Turun Kirjamessut: kuvia lauantailta

Toinen messupäivä vilahti ohi lähes yhtä nopeasti kuin ensimmäinenkin. Messualuetta tuli kierrettyä jo perjantaina, joten lauantaina päätin keskittyä enemmän ohjelmatarjontaan, ja tein itselleni oikein muistilistan vihkoon kaikesta "pakollisesta" ja muuta mukavasta. Tässä jutussa on kuvakooste eilisestä messupäivästä. Sarjakuvallisia tunnelmia kirjoittelin Kvaak.fi-sivustolle (on nämä messut hullua aikaa... naputtelin jutun loppuun reilusti puolenyön jälkeen 😆, nyt kirjoittelen blogiin, sitten nopsaan hotellin aamiaiselle ja viimeiseen messupäivään).

Lauantain messukuvia:

... muistilista! Ja jo hieman nurhaantunut messulehti. 😊 Ohjelmavinkkejä riitti paperin toisellekin puoelle, mutta kun sarjisohjelmat ja Pulkkinen oli katsottu, intoni hieman lopahti ja loppupäivä meni haahuillessa sinne tänne.

 
... siellä ne messut odottaa!
 

... Ville Ranta signeeraa keskittyneesti. Kävin kuuntelemassa Rannan ohjelmaa, siitä tarkemmin Kvaakin jutussa. Pilapiirtäjän työ on kyllä aivan omanlaistaan hommaa. 😏
 

... Puisto-lavalta saa hienoja kuvia. Tässä Mauri Kunnas, joka kertoili uudesta kummituskirjastaan. Design-printit ovat saapunet nyt myös kummitusten lakanoihin! Jos jollain kirjailijalla on tyhjän paperin kammo, Kunnaksella on toisinaan tyhjän paikan kammo. Mitä tuohon piirtäisi, mitä mitä?! Mm. lusikoita saattaa sitten ilmestyä kirjoihin kummallisiin paikkoihin.

 
... signeerausjonossa seisominen kannatti. Kärppä on suosikkihahmojani Kamalassa luonnossa 😁.

... Salla Simukka kertoi uudesta aikuisille suunnatusta kirjastaan. Mielenkiintoni heräsi, aion ottaa Tästä kaikki alkaa syksyn lukulistalle.

...  Riikka Pulkkinen oli lauantain "pakollinen" ohjelmanumero, sillä hän on lempikirjailijoitani. Uuden Lumo-romaanin hankin messuilta, ja Pulkkinen kertoi kirjastaan juuri sopivalla tavalla, ei spoilannut liikaa. Sain myös signeerauksen. 😊


 
...lauantai oli vilkas päivä, väkeä riitti.

... Suomen Nuorisokirjailijat ry:n osastolla oli kansikuvakisa, jossa sai äänestää omaa suosikki- ja inhokkikantta. Osallistuin (vaikka tunsinkin itseni kovin yli-ikäiseksi, kun äänestyslapussa kysyttiin ikää...).

... Sini Helminen, J. S. Meresmaa ja Jukka Laajarinne keskustelivat mm. siitä, miten kauhugenre toimii heidän kirjoissaan. Saavuin kuutelemaan keskustelua kesken, joten en tiedä aivan tarkkaan, mikä sen aihe oli. 😊 Todella symppis lava, jonne aion etsiytyä myös tänään.

... tämän messuvieraan on jo väsy yllättänyt. 😄

...illan päätteeksi piipahdin vielä lyhyesti Sammakon kirjakaupassa, jossa oli kirjailijavieraita ja kahvila auki tavallista pidempään. Vieraitakin enemmän minua kiinnosti itse kirjakauppa, josta olen nähnyt vain kuvia somessa. Hurmaava kauppa! Olette turkulaiset onnekkaita, kun teillä on kotikaupungissa jotain tämmöistä.

 
... Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus. Olen niin ulkona kaikesta etten tiennyt heidän olevan naimisissa. 😏 Sympaattinen pariskunta! Oli mukavaa kuulla heidän kertovan siitä, miten eri tavoin he kirjoittavat. Mikko osaa tiivistää ja jos pitää kertoa lisää, se pitää melkein väkisin puristaa miehestä ulos. Hanna sen sijaan tuottaa tekstiä runsaasti ja materiaalia kirjaan on siis yllin kyllin. Pienessä kirjakaupassa oli mukavan intiimi tunnelma. Kuten Kuustonen totesi, oli aivan New York -fiilis, kun viinilasin kera nojailin kirjahyllyyn ja kuuntelin kirjapuhetta. 😊 Kiitos Sammakko, loistava idea! Ja tämä tilaisuus oli aivan ilmainen, vapaa pääsy. 

... semmoinen lauantai. Oli mukava päivä! 😊

Kommentit

 1. Messuraportteja on mukava lukea, kiitos tästä! Helsingin kirjamessuja odottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit lukemassa! Toivottavasti tavataan Helsingin messuilla. :)

   Poista
 2. Minäkin odotan Lumon lukemista, vaikka jokin useimmissa Pulkkisen kirjoissa yleensä tökkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä aloittanut Lumoa, mutta huomasin, että se on Helsingin messuilla lukupiirikirjana... kenties koetan saada luettua sen sinne.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.