Lukuviikon kirjavinkki -haaste blogeille - vinkkaa lempitarinasi 16.4.2018!

Hei hoi kirjabloggaajat, huhtikuun lopulla vietetään jälleen Lukukeskuksen järjestämää lukutapahtumaa, Lukuviikkoa! Tänä vuonna Lukuviikko on 16. - 22.4.2018, ja viikon teemana on Mun tarina:

"Lukuviikon 2018 teemana on Mun tarina. Haastamme kaikki kertomaan oman tarinansa kirjallisuuden keinoin. Lukuviikkoon voi osallistua mm. jakamalla oman lempitarinansa eteenpäin kirjavinkkinä, järjestämällä tapahtuman ja hyödyntämällä Lukuviikon tarjoamia materiaaleja."


Lukuviikko heitti ilmoille yleisen haasteen, ja minä päätin haastaa mukaan kirjabloggaajat. Mitäpä jos vinkattaisiin meidän Mun tarinat, omat lempikirjat ja parhaat kirjavinkit haasteen aloituspäivänä, maanantaina 16.4.2018? Voit vinkata vain yhtä kirjaa, sitä kaikkein parasta kirjavinkkiä juuri nyt, tai useampaa kirjaa, esimerkiksi jonkin sinulle läheisen teeman mukaisesti. Lempikirja voi olla jokin kauan aikaa sitten luettu kirjaa, josta on jäänyt sinulle lämpimät lukumuistot, tai aivan hiljattain sinua sykähdyttänyt teos. Valinta on täysin sinun.

Jos haluat, voit laittaa blogijutun otsikon alkuun "Lukuviikon kirjavinkki".  

Lukuviikon hastageja somessa ovat #lukuviikko, #muntarina

Lukuviikon kotisivu löytyy täältä, ja Lukuviikon logo ja muuta materiaalia löytyy täältä. Näitä voi vapaasti käyttää haasteeseen liittyvissä blogijutuissa.

Muutamissa kirjabloggaajien aikaisemmissa tempauksissa on julkaistu juttuja ajastettuna koko päivän ajan, ja tämä voisi olla hauska tapa tälläkin kertaa. Eli ehdotan, että julkaistaan bloggaajien Mun tarinat alla olevan aikataulun mukaan. Laitoin siihen toiveikkaasti paikat 12 blogijutulle, tunnin välein ajastettuna - näin Mun tarinoita riittäisi koko maanantain ajaksi. Mutta jos osallistujia löytyy enemmän, niin lisätään aikoja. Kaikki haasteesta innostuvat blogit pääsevät siis tähän mukaan!

Maanantai 16.4.2018 - juttujen julkaisuaikataulu [11.4.2018: listalla ei näy vapaita aikoja, mutta jos haluat mukaan, kerro se kommenttiboksissa niin lisään blogisi mukaan listalle sopivaan väliin]:

klo 17.00: Musteen jäljet -blogi
klo 17.30: Dekkaritalo-blogi

Ilmoittaudu mukaan haasteeseen tämän jutun kommenttiboksissa. Juttuaikataulusta voi varailla itselle mieluista aikaa nopein ensin -periaatteella, eli kun ilmoittaudut mukaan, kerrothan varaamasi julkaisuajan. 

Tervetuloa mukaan!
Kommentit

 1. Nyt haastan itseni ja lähden vinkkaamaan kirjoja! Heti nousi muutama kirja mieleen jotka sopisivat teemaan. Ajaksi voisi varata klo 17.00. :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Hienoa, lisäsin sinut listalle mukaan. :)

   Poista
 3. Olen aamuihminen, joten voisinpa vinkkailla vaikka klo 9.00!

  VastaaPoista
 4. Voisin ajastaa postauksen yhdeksitoista.

  VastaaPoista
 5. Minä voisin ottaa klo 13.

  VastaaPoista
 6. Riitan, Lukumadon ja Niinan blogit on lisätty listalle mukaan. Mukavaa, että innoistuitte mukaan haasteeseen. :)

  VastaaPoista
 7. Ottaisin listalta klo 18

  VastaaPoista
 8. Kiva idea, ja hienoa, että emännöit. Ottaisin tuon klo 19.00 ajan, jos se on vielä vapaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkitsin sinulle ko. ajan. Mukavaa, että olet mukana. :)

   Poista
 9. Ehdottomasti mukana, kiitos kun järjestät! Bibbidi Bobbidi Book voisi ottaa tuon klo 14 ajan.

  VastaaPoista
 10. Moikka ja mukana olen!
  Olen kerran jo ilmottautunut, mutta se on tainnut mennä hukkateille.
  Voisin ottaa kello 15.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viestiäsi ei ole näkynyt, eli jonnekin hukkaan se on joutunut. Eräälle toisellekin bloggaajalle kävi kuulemma näin eli jotain hämärää Bloggerin toiminnassa on ollut. Mutta kivaa, että sait nyt kommentin läpi - tervetuloa mukaan! Laitoin sinut mukaan listalle. :)

   Poista
 11. Hei! Mä voin blogata tänä iltana vielä tuolloin klo 20.00 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan. :) Lisäsin sinut listalle.

   Poista
 12. Klo 21 käy minulle mainosti (tuijata.wordpress.com)! Mainio lukuviikkohaaste, Marika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että innostuit mukaan. :) Lisäsin sinut listalle. :)

   Poista
 13. Kas minunkin viesti on vissiin hukkateillä :). Yritin ilmoittaa www.dekkaritalo.com mukaan. Ilta-aika loppupäästä passaa mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan ole nähnyt viestiäsi, mutta kivaa että tulit uudelleen kommentoimaan ja sait viestin läpi! Harmi, että Bloggerilla on ollut jotain sekoilua näiden kommenttien kanssa... mutta kivaa, että olet mukana. Merkitsin sinulle ajan klo 17.30. Jollei ole ok, vaihdetaan. :)

   Poista
 14. Kiitos 17.30 sopii mainiosti :). Yritin äsken kirjoittaa tietokoneella tätä vastausta ja se meni kokonaan jumiin julkaisun jälkeen, sivu jää latailemaan. Yritän nyt jälleen puhelimella :).

  VastaaPoista
 15. Voinko vielä tulla mukaan, kun näyttää siltä, että ehdinkin kirjoittaa postauksen (toisin, kun aluksi ajattelin)? Voisin julkaista 21.30?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule vaan mukaan! Laitan sinut listaan, mutta linkin lisäys onnistuu kenties vasta myöhemmin. Olen nyt jokusen tunnin tabletin varassa, blogitekstin muokkaus ei ole kovin näppärää tällä. 😊

   Poista
  2. Kiitos! :) Juuh, tabletilla linkkien laittaminen ja tekstin muokkaaminen on raivostuttavaa.

   Poista
 16. Matika, kiitos haasteorganisoinnista! Onpa mukava lueskella näitä vinkkejä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.