Kahden tähden kirjoja

Luettujen pinooni on kertynyt jokunen 'tulipahan luettua, vaan eipä ihmeemmin säväyttänyt' -kirja. Lukufiiliksistä ei irtoa juttua kokonaisiin yksilöpostauksiin, joten päätin naputella kolmesta kahden Goodreads-tähden kirjasta lyhykäiset arviot samaan postaukseen. Olkaapa hyvät:

Annelies Verbeken Kalanpelastaja (Avain, 2011) edustaa Belgiaa futishaasteessa. Kirjailija nimeltä Monique Champagne (oih, mikä nimi!) potee eroahdistusta ja suuntautuu muualle - eli aloittaa maailmanpelastuksen kaloista. Hän saa pestin kalakonferenssien alustuspuhujaksi, ja etsii samalla itseään. Aiemmin keväällä luin samalta kustantajalta toisen eroahdistuskirjan, Elena Ferranten Hylkäämisen päivät. Se oli kirpeä, hauska omalla tavallaan ja oikein hieno kirja. Kalanpelastaja oli valju eikä oikein koskettanut minua. Onneksi kirja oli lyhyt, ja sen päähenkilöllä oli tyylikäs nimi.

Ursula K. Le Guinin Muistamisen taito (WSOY, 2008) lähti kirjastosta mukaan, kun tulin lukeneeksi viime syksynä kaksi ensimmäistä osaa Läntisen rannan aikakirjat -sarjasta (Näkemisen lahja ja Sanan mahti) ja halusin lukaista sarjan loppuun. Edelliset osat olivat leppoisan koukuttavaa nuortenfantasiaa, ja samaa odotin sarjan viimeiseltä osalta. Pöh. Muistamisen taito oli hidastempoinen, liian pitkä ja erittäin ei-koukuttava. Suokansalta pikkulapsena siepattu Gavir etsii juuriaan ja pakenee säännöllisin väliajoin milloin mistäkin päätyen lopulta aiemmista osista tuttujen henkilöiden luokse. Lattea loppuratkaisu kuvastaa hyvin kirjan sisältöä.

Adam Brookesin Koodinimi yöhaukka (Minerva, 2014) oli ensimmäinen pikalaina, jonka rohkaistuin lainaamaan pitkiin aikoihin. Niiden kanssa pitää aina kiirehtiä lukemista, mutta nyt tuntui olevan sopiva hetki heittää aivot narikkaan ja lukea sutjakkaasti etenevää, Kiinaan sijoittuvaa vakoilutarinaa. Kirjan alku oli sen paras osa: rangaistusvanki numero 5995 pakenee työleiriltä, siinäpä jännäämistä. Sitten käynnistyy vakoiluosuus, jossa on mukana mm. yksi ulkomaankirjeenvaihtaja, brittien tiedustelupalvelu ja salaperäinen kolmas osapuoli. Ei hiuksia nostattavaa jännitystä, mutta menetteli helppona ajanvietteenä.

Goodreads: Kaikki kirjat saavat minulta kaksi tähteä.
Mistä kirjat minulle? Kirjaston kirjoja
Muualla verkossa: Koodinimi yöhaukkaa on luettu blogissa Mummo matkalla. Kalanpelastajaa on luettu blogeissa Sinisen linnan kirjasto, Kujerruksia ja Mari A:n kirjablogi. Muistamisen taito -kirjaa on luettu blogeissa Kirjavinkit ja Taikakirjaimet.
Kirjojen tietoja:
Annelies Verbeke: Kalanpelastaja (2009)
Suomennos Mari Janatuinen
Avain, 2011
186 sivua

Ursula K. Le Guin: Powers (2007)
Suomennos Kristiina Rikman
WSOY, 2008
480 sivua

Adam Brookes: Night Heron (2014)
Suomennos Anu Heino
Minerva, 2014
437 sivua

Kommentit

  1. Oletko lukenut Sabina Bermanin kirjan Nainen joka sukelsi maailman sydämeen? Luin sen ja Kalanpelastajan lyhyehkön asian sisällä ja tykkäsin paljon Bermanista mutta aika laimeasti Kalanpelastajasta...

    VastaaPoista
  2. En ole lukenut, mutta kiitos vinkistä! Vaikuttaa kiinnostavalta pikagooglauksen perusteella. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.