Kesäkuun lukumaraton 16.6.2018 - päivittyvä postaus

Sivujen välissä -blogin Hanna emännöi Kesäkuun lukumaratonia, jonka varsinainen maratonpäivä on huomenna, lauantaina 16.6.2018. Alunperin tarkoitukseni oli jättää tämä kesän ensimmäinen lukumaraton väliin, sillä arvelin, että lomareissulla olo tuo päivään muuta puuhaa. No, reissun päällä ollaan mutta niskassa roikkuvat pilvet, jyrisevä ukkonen ja ajoittaiset sadekuurot loivat yllättäen varsin otolliset olosuhteet lukemiselle, joten hoplaa, päätin hieman ex tempore -tyylisesti osallistua maratonille. Ainakin tänään ja huomenaamulla ehdin syventyä mukana oleviin kirjoihin ja lukulaitteen antimiin, ja jos sää kirkastuu, lukuhommia voi aina jatkaa aurinkovarjon alla.


Lukulaitteessani on luettavaa vaikka kuinka paljon, mutta en millään osaa lähteä matkaan vain e-kirjojen kanssa. Tällä kertaa voin valita luettavaa tämmöisestä pinosta: 


Ja näitä olen jo ehtinyt aloittelemaan:


Pääasiassa olen lomaviikon aikana lueskellut Vieraan lasta, joka onkin ollut ihanaa lomalukemista. Hillityn brittiläinen tyyli ja hitaan viipyilevästi etenevä juoni ovat juuri jotain sellaista, mihin on ollut mukavaa syventyä ajan kanssa. Nam Len novellikokoelma on edennyt muutaman novellin verran, ja koetan saada kirjan luettua vielä ennen novellihaasteen päättymistä. 

Päivittelen lukumaratonin edistymistä tähän juttuun. Lukeminen starttaa ihan pian, luultavasti noin klo 15.00. Lukumaratonin sääkuva:


Perjantai Klo 15.00. Lukumaraton alkaa Nam Len novelleilla.

Klo 17.20. Kolme novellia luettu ja niiden myötä Merimatka-kokoelma tuli luettua kokonaisuudessaan. Kiitos Kirjoja ulapalta -haasteen vinkkilistalle, josta löysin kirjan. Upeaita, tiivistunnelmaisia novelleja!

Mitä seuraavaksi? Tekisi mieli aloittaa uusi kirja. Ehkä Varoitus tukalasta helteestä sopisi tähän iltaan.

Lauantai klo 9.10. Aloittelin iltasella Varoitus tukalasta helteestä -kirjaa. Otin sen lukupinooni blogikehujen vuoksi, eikä kirjaa ole turhaan kehuttu. Sadan sivun jälkeen olen jo aivan koukussa.

Illalla lukuhommat saivat väistyä MM-futiksen tieltä. Huh huh, mikä peli Espanjan ja Portugalin välillä. Meillä futis on mieheni laji, mutta kyllä minäkin tykkään seurata näitä isoja turnauksia.

Klo 13.40. Varoitus tukalasta helteestä luettu. Tälle kirjalle iso sydän ♥️. Laskin myös luetut sivut (vihdoin ja viimein - olen selvästi oppinut ottamaan maratonit rennosti, kun sivujen laskeminen tuntuu toisarvoiselta jutulta) ja niitäon kertynyt 395.

Lauantai klo 15.00. Lukumaraton päättyy. Maratonin viimeiset 1,5 tuntia kuluivat enimmäkseen lounaan merkeissä, mutta ehdin myös lukemaan 30 sivua Vieraan lasta, jota olen muutenkin lueskellut tällä viikolla. Varoitus tukalasta helteestä oli sen verran intensiivinen lukuelämys, että tuntui mahdottomalta aloittaa heti aivan uutta kirjaa.

Yhteensä luin 425 sivua:

Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi 30 s.
Nam Le:  Merimatka 108 s.
Maggie O'Farrell: Varoitus tukalasta helteestä 287 s.

Kaikki lukemani kirjat olivat todella hyviä, joten maraton meni oikein mukavasti (ja jollen olisi innostunut katsomaan eilen futista, 500 sivun rajapyykkikin olisi tullut ohitettua). Kiitokset Hannalle maratonin järjestämisestä! Tsemppiä heille, jotka vielä jatkavat tai aloittavat omaa urakkaansa. 😊

Kommentit

  1. Huono sää ei haittaa lukijaa... Hyvää matkaa ja hyvää lukumaratonia! Mahtava matkakirjapino on päässyt mukaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Säästä ei ole haittaa, mutta mm-futis on hieman vienyt aikaa lukemiselta... kirjapino on tosiaan ollut antoisa. :)

      Poista
  2. Hyvää lukumaratonia ja hyvää matkaa sinulle! Hyviä kirjoja olet valinnut matkalle. Nam Len kirja kiinnostaa minuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Len kirja on todella hieno, kannattaa ehdottomasti kokeilla! En useinkaan innostu novelleista mutta Len tekstit osuivat täydellisesti omaan makuuni.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.