Warren Ellis - Jason Masters: Vargr (James Bond 007)

Sarjakuvaversio James Bondista?! Kun huomasin Warren Ellisin ja Jason Mastersin sarjakuva-albumin Vargr (Otava, 2018) kirjaston hyllyssä, lainasin sen silkasta uteliaisuudesta. Bond-leffat ovat viihdyttävää katsottavaa ja Daniel Graig on ollut kovasti minuun makuni mukainen Bond. Kiinnostukseni heräsi siis oitis: voiko hieno leffa-konsepti mitenkään toimia sarjakuvan muodossa?


Tyly tuomio: ei toimi. Ainakaan minulle. Sarjakuva-Bond tökki minulla jo ulkonäköseikkoihin. James Bondin pitää näyttää coolin miehekkäältä ja minun mielikuvissani Bond taitaa tällä hetkellä linkittyä niin tiiviisti Graigin olemukseen, että sarjakuvan jähmeästi virnuileva keski-ikäinen tyyppi vaikutti jopa pikkuisen koomiselta:


Entäs sitten juoni? Bondin kollega 008 on saanut surmansa, huumeita levittävä rikollisjärjestö pitäisi saada kiinni, roistojen joukossa on pari tosi inhaa tyyppiä ... hmm, kuulostaa jotenkin tutulta? Sarjakuvaversiossa luotetaan perin tuttuihin juoniaineksiin, mutta sanonpa vaan, etten innostunut yhtään ruutujen toimintakohtauksista. Leffoissa ammuskelut sun muut lipuvat suluvasti ohi silmien, mutta sarjakuvan ruuduissa päästä tai jalasta pursuava veri ja aseen kirkas suuliekki näyttävät ainoastaan kömpelöltä:


Vargr oli nopeasti lukuistu, mutta albumista ei jäänyt suuren suuria muistijälkiä. Joten eipä ollut minun kakkupalaseni tämä James Bond -tarina, josta puuttui tyystin viileän hohdokas Bond-tunnelma. Goodreadsiin Vargr saa yhden tähden. Jatkossa pysyttelen leffa-Bondien parissa. 😊

***

Osallistun Bond-albumilla Sarjakuvahaasteeseen.

Goodreads: 1 tähti
Mistä sarjakuva minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Sarjakuvaa on luettu Hyllyy-blogissa
Sarjakuvan tietoja:
Warren Ellis (tarina) - Jason Masters (kuvitus): Vargr (2016)
Suomennos Antti Poussa
Otava, 2018
176 sivua

Kommentit