Kirjaostoksia: 23 euron pino vs. 60 euron pino

Kannesta kanteen -blogin Kaisa esitteli blogissaan kirjalöytöjä. Postausta lukiessani huomasin, että samassa alennusmyynnissä ollaan pyöritty eli Oulun Suomalaisen kirjakaupan muuttoalessa. Joten esittelenpä tässä omatkin alelöytöni. :) Toissa viikolla osuin Suomalaiseen aivan sattumalta ollessani synttärilahjaostoksilla. Ovella en ollut uskoa silmiäni: -70% jo alennetuista kirjoista!! Äkkiä sisälle, ja siellä odottikin lähes tyhjä myymälä (muuttotouhut olivat jo hyvässä vauhdissa), ja muutama pöytä oli varattu alennetuille kirjoille. Koetin pitää pään kylmänä, vaikka mietin koko ajan: "nämähän ei maksa mitään, EI YHTÄÄN mitään... " Alennusmyynnin saaliiksi jäivät lopulta tämmöiset kirjat (hintalaput on näköjään vielä poistamatta):
Alex Capus: Leon ja Louise. Atena, 2013. 309 sivua.
Gustav Meyrink: Golem. Like, 2010. 263 sivua.
Eric Enna Tamm: Suuri seikkailu Mannerheimin jäljillä. Otava, 2012. 472 sivua + lähteet yms.
Solomon Volkov: Pietari. Eurooppalainen kulttuurikaupunki. Otava, 2011. 587 sivua + lähteet yms.
Jeffrey Eugenides: Naimapuuhia. Otava, 2012. 599 sivua.
Heikki Hietamies: Iltaa, hyvät ihmiset. Otava, 2009. 305 sivua.
Ulrika Kärnborg: Myrrha. Shildts, 2009. 461 sivua.
Sivuja yhteensä 2996.
Paino yhteensä 3,9 kiloa.
Hinta yhteensä 23,25 euroa eli 3,32 euroa / kirja. 

Tammin kirja meni lahjaksi. Hietamiehen otin, koska arvelin mieheni olevan siitä kiinnostunut. Tosin voipa tuo päätyä omaankin lukupinoon. Pietari-kirja saattaa myös olla yhteistä luettavaa miehen kanssa. Muut kirjat osuvatkin omalle tontille. Ja hip hei, teemakuukauteni alkaa olla lopuillaan, joten näitähän pääsee jo lukemaankin. :) Eugenides, Kärnborg ja Capus houkuttelevat juuri nyt eniten, vaikka tuosta Kärnborgin kirjasta en tiedä muuta kuin sen, mitä takakansi kertoi. Vai lukisikohan sittenkin ensin kirjoja, jotka intouduin tilaamaan normaalihintaisina verkkokaupasta. Muumi-postaukset ovat vaarallisia, sillä alkaa tehdä mieli lisää Muumeja, lisää Muumeja...
Tove Jansson: Sarjakuvaklassikot III ja IV
Tove Jansson: Muumipappa ja meri
Yhteensä 60,40 euroa.

Hintahaitari on melkoinen. Muumi-kasan loppusumma kirpaisi henkisesti, sillä ostan normaalihintaisia kirjoja aika harvoin - kun ne ovat niin hintavia. Tilannetta tasapainottaa tietysti tuo alepino, mutta luulen, että koetan lähitulevaisuudessa olla sortumatta uusiin kirjahankintoihin. Näitähän pitäisi ehtiä lukemaankin jossain välissä, eikä vaan täyttää hyllyjä. Alehyllyjä penkoessani mietin, millaista se olisi, jos kirjat olisivat näin edullisia kaupassa normaalisti. Hyvänen aika, sitähän tulisi varmaan ostettua kirjoja kenties joka viikko!

