Turun Kirjamessut: ensimmäisen päivän tunnelmat

Turun Kirjamessut ovat alkaneet! Olen messuillut viimeksi ennen koronaa, joten messukeskukseen tuleminen tuntui ihanalta. Kaikki se kirjapöhinä, ihmishulina, lavoilta kuuluvat ohjelmat, myyntikojut ja kirjapinot... messuilla on aivan parhautta olla mukana! 😊

Ensimmäinen päivä meni ohi hurjan nopeasti. Alkuun kiertelin A- ja B-halleissa hieman huuli pyöreänä, tämmöistäkö messuilla onkin... edellisestä kerrasta tuntui olevan niin kauan ja oli hämmentävää, kun ympärillä oli yks kaks melkoisesti kirjallista kuhinaa. Mutta äkkiäkös tuohon tottui, sekaan vaan! Päivän mittaan kävin kuuntelemassa muutamia ohjelmia, tein joitakin ostoksia, tapasin Kirjakaapin kummitus -blogin ihanan Jonnan 💗, kävin Turun Kirjamessujen järjestämässä, tosi mukavassa bloggajatapaamisessa ja ylipäänsä nautin kirjamessufiiliksestä lähes koko päivän ajan. Tähän juttuun olen koostanut päivän mittaan nappaamiani kuvia. 

Messutunnelmia perjantailta, olkaapa hyvät!


...messukassi ja hotelli aulasta mukaan poimittu messulehti. Tässä kuvassa messulehti on vielä siisti, sivut sileät ja vailla merkintöjä. Itse tykkään, että messukassissa on tilaa - pienet ostokset mahtuvat sinne, ja mukana kulkee hyvin kaikki tarpeellinen (ja myös tarpeeton... huomasin illalla, että olin kantanut koko päivän mukanani pientä sateenvarjoa 😆).

... bussilla messukeskukseen ja takaisin keskustaan! Kiitos, Fölin erikoislinja numero 100 - liikkuminen messualueelle oli erittäin helppoa ja kätevää, vaikken koskaan aiemmin ollut matkustanut Turun julkisilla.

... messukeskus.

... perjantaina väkeä oli oman mutuarvioni mukaan oikein mukavasti paikalla. Ei tarvinnut kävellä tyhjiä käytäviä pitkin. 😊


... isot kirjapinot ja seinät täynnä kirjoja, pokkaritarjoukset - nämä ovat olennainen osa omaa messufiilistäni. Sitä tosin harmittelin, ettei millään osastolla ollut näyttäviä, suuria kirja-asetelmia, joita joskus aiemmin olen messuilla nähnyt.


... Turun Kirjamessujen bloggaajatilaisuus oli oikein mukava, isot kiitokset! Paula Havaste kertoili tilaisuudessa uudesta, nuijasodan aikaan sijoittuvasta romaanistaan Laahus.

 
... ja huippukokki Petteri Luoto jutusteli Kauhamatkaaja-blogistaan ja urastaan kokkina. Erittäin kiinnostavaa kuunneltavaa! Kauhamatkaaja oli minulle uusi tuttavuus, mutta saatanpa jäädä seurailemaan.

 
... en oikein malttanut jäädä kuuntelemaan ohjelmia, sen verran innostavaa oli kierrellä osastoilla. Tässä kuitenkin kuvia niistä muutamista, joiden äärelle pysähdyin. Puisto-lavan "sisustus" on sykähdyttävän hieno, ja tässä kuvattuna Laura Lähteenmäen haastattelu. Kirjailijaa minut houkutteli kuuntelemaan Kirjakaapin kummitus -blogin Jonna - kiitokset mukavasta messuseurasta 💗😊.

 
... Tuutikki Tolosen lastenkirjat ovat olleet suosikkejani jo pitkään, ja oli mieluisaa bongata hänet kertomassa uudesta lastenkirjasta Saariston prinsessa. Siinä hän on tehnyt tekstin Camilla Mickwitzin ennen julkaisemattomaan kuvakirjaan.
 
 
... divariosostoilla näkee aina kaikenlaista hauskaa. Vuosikymmeniä vanhat lehdet ovat hupaisia aikansa kuvia. Seura-lehdessä pohdittiin vuonna 1946 mm. sitä, millainen nainen miellyttää miestä. Tämä lienee edelleen ajankohtainen kysymys... 😉... messuostokset 💗! Teen näistä oman postauksen messujen jälkeen. 😊

... Turku 💗! Messujen jälkeen on luvassa myös Turku-fiilistelypostaus.

Lauantaina on uusi messupäivä! Tulkaahan ihmiset aistimaan kirjapöhinää 😊.


Kommentit

 1. Mekin oltiin eilen messuilla. Kuvataiteet oli teemana ja kuvittelin hiukan värikkäämpää messuilmettä, mutta se jäi kyllä näkemättä. Ihana, että osa porukasta oli pukeutunut näyttäviin asuihin.
  Hieno iltakuva Aura-joelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messujen teema ei tosiaankaan rävähtänyt silmille. Jollen olisi tiennyt teemasta, en välttämättä olisi huomannut sitä mitenkään... värikkäät messuasut kyllä huomasin. Aura-jokikuvia on lisääkin, aion tuoda niitä tänne blogiin myös kunhan messut ovat ohi. :)

   Poista
 2. Kuopus ihmetteli ääneen, miksi en ole kirjamessuilla. Tänä syksynä otan rauhallisesti ja käyn vain kotikaupungin kirjafestareilla. Kiitos kuvista ja tunnelmista, ne lievittävät kirjamessukuumettani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että messuja on nyt kolmessa eri kaupungissa - valinnanvaraa riittää. :) Minulla on juuri nyt sellainen hurja idea, että käyn kaikki kolmet messut, Turku, Helsinki, Tampere... sen näkee sitten, miten intoa enää riittää Tampereelle. :)

   Poista
 3. Hitsi vie, joka vuosi haaveilen Turun kirjamessuille tulemisesta mutta sitten aina tulee jotain muuta juuri samalke viikonlopulle. Kerran olen siellä ollut ja se oli kyllä mukava messukokemus. Ja Turkuun nyt tulee aina muutenkin mielellään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vain priorisoida! Tukholmasta on kyllä ollut messukävijöitä, sillä juttelin perjantaina messubussissa erään vanhemman rouvan kanssa. Hän kertoi matkanneensa messuille Tukholmasta, ja erityisesti Ann Christin Antellin kirjojen Turun kuvaukset viehättivät häntä. Hän olikin tullut juuri ko. kirjailijaa kuulemaan messuille.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.