Lukuviikon lempikirja #3: Muumi-sarjakuvat

Lukuviikon kolmas kirjavinkkini on: Muumi-sarjakuvat! Minulla on kotona niitä neljän albumin verran, mutta sarjaa on saatavilla useampiakin osia. Sarjakuvien tunnelma on mielestäni hieman erilainen - hulvattomampi, villimpi ja eläväisempi - kuin kirjamuumeissa. Kirjamuumien kuvitukset ovat aina viehättäneet minun silmääni, ja olen pitänyt niiden yksityiskohdista vähintään yhtä paljon kuin itse tarinoista, joten eipä ihme, että sarjakuvamuumit ovat mielestäni melkeinpä niitä parhaita muumikirjoja.


Albumeissa on aina useampi tarina, joten nuorenkaan lukijan ei tarvitse säikähtää kirjan paksuutta. Ruudut ovat hienosti piirrettyjä, ja ruutujen välistä voi bongailla kivoja pikku yksityiskohtia:


Ruutujen sisällä vilahtelee ties minkälaista mönkijää ja kulkijaa. Muumit tutustuvat mm. marsilaisiin...


... ja menneisyydestä pulpahtavat esille esi-isien haamut:


Hups heijaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Ja sööttejä raidallisia kisuja ja muita hassun näköisiä otuksia:


Lukuiloa muumien seurassa!

Osallistun jutulla Lukuviikon Kirjavinkkaushaasteeseen.


Jutun kuvat on poimittu kirjoista:
Muumit - Sarjakuvaklassikot I - IV (WSOY)

Kommentit

 1. Upeaa kuvitusta ja vetävää tarinaa ! Nytpä heräsi iso halu viettää aikaa Muumien kanssa. 💚Lapsena eivät minulle auenneet, en välittänyt lukea, mutta nyt on aika kypsä 🙂 Kivaa keskiviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään lukenut muumeja. Oikeastaan koko muumimaailma on avautunut minulle vasta näin aikuisiällä, mutta se onkin ollut menoa sitten. :)

   Poista
 2. Oi Muumit <3 Sain juuri uusimman albumin, jota vähän viime viikon lomalla ehdin lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin aloin tätä juttua naputellessani pohtimaan, pitäisikö hieman laajentaa omaa muumisarjiskokoelmaa. :) Näitä on kiva olla omassa hyllyssä - sarjakuvat kestävät kevyesti useamman luku- ja katselukerran.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.