Kommentit

 1. Valitettavan harvoin raaskinut ostaa normaalihintaisia kirjoja, koska ne ovat Suomessa varsin hintavia. Vaikka kuinka haluaisi kannattaa kotimaista kustannustoimintaa, ovat hinnat monesti sellaisia, että haluaminen jää haluamiseksi. Alennusmyynnit kyllä sitten sekoittavat pään, vaikka alituisesti lupaan, että en hanki yhtään kirjaa liitoksissaan natiseviin hyllyihin. :)

  VastaaPoista
 2. Nyt harmittaa, etten itse ehtinyt käymään tuolla Oulun Suomalaisen muuttoalessa! Mutta toisaalta, oisin varmaan vaan liiallisesti hullaantunut siellä alekirjojen keskellä... :D Hyviä löytöjä olet kyllä tehnyt! :)

  VastaaPoista
 3. Jonna: Uuden, kovakantisen normaalihinta taitaa olla 30 euron kieppeillä kaupassa. On se aika paljon yhdestä kirjasta. Siksipä alet houkuttavat, ja tuolla Suomalaisessa meinasi mopo karata lapasesta. Pokkarit varsinkin oli niin järkyttävän halpoja, että ennen kassalle menoa pidin karsintakierroksen 'kiinnostaako tämä oikeasti vai ei??'. Muutama tippui pinosta pois, mutta jäihin noita vielä. :)

  VastaaPoista
 4. Tohveli: en nähnyt tuosta mitään ilmoitusta lehdessä, joten oli onnea (?), että olin paikalla oikeaan aikaan. Käsi vääränä kannoin kirjoja kassalle. :) Ja eihän sitä tiedä, vaikka Suomalaisessa on pian uusi ale, kun ne aukaisee uusissa tiloissa. Jos oikein muistan, niin uudet tilat aukeavat jo ensi viikolla. Oli ale tai ei, aion käydä kurkkimassa, miltä siellä näyttää. :)

  VastaaPoista
 5. Tuo oli kyllä sellainen aarrepaikka, mahtava saalis sinulla! Itse tutkin aleja parisen viikkoa sitten, mutta harmikseni en tajunnut kuin vasta kassalla, että niistä alennetuistakin olisi saanut vielä alen, grrrr! =D Ostin vain yhden kirjan, jossa ei ollut alelätkää, eikä sekään paljon maksanut. Tuo Naimapuuhia varsinkin jäi kaivelemaan, sen olen halunnut lukea pitkään. En sitten jaksanut enää seuraavana päivänä palata kaupoille, ja kotiinkin piti lähteä.=D

  VastaaPoista
 6. Hih, aarrepaikka kuvastaa varsin hyvin tunnelmaa alehyllyillä. :) Kaupasta lähtiessä oli itselläkin semmoinen olo, että jäiköhän sinne kuitenkin vielä joku, joka olisi pitänyt napata mukaan. Mutta takaisin en enää mennyt, jotain itsehillintää sentään. :)

  VastaaPoista
 7. Ihan hyvään hintaan sait muumikirjatkin :) Tuosta loppuhinnasta voisi päätellä, että n.20e/kirja. Halvimmillaan netissä olen nähnyt muumisarjakuvakirjaa 18 euron hintaan, mutta ainakin täällä paikallisessa kirjakaupassa hinta on paaljon enemmän kuin 20e. Nettikaupat kun pystyvät myymään halvemmalla kuin myymälät.

  VastaaPoista
 8. Sarjismuumit oli 22,60 kappale, ja Muumipappa ja meri maksoi 15,20. Keskimäärin siis parikymppiä kirja - aivan riittävästi. Muumeja ei varmaan tarvitse alennuksella myydä, taitaa tänä vuonna mennä kaupaksi muutenkin. Netti on näppituntuman mukaan edullisempi, ja onhan se näppärää, kun kirjat tulee postiin, mikä minun tapauksessani on lähikaupassa. Kauppaostoksilla voi sitten noutaa paketin. Kirjojen hypistely tosin jää pois, mutta aina ei viitsi maksaa siitä ilosta kalliimpaa hintaa.

  VastaaPoista
 9. Jes, toivoinkin, että esittelisit löytöjäsi :) Naimapuuhia harkitsin kaupassa, mutta päätin kuitenkin jättää sen ostamatta, vaikka olen ajatellut sen kenties joskus lukevani (kesälukemisena olisi varmasti hyvä). Olli Jalosen Katatollaa muistan myös tuumineeni. Tuota Léon ja Louise -kirjaa ei ollut myynnissä enää silloin, kun itse kävin liikkeessä. Vähän harmitti, kun myyntipöydässä oli jäljellä yksi Juha Itkosen Hetken hohtava valo -teos, mutta sen kansilehti oli pahasti repeytynyt. :/ Muumit ovat aina mainio ostosvalinta. Noita sarjakuvia en ole itse vielä lukenutkaan. :)

  VastaaPoista
 10. Kirjoitusvirhe: Katatolla = Karatolla. Hups!

