Kysymyksiä ja vastauksia

Viiden jälkeen -blogin Heidi Bee muisti minua kysymyshaasteella ♥. Kiperiin kysymyksiin vastailu on oivaa sunnuntai-illan puuhaa, joten olkaapa hyvät - vastauksia:

1. Kova vai pehmeä?
Kovakantinen kirja miellyttää minua enemmän kuin pokkari, mutta hinta saa minut usein ostamaan sen pokkarin.
 
2. Klassikko vai uutuus?
Uutuuksia pitää ensin hieman tunnustella ja mutustella, ennen kuin niihin uskaltaa iskeä käsiksi (ellei sitten satu olemaan ns. varma tapaus). Klassikko on klassikko, yleensä jollain tapaa tuttu ja vaikkei olisikaan, klassikon leima antaa kirjalle kovemmat kiinnostuspisteet kuin uutuusleima.
 
3. Kotimainen vai ulkomainen?
Ulkomainen. Kotimaista pitäisi lukea enemmän, mutta omituiset ja erilaiset ulkomaanelävät nousevat liian usein korkeammalle lukupinossa.
 
4. Käännettynä vai alkuperäiskielellä?
Käännettynä. Kielitaidolle toki tekisi hyvää lukea englanniksi muutakin kuin ammattitekstiä.
 
5. Kotona vai matkalla?
Kotona. Matkoillakin luen, mutta reissuillessa löytyy myös muuta kiinnostavaa tekemistä. Siis semmoista, mitä ei voi tehdä kotona.

Lomilla maisemien katselu vie voiton lukemisesta.
 
6. Fakta vai fiktio?
Fiktio jyrää faktan 100-0. Aina. Olen kohta 1,5 kuukautta kahlannut läpi yhtä 700 sivuista tietokirjaa. Ei se huono kirja ole, mutta hyvänen aika, puhdas faktatieto ei saa mielikuvitustani lennähtelemään erityisen korkealle. Ja kaikenlaisissa virtuaalimaailmoissa liitely on minulle lukemisen suola. Faktaa voi toki olla upotettuna fiktion sekaan. Hyvin kirjoitettuna tämmöiset yhdistelmät ovat kiehtovia.

7. Yksi kerrallaan vai pinosta valikoiden?
Yksi kerrallaan on t-y-l-s-ä-ä. Minulla on yleensä 2-4 kirjaa kesken, ja luen niitä limittäin ja lomittain fiiliksen mukaan. Lukupinossakin pitää olla muutama kirja odottamassa, että yhden kirjan loputtua voi napata uuden luettavaksi.
 
8. E- vai ääni?
Äänikirja. Niitä kuuntelen autossa. E-kirjojen maailmaan en ole vielä sukeltanut, vaikka lukulaitteen ostaminen on harkinnassa.
 
9. Laina vai omistus?
Laina. Toki jonkin verran kotihyllyynkin on kertynyt/kertyy kirjoja, mutta pääsääntöisesti hyödynnän kirjaston tarjontaa. Kaikkia kirjoja ei onneksi tarvitse hankkia kotiin!
 
10. Netti vai divari?
Netti. Ja voihan netin kautta tilata myös divareista. :) Käyn toisinaan myös divareissa, mutta huomattavasti useammin sorrun nettikauppojen houkutuksiin.
 
Kiitokset Heidille mukavista kysymyksistä! 

Kommentit

  1. Kiitokset sinulle mukavista vastauksista :)

    VastaaPoista
  2. Hyviin kysymyksiin on ilo vastata, kiva kun oli vaihteeksi muutakin kirjoittamisen aihetta kuin kirjat (vaikkei niissäkään mitään vikaa ole). :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.