Helsingin Kirjamessut 2022: perjantain messukuvia

Huh heijaa, Helsingin Kirjamessut 2022 on taputeltu 😁! Osallistuin messuille muutaman tunnin ajan torstaina ja perjantaina, sekä lauantain melkein koko päivän. Sunnuntaille ei sitten enää messuintoa riittänyt, vaan keskityin suosiolla hotellilla pakkaushommiin (vaati todellakin hieman puuhaa, että sain kaikki ostokseni pakattua jotenkin järkevästi junamatkalle 😆) ja muuten vaan lepuutin päänuppia suht intensiivisen työ-, etätyö- ja messuviikon jälkeen.

Tässä kuvakoostetta perjantailta:

Juba bongattu kustantajan lavalta. Vaikka tein torstaille ja perjantaille tärppilistaa ohjelmista, messuni menivät paikan päällä lähes täysin haahuilun puolelle. Muutamia ohjelmia toki etsiydyin kuuntelemaan (mm. perjantaina paria sarjakuva-ohjelmaa, joista kirjoittelin Kvaak.fi:hin), mutta muutoin luotin sattuman voimaan ja päädyin kuuntelemaan milloin mitäkin, joskus pidemmäksi ja joskus lyhyemmäksi aikaa. Tässä viivähdin hetken Juban haastattelun parissa. Lapsille suunnattu Minerva-sarjakuva alkoi kiinnostamaan!

Toinen sattumalta bongattu, erittäin kiinnostava haastis oli Christian Rönnbackan haastattelu. Olen viime vuosina koukuttunut Hautalehto-sarjan äänikirjoihin, joita Ville Tiihonen lukee (eräs suosikkilukijoistani!). Rönnbackan sujuvaa jutustelua oli mukava kuunnella, ja hän kertoi mm. siitä, miten osallistui C-Morella nähtävän Hautalehto-sarjan kuvaukseen pienessä roolissa. Sen teko ei ollutkaan niin simppeliä kuin hän alkuun arveli. Muutama vuorosana voi olla yllättävän haastava paikka. 😁 Palautetta mies kertoi saavansa toisinaan aika erikoisista asioista. Eräs lukija valitti siitä, miten jossain kirjassa oli kuvattu mustarastaan ääntelyä. Toisaalta lukijoilta on kuulemma mennyt sulavasti ohi se, että alkupään kirjoissa Simon Kannas onkin Korpi. Ja hän sentään on sarjan vakiohahmoja. 😀

Kirjastoautot ovat niin symppiksiä! En piipahtanut autossa sisällä, mutta ihanaa, että se oli tuotu juuri lastenosastolle.

Opasteita olisi voinut olla messuhallissa enemmän. Ärsytti, kun piti kaivaa kesken päivän messulehti esille vaan sen takia, ettei lähistöltä löytynyt opastetta jollekin lavalla. Minulla on niin heikko suuntavasto, etten messupäivien aikana oppinut muistamaan ulkoa, missä mikin lava sijaitsee.

Kaksi aivan hurmaavan kuuloista kirjaa oli niputettu samaan ohjelmaan. Tanja Tiekson esseetä ja matkakirjaa yhdistävän kauniskantisen Fantasman hankin omakseni heräteostona Turun Kirjamessuilta, Eeva Åkerbladin Huolenpitoja-kirjasta kiinnostuin tämän ohjelman kuunneltuani. Lumoava kylpyläfantasia, kuvailee kustantajan esittelyteksti. Oli tosi mukavaa, kun kirjailijat saivat lukea pätkän omasta kirjastaan. Nämä molemmat vaikuttavat kirjoilta, joille kannattaa varata oma, rauhallinen lukuaika, jotta kirjoista saa enemmän irti. Haastattelija totesi lopuksi, että kirjailijat onnistuivat tässä messuohjelmassakin luomaan yleisön keskuuteen seesteisen (tai mikähän se adjektiivi olikaan... jotain erityistä joka tapauksessa!) tunnelma - totta!

Guinness World Records ja Mitä Missä Milloin - vuonna 2023! Kai näitä vielä ostetaan, kun kerran messuillakin oli molempia isohko pino tarjolla. 😁

***

Isompien lavojen ohjelmat jäivät minulla perjantaina(kin) väliin. Kuten kuvista näkyy, minusta oli mukavaa viivähtää kustantajien tai vaikkapa Eeva-lehden pienemmillä lavoilla ja haastattelupisteillä. Tosi hyvä, että niitäkin oli tarjolla. 😊 Messujen teemana oli debatti, mutta montako debattia kävin kuuntelemassa? Tasan nolla. No, ehkä niitä on verkkossa taltiointeina. Teeman idea on hieno, keskittymiskykyni messujen hurjassa viriketulvassa ei vain riittänyt debattien kuunteluun. 😏 

Vaikkei se yllä olevista kuvista näy, oman perjantaini teemaksi muodostui kirjashoppailu - siitä huolimatta, että etukäteen arvelin, etten taida ostaa juuri mitään Helsingin messuilta. Teen messuostoksista kuitenkin aivan oman postauksen, samoin kuin lauantain kuvista.

Perjantain kiva juttu oli ehdottomasti se, kun tapasimme messupäivän päätteeksi pienellä kirjabloggaajaporukalla illallisen (=lue pizza & viini) merkeissä Triplassa. Oli ihana nähdä blogeista tuttuja ihmisiä 💗.

Kommentit

  1. Minullekin kävi niin, etten enää sunnuntaina jaksanut lähteä messuille. Perjantain bloggaajaillallinen oli tosi mukava. Meidän täytyy jatkaa perinnettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neljä päivää messuiluja on kyllä kunnioitettava suoritus, joka nyt jäi itsellä vielä johonkin toiseen kertaa. :) Todellakin, mukavalla porukalla oli kiva viettää aikaa yhdessä - tästä kannattaa ehdottomasti tehdä perinne. :)

      Poista
  2. Kiva että siellä on myös pienempiä sopukoita! Jospa minäkin vielä joskus pääsisin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopukoita löytyi, ja jos niiden ohjelmaan olisi viitsinyt etukäteen perehtyä, olisi saattanut löytää enemmänkin kuunneltavaa. Nyt olin hieman laiska messukävijä, enkä kovinkaan paljon tutkinut ohjelmia ennakolta. Toivottavasti pääset vaikkapa ensi vuonna mukaan kirjamessuille - siellä on kyllä mukavaa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.