Maaliskuu 2015

Maaliskuun kirjakuukauteni kohokohtia kuvittavat Floralia - Kevät alkaa Kempeleestä -puutarhanäyttelystä nappaamani kuvat. Näyttely pidettiin viime viikonloppuna OSAO:n Kempeleen yksikössä, ja se oli rakennettu opiskelijoiden ideoiden pohjalta. Kaunista oli jälleen kerran! Harmi, että näyttelystä tuliaisina saatu keväinen tuulahdus jäi lähinnä mielen nurkalle kykkimään, sillä ulkoilmassa kevään merkit antavat vielä odottaa itseään. Tiet ovat täynnä loskaa, aurinko luuraa pilvien takana ja taivaalta tippuu vuorotellen vettä ja lunta. Viime yönä tuli lähes 10 senttiä lunta ja päivällä oli vuorossa vesi. Olen alkanut harkita kumisaappaiden ostamista.

Ennen Floralia-kuvia pakollinen :) kirjakuva:

  
Maaliskuun värit...
musta - Axel Madsen: Coco Chanel
punainen - Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto - parasta elämässä
valkoinen - Donna Tartt: Tikli

Eli kirjaostoksia kuluneelta kuukaudelta. Tikliä jo ehdin aloittaa, mutta totesin 200 sivun jälkeen, ettei nyt ole sopiva hetki tällä kirjalle. En pysty enkä ehdi keskittymään vain ja ainoastaan Tikliin, ja pätkälukeminen ei minun kohdallani soveltunut laisinkaan tälle paksukaiselle. Uusi yritys kesällä. Ehkä jo ensi kesänä.  Sen sijaan Kamalan luonnon huumoripätkät sopivat minulle - nyt ja aina. Innostuin tilaamaan ilveksen, kärpän & kumppaneiden sutkauksia viimein myös omaan hyllyyn. Jihuu! Coco-kirja oli heräteostos. En tiedä Chanel 5 -naisesta juuri mitään, mutta toivottavasti pokkarin yksinkertaisen tyylikäs ulkoasu enteilee hyvää lukuelämystä.


Kukkien ystävät ovat myös kirjojen ystäviä. Floraliassa oli myynnissä vinkeitä kirjanmerkkejä kahden euron huokeaan hintaan. <3


Maaliskuun päättynyt haaste...
Oulun kaupunginkirjastaon Sarjakuvapassi. Passi houkutteli minut lukemaan 8 kiinnostavaa kotimaista sarjakuvaa, joukossa Sarjakuva-Finlandian voittanut Tiitu Takalon Minä, Mikko ja Annikki -albumi. Minä ihastuin tähän värikylläiseen ja taidokkaaseen albumiin, joka sekoittaa historiaa ja paikallispolitiikkaa nuoren parin arkeen. Viisi Goodreads-tähteä. <3

Floralia-näyttelyyn oli tehty minikokoisia puutarhoja. Nämä olivat upeita - ja pikkuruisia. :)


Maaliskuun riemastuttavin dekkari...
Agatha Christie: Rakkauskirjeiden salaisuus. Kovaksikeitettyjen ystävät, älkää vaivautuko lukemaan. :)


Maaliskuun iloisin sarja...
Siri Kolun Me Rosvolat -sarjan 3 viimeistä osaa. Kuuntelin sarjaa äänikirjaversiona, ja vaikka lukija vaihtui matkan varrella peräti kahteen otteeseen, Rosvoloiden matkassa ei voi kuin viihtyä.


Maaliskuun aikamatka...
Caitlin Moran: Näin minusta tuli tyttö. Työläistytön nuoruus 1990-luvun Englannissa oli hieman erilainen kuin oma nuoruusaikani. Jotain virkistävän raikasta tässä ajoittain ronskissa kertomuksessa oli.


Kuplivan iloisia lukuhetkiä kaikille!

Kommentit

 1. Olisipa ollut hienoa nähdä tuo näyttely! Kauniin näköistä.

  Minä luin Tikliä viime kesänä ja se sopi hyvin kesäkirjaksi. Paikoin aika uuvuttava ja luin välissä muutakin, mutta palasin aina Tarttin pariin.

  Hyvää pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, iloista pääsiäisen aikaa myös sinulle! Tiklin aion ehdottomasti lukea, sillä Tarttin molemmat aiemmat romaanit olivat kovasti minun mieleeni. Tikli ei niiden tavoin valloittanut minua ensimmäisten 200 sivun aikana, mutta luulen, että pääsen kirjaan paremmin sisälle kun on enemmän aikaa lukemiselle. :)

   Poista
 2. Voi voi, herättelit ihania muistoja, sillä olen käynyt monet kerrat Kempeleessä kukkanäyttelyissä.
  Tiklissä oli kyllä taiteilemista, mutta kirjan lopussa kirjoitustyyli oli niin taidokasta, että ei yhtään haitannut, vaikka kirjailija jatkoi ja jatkoi ja jatkoi...no ehkä vähäsen haittasi ;) Mutta nappasi Pulizerin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kempeleen näyttely on ihana kevään avaus. Hämyinen halli, musiikkia ja upeita kukka-asetelmia... siellä on aivan taikaa ilmassa. :) Tarttin aiemmat kirjat veivät minut mennessään jo ensi sivuilta, mutta tästä uudesta en tavoittanut samaa tunnetta. Uskon silti, että Tikli parantaa otettaan loppua kohden.

   Poista
 3. Ihania kuvia näyttelystä ja narsissit ovat niin keväisiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsisseista ei voi tulla kuin iloiselle kevätmielelle. :)

   Poista
 4. Floralia vaikuttaa todella kiinnostavalta! Tikli kuului minun viime kesän lukemistooni, ja se tosiaan vaati keskittymistä. Tuo Takalon sarjakuva kiinnostaa minua kovasti.
  Hyvää pääsiäistä ja lisääntyvän valon aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takaloa suosittelen lämpimästi. Se on todella upea, Finlandiansa ansainnut.
   Oikein ihanaa pääsiäisaikaa sinulle! Kevät etenee ja valoa tosiaan lisääntyy... ja lumihan vain lisää valoisuuden tunnetta. :)

   Poista
 5. Tikli tökkii täälläkin. On tullut muutaman kuukauden tauko... Aion kyllä vielä jatkaa.

  Takalo meni hankintaan, niin paljon se kiinnostaa!

  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tamperelaiselle Takalon kirja on varmasti antoisa, sen verran paikallisväriä siinä on mukana.. ja paikkakunnan historiaa yllin kyllin. Annikin kortteli kiinnostaa minua erittäin paljon albumin lukemisen jälkeen, siellä olisi kiva käydä kunhan joskus tulee reissua Tampereelle. :) Tikli... näyttää vaativan sopivan lukuhetken. :)

   Poista
 6. Kamala luonto on ihana! Minäkin ostaisin ehdottomasti omaksi, jos tulee eteen. :) Onpa herkullisia kuvia Floraliasta. Näyttää juuri sellaiselta, joka minuakin kiinnostaa. Olen luonto- ja kukkafani, vaikken kaikkia kasveja tunnistakaan. <3

  Tikliä tuskin luen koskaan. Ei ole syntynyt himoa lukea Tarttia. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos takki kääntyy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvien tunnistus ei onneksi ole pääsykriteerinä näyttelyn sisäänpääsylle - jäisin nimittäin armotta ulkopuolelle. :) Tarttin parista aiemmasta tykkäsin, mutta tämä uusin ei ehkä ole samaa tasoa omien lukufiilisten osalta... tämmöinen vaikutelma noista 200 sivusta minulle jäi.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.