukasta luettavaa! Siitä huolimatta minulla alkaa olla lukuähkyolo. En ole pitkään aikaan lukenut vuorokauden aikana näin paljon, ja hienot tarinat, kiehtovat henkilöhahmot ja koukuttavat juonet alkavat ns. pursuta korvista ulos. Lukuaikaa olisi vielä reilut pari tuntia jäljellä, mutta jaksankohan lukea enää mitään... ainakin pieni tauko on on nyt paikallaan.

Luetut sivut: 542

Lauantai 5.1.2019 klo 20.00

Lukutauko oli ja meni ja innostui maratonin viimemetreillä vielä Runotytön pariin. Emilian ponnistelut maineen polulla veivät minut siinä määrin mukanaan, että sain kirjan luettua lähes loppuun. Vain viimeinen luku Huhtikuun lempeä jäi lukematta, mutta kiiruhdan sen pariin heti kun tämän viimeinen tilannekatsaus lähtee maailmalle. Lukumaratonini päättyikin pienen nikottelun jälkeen mukaviin loppulukemiin 664 sivua ja erityisen tyytyväinen olen tietysti siitä, että sain tammikuun lopun klassikkohaastepäivän kirjani luettua. Kirjavalintani olivat muutenkin kaikin puolin erittäin onnistuneita. 😍

Tässä vielä kooste lukemisistani:

Shirley Jackson: Linna on aina ollut kotimme - 198 sivua (kirja luettu kokonaan)
Erika Vik: Seleesian näkijä - 170 sivua (kirjasta luettu vain osa)
L. M. Montgomery: Runotyttö maineen polulla - 296 sivua (kirjasta luettu vain osa)
Yhteensä 664 sivua

Kiitokset lukumaratonin emännelle vuoden ensimmäisestä maratonista, kivaa oli!

Kommentit

 1. Erinomaista lukumaratonia! Jacksonin kirja oli viime vuonna Top 6:ssani. Odotan jännityksellä mitä pidät siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maraton on lähtenyt leppoisasti käyntiin. :) Olen tosi tyytyväinen, että otin Jacksonin kirjan luettavaksi. Vaikuttava on!

   Poista
 2. Hieno sivumäärä saaliina! Minulla ei taida tulla lähellekään tuota, mutta tiesin jo etukäteen, että luen englantia hitaammin kuin suomea. Vielä neljä tuntia aherrusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin luen englanniksi paljon hitaammin kuin suomeksi, mutta olisi kyllä kiva kokeilla joskus vieraallakin kielellä maratonia. Lukuintoa sinulle illan viimeisiin tunteihin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.