  VastaaPoista
 11. Eipä mitään, kiitoksia vaan innoituksesta. :) Minäkin ajattelin, että Naimapuuhat olisi varmasti mainiota kesäluettavaa - ainakaan tuota Pietari-opusta en aio raahata rantsuun mukaan. :) Léon ja Louise -kirjaa ei tainnut olla kovin montaa kappaletta silloinkaan, kun kävin (olisikohan ollut torstai), onneksi huomasin sen. Golem ja Pietari olivat aavistuksen nuhraantuneita, mutta otin ne silti mukaan, kun eivät paljoa maksaneet. :)

  VastaaPoista
 12. Kirjakaupassa suren, kun kirjat on niin kalliita. Sitten kun hinta on alessa muutaman euron, niin sitä vasta surenkin, kun ajattelen, että kirjailija on nähnyt niin paljon vaivaa ja pistänyt sielunsa teokseen ja sitä sitten myydään pilkkahinnalla. Eli ei ole koskaan hyvä. Ostankin lähinnä pokkareita, jotka maksavat kympin verran. Se on hinta, joka ei itketä syystä eikä toisesta. :)

  VastaaPoista
 13. Pokkareissa on kieltämättä hinta yleensä kohdillaan. Ja niitä on ilmestynyt hiljattain esim. marketeihin. Kassojen lähellä saattaa olla pokkariteline (tai mikä sen nimi lieneekään, semmoinen pyöriteltävä systeemi), jonka tarjonta tulee aina katsastettua. Ostin viimeksi Tove Janssonin elämäkerran (Boel Westin) ihan heräteostoksena. Ajattelin säästellä kesälomalukemiseksi. :)

  Minä en kovin paljon jaksa surra kirjan hinta vs. kirjailijan työmäärä -asiaa, kun sentään ostan jonkin verran niitä normaalihinnallakin (lahjaksi ja joskus muulloinkin). Tosin alkuvuoden eräs ostokokemus surettaa vieläkin (vähän eri syistä...): ostin itselle yhden normaalihintaisen Akateemisesta, oli aivan spontaani idea lahjaostoksilla ollessani (kai sitä nyt voi joskus itsellekin ostaa jotain muutakin kuin pokkarin tai alekirjan). Olin tyytyväinen, mutta muutaman viikon kuluttua näin saman kirjan kustantamon omassa verkkokaupassa hintaan 5,90! Ja minä taisin maksaa siitä lähemmäs 30 euroa. No, tulipas tuettua kirjakauppaa ja ties ketä. :)

  VastaaPoista
 14. Voi hyvänen aika mikä ale!!! Tuolla olisin minäkin takuulla tullut hulluksi, mutta onnelliseksi sellaiseksi :) Mutta voi ei, Naimapuuhat on minulla vieläkin kokematta – ei kun siis lukematta! ;) – vaikka ostin kirjan jo yli vuosi sitten. Pitääpä lähiaikoina kaivaa se tuolta hyllystä.

  VastaaPoista
 15. Niinpä, ehkä on vaan hyvä, ettei tämmöisiä alemyyntejä ole usein... ei taitaisi päänuppi kestää. :). Naimapuuhat houkuttelevat... nerokas nimi kirjalla. :)

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Minä pidin Naimapuuhista (hmmm...) vaikka se pitää sanoa, että siinä on taas kirja jonka nimi ei mielestäni sille sovi. Saman huomasin luettuani tänään lähes yhdeltä istumalta Junot Diazin Vieraissakävijän opas rakkauteen, luulin sukeltavani jonkun velikullan veijaritarinaan ja se olikin kaikkea muuta. Karkoittavat vain lukijoita suotta tuollaiset nimet, tämä jälkimmäinen varsinkin.

  VastaaPoista
 18. Ehkä näissä parissa nimessä on ajateltu, että ne ovat 'myyviä', vaikka eivät täysin sovikaan kirjan sisältöön. Yhtä luotettavaa infoa kuin kirjan takakansiteksti... tosin mikä on minun mielestäni myyvä nimi, ei sitä välttämättä ole jonkun toisen mielestä. :) Joku innostuu nimestä, joku karkottuu.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.